G4Media.ro

La începutul viitorului an școlar, copiii vor fi categoria de populație cu…

Sursa foto: World Vision Romania

La începutul viitorului an școlar, copiii vor fi categoria de populație cu cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva Covid-19. “E imperativ” ca școlile să se pregătească – Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor

În momentul în care școlile europene se vor deschide pentru noul an 2021-2022, copiii și adolescenții vor fi devenit categoria de vârstă cu cea mai scăzută rată de vaccinare de pe continent, apreciază Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) în ultima actualizare a estimărilor sale privind rolul copiilor și al mediului școlar în transmisia Covid-19, actualizare publicată joi. Instituția apreciază că, dacă nu vor fi aplicate strict măsuri eficiente de prevenție, este de așteptat ca virusul să circule concentrat în acest mediu și să apară focare în rândul minorilor.

Potrivit ECDC, pentru toate vârstele a fost raportată o transmisie sporită a variantelor virusului care produc îngrijorare, în special a variantei Delta. În regiunile unde crește numărul adulților vaccinați împotriva Covid-19, dar unde copiii nu sunt vaccinați, se anticipează că în lunile următoare va crește proporția cazurilor înregistrate în rândul copiilor.

ECDC notează că cele mai multe dintre studiile pe care le-a luat în considerare, în vederea acestor recomandări actualizate, au fost realizate înaintea răspândirii variantei Delta.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Tot personalul din școala să fie vaccinat, cât și părinții care își trimit copii la școală. Ia să vezi ca nu vor fi cazuri la copii.

  2. romania o sa aiba o mare problrma cylu tulpina indiana si doar 20% din populatie vaccinata

  3. Citam din https://www.g4media.ro/dilema-expertilor-de-ce-copiii-par-sa-fie-imuni-la-efectele-grave-ale-covid-19.html

    Autorii unui studiu publicat în ianuarie în New England Journal of Medicine au explicat că s-ar putea să existe „ceva diferit” despre modul în care corpurile copiilor răspund la coronavirus, de aceea ei nu sunt afectați în număr atât de mare ca persoanele adulte.

    Experții spun că este bine că virusul nu s-a răspândit prea mult în rândul copiilor, deoarece aceștia sunt mai puțin predispuși să se spele pe mâini și să-și acopere gura – comportamente care pot răspândi germeni.

    Specialiștii afirmă că aceasta nu este prima dată când copiii au avut rate mai mici de infecție în timpul unui focar de coronavirus. Conform datelor oferite de Centres for Disease and Control Prevention din Statele Unite (CDC), informații limitate publicate legate de focarele cu SARS (Sindromul Respirator Acut Sever) și MERS (Coronavirusul Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu) au indicat că infecțiile în rândul copiilor au fost relativ neobișnuite.

    Într-un raport din 2007, experții CDC au stabilit că niciun copil sau adolescent nu a murit din cauza SARS și a existat un singur caz în care un copil a transmis SARS unei alte persoane.