G4Media.ro

Kovesi a ajuns la secția specială în dosarul Ghiță – UPDATE

Kovesi a ajuns la secția specială în dosarul Ghiță – UPDATE

Ora 12.56: Kovesi a ajuns la sediul SIIJ. Ea a refuzat să facă declarații, iar fondul sonor a fost dominat de strigătele ”Hai Codruța” ale susținătorilor. În zona au ajuns și protestatari anti-Kovesi.

Știrea inițială:

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, este aşteptată, joi, la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, unde a fost citată pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de Sebastian Ghiţă. Tot astăzi, 7 martie, Parlamentul European ar urma să formalizeze votul dat în cele două comisii și să propună Consiliului UE în mod forma numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. În cadrul conferinţei preşedinţilor din Parlamentul European – liderii grupurilor politice şi preşedintele forului – se vor decide următorii paşi în privinţa numirii procurorului-şef european înainte de începerea negocierilor cu Consiliul Uniunii.

Săptămâna trecută, Kovesi spunea că a aflat prin intermediul presei că va fi citată pentru audiere la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

„După ce a apărut ştirea în presă, am primit şi o citaţie scrisă, pentru a mă prezenta în data de 7 martie 2019 la această secţie pentru audiere”, declara Kovesi pentru G4Media.ro.

Kovesi a declarat sâmbătă, la Europa FM, că în ceea ce priveşte dosarul său de la Secţia pentru investigarea magistraţilor, sunt mai multe coincidenţe. Printre acestea, faptul că dosarul s-a deschis când a plecat la Bruxelles şi că a fost citată în 7 martie, când se decide în PE în legătură cu postul de procuror-şef european.

„E clar că această chestiune cu dosarul penal care văd că este plin de coincidenţe. A început urmărirea penală exact înainte de a merge la audiere după ce era un dosar vechi de un an de zile. O altă coincidenţă este când m-am întors – sunt citată în 7 martie, când va fi luată o decizie în Parlamentul European. O să vedem cât de mult afectează”, a precizat ea, întrebată dacă ea crede că aceste probleme îi vor afecta parcursul pentru postul de procuror-şef european.

Kovesi a fost audiată şi în 15 februarie, la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.

Săptămâna trecută, Laura Codruţa Kovesi a obţinut 26 de voturi în comisia pentru libertăţi civile şi justiţie (LIBE) a Parlamentului European, clasându-se pe locul întâi pentru ocuparea poziţiei de procuror-şef al Parchetului European. Pe locul doi s-a clasat Francois Bohnert (Franţa) cu 22 voturi, iar pe trei Andres Ritter (Germania), care a obţinut un singur vot. Un vot a fost nul.

Kovesi a câştigat şi votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European, primind 12 voturi, în vreme ce Francois Bohnert (Franţa) a obţinut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obţinut un singur vot.

Procurorul-şef european, care va conduce Biroul Procurorului Public European (EPPO), va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.

Sursa: News.ro

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Băi popor, noi când cităm gunoaiele cu iz pzdist la tomberonul istoriei? Eh?!

  2. Temelia unei natiuni puternice si temeinice nu se poate infaptui doar prin revolte si plimbari la urna de vot.

    • Te gândeşti la ce mă gândesc şi eu, adică la temelie sa fie zidită o mustață, putin grizonată şi cam zburlită…?

  3. Sectia inchizitiei magistratilor, condusa de doua slugi preaplecate psdiste, face ce stie mai bine: acorda credit unui infractor condamnat si hartuieste un procuror care si-a facut treaba! Asta este biblia pe care au jurat credinta regimului mafioto-psdist-aldist! Veti cadea in hazna impreuna cu stapanii vostri, nu uitati asta, scursurilor!

    • Adevar!

    • Haha! Si cine-i impinge-n hazna?
      Mobilizare, ciu-ciu! Opozitia e fada, societatea nu se mobilizeaza, sau nu e clara situatia?

  4. securistul ghita ? asta din ce stat paralel din capul plin de „gogosi” al lui cristoiu mai e?

  5. Titlul putea fi:
    „Kovesi a ajuns la secția gestapo a Ministerului Injustitiei in dosarul inculpatului fugit, neprins si nerepatriat din Serbia.”

    • Mai bine suna:
      ” Komisarul poporului Adina Florea stăpână pe situatie”.
      Telegrama catre tov. STALIN: Misiune indeplinita.

  6. Mai da mult o audiază, ce Dumnezeu ..

    Hai lăsați femeia sa plece

  7. trebuie sa fi dus cu pluta sa faci anchete politice ,da’ cine sa realizeze comicul situatiei,niste politruci amariti care n-au nici-o ancheta serioasa-n spate,pusi sa discrediteze,de tot risul daca n-ar fi de plins,in alta ordine de idei interesant este justitia in japonia o tara in care infractionalitatea nerezolvata este 0,001,ma-ntreb ce-ar zice un asa zis analist inchipuit care seara de seara -i cu justitia-n gura,de duritatea sistemului penal din aceasta tara

  8. Cred ca comanda este s-o scoata in catuse, asteapta doar OK-ul.