G4Media.ro

Kremlinul nu exclude posibilitatea amplasării de arme nucleare ruse în Belarus /…

Sursa foto: Pixabay / Peggy_Marco

Kremlinul nu exclude posibilitatea amplasării de arme nucleare ruse în Belarus / Amplasarea a tot felul de tipuri de arme la frontierele noastre (…) va necesita adoptarea unor paşi corespunzători”

Sunt posibile mai multe variante de contra-acţiuni ale Rusiei în cazul în care Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) va amplasa arme lângă frontiera rusă, a declarat luni secretarul de presă al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, întrebat cu privire la posibilitatea amplasării de arme nucleare ruse în Belarus, informează Agerpres, care citează TASS.

„Nu este un secret pentru nimeni că, fără îndoială, amplasarea a tot felul de tipuri de arme (ale NATO) la frontierele noastre, (arme) ce pot reprezenta o ameninţare pentru noi, va necesita adoptarea unor paşi corespunzători pentru a echilibra situaţia. Aici sunt posibile tot felul de variante”, a spus reprezentantul Kremlinului.

Înainte de aceasta, şeful diplomaţiei belaruse, Vladimir Makei, a declarat că Republica Belarus este gata să amplaseze pe teritoriul său arme nucleare ruse în cazul unei ameninţări din partea NATO.

Anterior, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a afirmat că Minskul îi va propune Moscovei să ia astfel de măsuri, în cazul în care NATO va amplasa arme nucleare în Polonia. Lukaşenko a declarat că are nevoie de sistemul de rachete balistice mobil Iskander, care are au rază de acţiune de până la 500 km şi pot transporta focoase convenţionale sau nucleare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a îndemnat NATO să înceapă negocieri la obiect pentru a oferi Rusiei garanţii de securitate sigure şi pe termen lung. Şeful statului rus a subliniat că Rusia are nevoie anume de garanţii de drept, juridice, pentru că înainte colegii occidentali nu şi-au onorat obligaţiile asumate verbal.

Acţiunile militare ale Rusiei în apropiere de Ucraina au amplificat tensiunile dintre Moscova şi NATO, iar Alianţa a cerut Rusiei să nu invadeze statul vecin, fostă republică sovietică. Rusia respinge acuzaţiile că ar plănui o invazie şi susţine că răspunde la ceea ce ea consideră a fi ameninţări la adresa propriei securităţi din cauza relaţiilor tot mai strânse ale Ucrainei cu NATO şi a aspiraţiilor Kievului de a adera la Alianţă.

Moscova a transmis vineri că vrea o garanţie obligatorie din punct de vedere juridic din partea NATO că organizaţia va renunţa la orice activitate în Ucraina şi în general în estul Europei.

Sursa foto: Pixabay / Peggy_Marco

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. si in romania si in tarile baltice si in polonia vreti sa faca la fel nato ?

  2. trebuie facuta clar o observatie, nu Kremlinul doreste, ci regimul totalitar care ocupa vremelnic Kremlinul! Aceiasi analogie se face cand ne referim la poporul rus si la dictatura care ocupa statul rus!

    • Ha, ha 🙂.
      I le dezmembrează Lukașenko și le vinde la iranieni pe bucăți.
      Mai face și belorusul câțiva dolari…

    • @SOE: ești prea sigur, de ceea ce spui
      așa cum ești sigur și de ziua de mâine
      nu-i rău

  3. postac de 2 bani, atat timp cat exista o amenintare a unui regim totalitar, dictatorial (apropo, dictatura nu inseamna cand cineva te obliga sa te speli pe maini, asa cum va invata niste dementi profitori de pe urma prostiei), da, se cuvine!

  4. Tot ce se întâmplă în această parte a lumii este consecința politicii demente și agresive a marelui cârcotaș mondial pusă în așa plicare prin intermediul NATO . Am mai spus-o și o voi repeta: faptul că ‘democratia’ mondială nu a putut ajunge ( gratuit) la resursele Rusiei din cauza înlăturări de către Putin a bețivului Elțîn a dus la ‘incalzirea’ acestei zone. Mai ales că, din răzbunare prostească, în loc să țină cont de solicitarea rusă și de a crea , până la un punct, relații de colaborare și bună vecinatate , scandalagiul global a înconjurat Rusia cu tot felul de alianțe, susțineri, baze,livrări de tehnica militară etc provocând, pe bună dreptate, iritarea ursului siberian. Invit trotinetiștii ce mă vor acuza, susținând poziția galagiosului de peste ocean, să citească ceva istorie adevărată, nu cea de pe Facebook și vor afla că acest mod de a face politica l-a folosit America cam de când și-a dobândit independența și si-a constituit o armata adevărată: provocarea de gălăgie prin agitarea bățului prin gardul celor ce nu o ascultă și nu i se supun.