G4Media.ro

LaLiga condamnă campania rasistă a suporterilor echipei Atlético Madrid împotriva lui Vinicius…

Sursa foto: ID 304231604 © Marta Fern�ndez | Dreamstime.com

LaLiga condamnă campania rasistă a suporterilor echipei Atlético Madrid împotriva lui Vinicius Junior, unul din principalii candidați la Balonul de Aur din 2024

LaLiga a emis, sâmbătă, un comunicat în care condamnă campania rasistă a unor fani ai echipei Atlético Madrid. Aceştia s-au organizat să vină cu măşti pentru a-l insulta pe Vinicius Junior în timpul meciului cu Real Madrid, programat duminică, relatează L’Equipe, transmite News.ro.

Victimă obişnuită a rasismului pe terenurile din La Liga, Vinicius Junior este din nou ţinta unei campanii ruşinoase. În spatele #MetropolitanoConMascarilla pe X (fostul Twitter), numeroşi suporteri ai Atlético Madrid îi încurajează pe fanii clubului lor să meargă la Civitas Metropolitano purtând măşti pentru derbiul cu Real Madrid (duminică). Măştile chirurgicale le-ar putea permite să facă remarci rasiste la adresa brazilianului fără a risca să fie identificaţi şi pedepsiţi.

Înaintea confruntării din weekend, La Liga a emis un comunicat în care condamnă campania şi afirmă că va „denunţa oficial şi va solicita arestarea imediată a instigatorilor”.

„LaLiga nu va tolera acest tip de comportament sub nicio formă. Aceste acte nu numai că afectează imaginea sportului şi a ţării noastre, dar reprezintă şi o ameninţare directă la adresa integrităţii şi bunăstării tuturor suporterilor. De asemenea, din partea LaLiga, dorim să subliniem comportamentul civic şi exemplar al marii majorităţi a suporterilor, care au demonstrat un angajament ferm faţă de valorile sportului”, se mai arată pe site-ul LaLiga.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.