G4Media.ro

Kremlinul susţine că se aşteaptă la o şi mai mare confruntare cu…

Sursa foto: Kremlin.ru

Kremlinul susţine că se aşteaptă la o şi mai mare confruntare cu Occidentul înaintea summit-ului virtual de urgență al G7: De facto, SUA sunt deja afundate în acest conflict

Kremlinul a declarat marţi că se aşteapă la o şi mai mare ‘confruntare’ cu Occidentul, înaintea unui summit virtual de urgenţă al G7 (Grupul celor şapte naţiuni puternic industrializate – SUA, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Canada) prevăzut să aibă loc în cursul zilei şi consacrat bombardamentelor masive de luni din partea Rusiei în Ucraina, relatează AFP, citată de Agerpres.

‘Starea de spirit înaintea acestui summit ne este destul de clară şi destul de previzibilă. Confruntarea va continua’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, asigurând totodată că Rusia ‘îşi va atinge obiectivele stabilite’ în Ucraina.

În cadrul conferinţei sale de presă zilnice, Peskov a criticat declaraţiile preşedintelui american Joe Biden care i-a promis omologului său ucrainean Volodimir Zelenski ‘sisteme avansate’ de apărare antiaeriană.

‘De facto, SUA sunt deja afundate în acest conflict’, a spus el. Iar livrările de astfel de sisteme nu vor face decât ‘să prelungească acest conflict şi să provoace şi mai multă durere pentru o parte dintre ucraineni’, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

‘Dar aceasta nu ne va schimba obiectivele şi nici rezultatul final’, susţine Peskov.

Într-o discuţie telefonică, preşedintele Joe Biden i-a promis luni lui Volodimir Zelenski că SUA vor furniza Ucrainei sisteme antiaeriene avansate după un val devastator de atacuri cu rachete din partea Rusiei asupra infrastructurii civile, în special asupra obiectivelor energetice.

Moscova a prezentat aceste atacuri ca represalii pentru explozia care a avariat parţial în weekend podul peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula Crimeea – anexată în 2014 de către Rusia – de teritoriul rus, atac pe care l-a atribuit Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

În acelaşi timp, serviciile de informaţii militare ucrainene afirmă că armata rusă pregătea aceste atacuri încă din primele zile ale lunii octombrie şi că acestea urmau să aibă loc mai târziu, odată cu instalarea frigului, dar că preşedintele Vladimir Putin le-a devansat, găsind un pretext pentru a se răzbuna pentru eşecurile suferite de armata sa pe câmpul de luptă în estul şi sudul Ucrainei, potrivit Unian.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. eu daca as fi SUA mi-ar fi rusine sa-i bat pe rusi… pana si polonejii ii bat pe orci de-i asculta la ureche…

  2. Deci SUA nu au trimis nici un avion de lupta nici vechi nici nou, nici un tanc fie el si din 1980, au trimis niste HIMARS cu raza scurta arme dezvoltate prin 1990 si aproape scoase din folosinta. Rachete de 300-500 de km nu au dat nici o bucata, torpile la fel nici de samanta…dar Ruzzia tot braveaza ca ei se bat cu armata NATO.

    • Himars ul este undeva pe locul 25 in topul armamentului modern….Deci…

    • le-au pus ucrainienii logitstica pe butuci cu 16 bucati de HIMARS care nu cred ca prinde top 25 armament NATO :))) dar ei se vad mare super-putere

    • Păi și sistemul trimis de Germania are apropare 20 de ani.
      Nici o putere militară întreagă la minte nu va trimite Ucrainei armament de ultimă generație, pentru că ar putea pica pe mâna rușilor.
      Dar se pare că și sistemele ăstea destul de învechite încă își fac treaba și ne dovedește că Rusia e cam varză și doar gura e de ei.

  3. Cică fii-su ar vrea sa meargă pe front, dar în strâng bocancii…

  4. ce conflict? parca era vorba de o operatiune militara speciala.
    SUA e implicata in conflict pentru ca in memorandumul de la Budapesta din ’94 unde se recunostea suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei, SUA, UK si Rusia erau garantorii securitatii Ucrainei. Deci si SUA si UK sunt obligate sa asigure securitatea Ucrainei. S-a facut o mare favoare Rusiei si lumii intregi ca nu au intrat SUA direct in conflict