Kovesi, la finalul judecării contestației împotriva controlului judiciar: Măsura nu este legală, face parte din campania de denigrare și hărțuire a mea / Sunt și alți maghistrați atacți zilnic pentru că vor unii să fure liniștiți
Laura Codruța Kovesi a acuzat din nou miercuri, la finalul judecării contestației pe care a depus-o împotriva măsurii controlului judiciar, o campanie de denigrare și hărțuire la adresa sa, precizând că va respecta decizia instanței indiferent care va fi aceasta.
Cauza a fost judecată cu ușile închise, iar instanța a rămas în pronunțare.
”Am făcut o contestație în care am arătat că măsura nu a îndeplinit condițiile prevăzute de lege. Eu voi respecta decizia instanței, indiferent care va fi aceasta (…) Aștept rezultatul negocierilor dintre Consiliu și Parlament privind procurorul-șef european. Ceea ce se întâmplă azi face parte din campania de denigrare și hărțuire a mea. Sunt și alți procurori și judecători atacați zilnic pentru că ne-am făcut treaba și unii vor să fure liniștiți în continuare. Ei atacă șefii pentru a da astfel un semnal și celorlalți. O să se dovedească în timp că toate aceste acuzații nu sunt fondate”, a declarat Laura Codruța Kovesi.
Ea a mai spus că, după plecarea de la DNA, a primit numeroase amenințări, iar, drept urmare, CSAT a decis că trebuie să beneficieze de protecție SPP.
Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat azi, începând cu ora 14:30, contestația depusă de Kovesi împotriva măsurii preventive de control judiciar luate, pe 29 martie, împotriva sa de procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ).
Procurorii SIIJ au acuzat-o pe fosta șefă a DNA de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) și mărturie mincinoasă. Secția a anunțat într-un comunicat că procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând cu data de 28 martie 2019. Kovesi nu poate părăsi România decât cu încuviințarea procurorului și nu mai poate desfășura activitatea de procuror.
Fosta șefă DNA este cercetată în dosarul aducerii în țară în 2011, din Indonezia, a fostului director al FNI, Nicolae Popa, omul de încredere al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Pe atunci, Kovesi era procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de detenţie în dosarul FNI. La rândul lui, Sebastian Ghiţă a anunţat pe 9 decembrie 2018 că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ghiţă reclama că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa. Poliția Română a anunțat, la acel moment, că repatrierea lui Popa a fost făcută conform legislației și a prezentat public facturile plătite de Ministerul de Interne.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
8 comentarii