G4Media.ro

Kremlinul continuă să construiască o coaliție în opoziție față de Occident (ISW)

Sursa foto: Kremlin.ru

Kremlinul continuă să construiască o coaliție în opoziție față de Occident (ISW)

Rusia continuă să construiască o coaliție în opoziție cu Occidentul, dezvoltând relații bilaterale cu Iranul, Coreea de Nord și China, arată un raport al think-tank-ului Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citat de cotidianul ucrainean Pravda.

Raportul indică faptul că ministrul adjunct de externe rus Andrei Rudenko s-a întâlnit cu reprezentantul special al Chinei pentru afaceri în Peninsula Coreeană, Liu Xiaoming, la Moscova, pe 19 martie, pentru a discuta despre situația din peninsulă.

Rudenko și Liu au acuzat Statele Unite și aliații lor că amenință situația militară din Asia de nord-est și au avertizat Statele Unite împotriva răspândirii „gândirii de bloc” în stilul Războiului Rece.

ISW notează că Rusia a intensificat relațiile cu Coreea de Nord și a primit de la aceasta rachete balistice și muniții de artilerie în schimbul unei probabile cooperări tehnologice și a altor tipuri de sprijin, ceea ce a stârnit îngrijorări la Seul cu privire la situația de securitate din peninsulă.

În plus, ambasadorul rus în China, Igor Morgulov, s-a întâlnit cu șeful agenției chineze de știri Xinhua, Fu Hua, pentru a discuta despre cooperarea bilaterală în domeniul mass-media.

Președintele iranian Ebrahim Raisi a avut o conversație telefonică cu dictatorul rus Vladimir Putin la 19 martie pentru a discuta despre cooperarea bilaterală, iar Raisi și-a reiterat dorința de a ajuta Rusia să stabilizeze regiunea Caucazului de Sud, referindu-se, probabil, la evenimentele care au loc în Armenia și Azerbaidjan.

„Kremlinul a folosit războiul din Ucraina pentru a îmbunătăți relațiile bilaterale și pentru a crea o coaliție de state care să contrabalanseze Occidentul, care a fost mult timp un aspect central al politicii externe rusești”, concluzionează analiștii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. si apoi sa isi vanda produsele tot in occident ?