G4Media.ro

Kremlinul afirmă că provocările de tipul intrării navei britanice în apele teritoriale…

HMS Defender, foto: Marina Regală

Kremlinul afirmă că provocările de tipul intrării navei britanice în apele teritoriale ruseşti din apropierea Crimeii necesită un răspuns dur

Intrarea navei britanice în ceea ce Moscova consideră a fi apele teritoriale ruseşti din apropierea Crimeii, luna trecută, este tipul de provocare care necesită un răspuns mai dur, a afirmat duminică Kremlinul, transmite Reuters, citată de News.ro.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia, care a tras focuri de avertizare şi a lansat bombe în direcţia navei de război, pentru a o alunga din apele Mării Negre de pe coasta Crimeei, ar fi putut scufunda nava de război.

Moscova a contestat dreptul navei HMS de a trece prin apele din apropierea Crimeei, în timp ce Londra a afirmat că are tot dreptul să facă.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, dar cea mai mare parte a lumii încă o recunoaşte ca parte a Ucrainei.

Secretarul de presă al preşedintelui Putin, Dmitr Sergheievici Peskov, a declarat duminică, la televiziunea de stat, că incidentul este ”o provocare bine planificată” şi că reacţia lui Putin a arătat clar că orice repetare va provoca o răspuns.

„Este evident că reacţia va fi, desigur, dură”, a spus Peskov. El a reiterat acuzaţia făcută de preşedintele Putin, că Washingtonul şi Londra au planificat împreună episodul.

„Cred că, bineînţeles, agenţiile noastre de informaţii ştiu cine a luat această decizie. Dar, desigur, cred că esenţa unor astfel de operaţiuni este planificată de aceiaşi tovarăşi superiori – cei de peste ocean”, a spus Peskov.

Tensiunile sunt în creştere, deoarece Ucraina şi ţările NATO organizează exerciţii militare în Marea Neagră, monitorizate de flota rusă a Mării Negre.

Peskov a spus că Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord este un element destabilizator care a dus la confruntare, dar că Rusia rămâne deschisă dialogului.

HMS Defender, foto: Marina Regală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Rusia a ajuns o glumă sub dictatura lui Putin.

  2. Solutia potrivita e cea aplicata de Trump la baza ruseasca din Siria: telefon dupa ce au plecat rachetele. Lasa rusului 2 solutii: fuge sau crapa.

  3. Micro ….., csfncsf, comentează pe cele către te acceptă, măcar scăpăm de tine.

  4. Sa critici Rusia în disputa cu englezi vizavi de anexare este o gluma proasta, având în vedere ca britanici au fost carausul marilor, călărind zeci de popoare și luând, le bunurile

    • Așa e micule bolșevic, ai tastat bine – AU FOST. Acum se respectă anumite reguli de bun simț, nu anexezi teritorii când ți se școală ție puța aia mică de dictator infect !

  5. Peskov e un idiot, HMS Defender nu a intrat în apele teritoriale ale Rusiei, ci ale Ucrainei. Crimeea a fost anexata în mod ilegal de către Rusia de la Ucraina și drept urmare a intrat în apele teritoriale ucrainene și nicidecum rusești.

  6. Doar ca apele teritoriale din jurul Crimeei nu-s rusesti ci ucrainene. Dupa legislatia internationala. Rusii maninca maro.

    • Și ucrainieni oare n, au întrat în teritoriale altora? Întreb cât teritoriu romanesc se afla la ucrainieni?

    • https://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_Crimeii
      dar oare Crimea e a Ucrainei? S-au doar si-au luat Rusii inapoi teritoriu?

    • Peninsula a făcut parte din Imperiul Rus până în secolul al XX-lea. După Revoluția din Octombrie, prin care s-a instaurat comunismul în Rusia, pe data de 18 octombrie 1921 s-a înființat Republica Autonomă Sovietică Socialistă Crimeea, ca parte a Republicii Sovietice Federative Socialiste Ruse, iar din 1954, printr-o hotărâre a lui Nikita Hrușciov, a RSS Ucrainiene în cadrul Uniunii Sovietice.

      După ce la 16 iulie 1990, noul parlament ucraineean a adoptat Declarația Suveranității de Stat a Ucrainei, la 20 ianuarie 1991, în Crimeea a avut loc un referendum privind restabilirea Republicii Sovietice Socialiste Autonome Crimeea ca un subiect separat al Uniunii Sovietice, la care au participat peste 80% din alegători. În favoarea restabilirii republicii autonome au votat 93% din alegători. Noile autorități ucraineene nu au acordat nici o atenție voinței poporului crimeean[1] și, din 1991, Crimeea a devenit parte a Ucrainei independente, formând o Republică autonomă în cadrul acesteia.

    • rusii isi iau inapoi tot ce nu le-a apartinut vreodata !

      Karelia si Konigsberg cand au fost pamant rusesc ? peste 2000 de ani rusii nu au existat acolo. le-au luat cu forta si au omorat localnicii pentru a nu mai fi cine sa le revendice !

      dar Crimeea ? de-a lungul istoriei a fost a tatarilor. chiar si moldovenii erau mai multi decat cazacii ucraineni, iar rusii au fost inexistenti acolo pana acum nici 100 de ani !
      chiar dupa invazia recenta rusii au revenit la obiceiul lor de a omori si prigoni localnicii, sute de tatari fiind ucisi !

      nu exista tara vecina a rusiei de la care aceasta sa nu fi furat teritorii si jefuit si omorat populatia ! vezi Romania, Finlanda, Polonia, tarile baltice, Japonia, China si mai nou Georgia, Ucraina !!!

      e culmea ipocriziei acestor fascisti care au batut palma cu hitler pentru impartirea Europei sa clameze propria aparare prin invadarea altor tari.

      sa nu uitam cat valoreaza cuvantul rusilor: le-au garantat ucrainienilor si georgienilor integritatea teritoriala si apoi i-au invadat !
      ei vorbesc de desfasurarea de trupe ?
      pai cu cei 10.000 de soldati rusi de ocupatie de pe teritoriul Moldovei ce e ?

      noroc ca in maxim 20 de ani o sa ii invadeze china folosind exact pretextele rusilor de protejare a propriilor cetateni aflati in alte state. china e in plina dezvoltare si singura directie de expansiune e in nord, Siberia si rusia va primi propriul medicament, avand deja peste 10 milioane de cetateni chinezi !

  7. Teatru ieftin😂😂 dacă era vreo nava românească sau vreo țara pe care rușii nu dau 2 bani era mai credibil, cu englezii doar dau din gura. Poate pentru tari satelit unde NATO ajuta doar cu numele mai credeam dar pentru Anglia, americanii și NATO se mobilizează foarte repede și in câteva săptămâni o sa guverneze Putin din Siberia dacă face vreo gluma proasta 😂😂

  8. HMS Defender a intrat in apele Crimeei stiind ca nu mai sunt ale Ucrainei ci ale Rusiei, de facto. Operatiunea a fost o provocare si Pleskov este iritat, normal. Oricine ar suporta o astfel de provocare ar fi iritat, daca nu e mult prea slab dpdv militar. Ceea ce nu e cazul Rusiei, totusi.

    Cea mai mare adversiune reciproca se pare ca este cea dintre Moscova si Londra, nu intre Moscova si Washington. Si nu de ieri, de azi, ci cel putin de la Razboiul Crimeii incoace. Pesemne ca britanicii si serviciile lor secrete joaca foarte tare iar rusii o resimt din cand in cand. De aceea, afirmatia lui Pleskov cum ca ideea vine de la „tovarasii superiori” de la Washington si nu este a Londrei este foarte ciudata si merita mai multa atentie. Rusii ar prefera sa aiba un singur adversar occidental, SUA, oricat de putrernic si ii irita foarte tare ideea de a avea doi, chit ca unul e ceva mai putin fortos.

  9. Rusia provoaca in spatiul aerian Nato, hartuieste avioane in spatiul international, ameninta si ia cu japca bucati din tari vecine, intretine conflicte militare mocnite , lanseaza atacuri cibernetice, se amesteca in alegerile altor tari ultima fiind Moldova in care au alocat milioane de dolari inclusiv pentru mituirea observatorilor straini.
    Peste 100 de tari nu recunosc anexarea ilegala a Crimeii dar regimul dictatorial putinist face pe victima.

  10. Acel raspuns dur este POSEIDON