G4Media.ro

Lacul Străuleşti revine în administrarea ALPAB după 13 ani şi va fi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lacul Străuleşti revine în administrarea ALPAB după 13 ani şi va fi amenajat pentru activităţi de agrement şi sporturi nautice / Viceprimar: În mandatele Oprescu și Firea lacul a fost dat în administratarea unei societăți private

Lacul Străuleşti revine la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) după 13 ani, iar malurile şi apele sale vor fi amenajate de această instituţie şi Municipalitate pentru activităţi de agrement şi practicarea sporturilor acvatice atât prin implicarea CSM Bucureşti, cât şi prin parteneriate cu federaţiile de specialitate, a anunţat viceprimarul Capitalei Horia Tomescu, relatează Agerpres.

El a scris, luni, pe Facebook, că în martie 2010, când primar era Sorin Oprescu (PSD), lacul de 33 de hectare a devenit parte dintr-o asociere în participaţiune prin care o societate privată plătea ALPAB 417 euro pe lună şi garanta investiţii de 25.000 de euro anual. Viceprimarul Capitalei a punctat că, î martie 2020, în mandatul Gabrielei Firea (PSD), asocierea este prelungită până în martie 2023, în aceleaşi condiţii.

Potrivit acestuia, între mai 2012 şi februarie 2021, firma parteneră ALPAB pentru Lacul Străuleşti a fost Agrement Serv SRL, aflată în prezent în faliment.

Horia Tomescu a semnalat că, în cei 13 ani de asociere, ALPAB a încasat aproximativ 60.000 de euro şi că investiţiile de 25.000 de euro anual nu s-au materializat niciodată.

„Baza Nautică şi de Agrement Străuleşti a avut o soartă mai rea. Aflată pe malul Lacului Străuleşti, avea o suprafaţă de 9 hectare în anii ’90 şi aparţinea BTT S.A”, a menţionat viceprimarul Capitalei.

El a precizat că, în 2002, 40.000 de metri pătraţi din această proprietate au fost vândute aceleiaşi firme, Agrement Serv SRL, şi deşi prin sentinţa dintr-un dosar penal din 2005 toate contractele care au devalizat BTT în perioada Vâclea au fost anulate, acesta a rămas „în picioare”.

Potrivit lui Horia Tomescu, în 2015, Metrorex a expropriat pentru 12,5 milioane de lei de la Agrement Serv SRL 21.000 de metri pătraţi pentru a construi în subsol depoul magistralei de metrou M4 şi la suprafaţă un teren de fotbal.

El a punctat că, în 2021, Sectorul 1 a cerut BTT SA să cumpere, în numele Municipiului Bucureşti, bucăţile de teren rămase din Baza Nautică şi de Agrement Străuleşti pentru a le integra în proiectul „Promenada Verde”.

Horia Tomescu a afirmat că, din 2021, BTT SA este în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, condus de Gabriela Firea (PSD). El a adăugat nu se aşteaptă ca în această perioadă BTT SA să recupereze terenurile „vândute fraudulos” sau să dorească să vândă Municipiului Bucureşti terenuri ce ar face realitate din „Promenada Verde”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...