G4Media.ro

Lasconi, atac la adresa lui Drulă: Câți ați primit documentul politic despre…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasconi, atac la adresa lui Drulă: Câți ați primit documentul politic despre alianța pe care urmează să o încheiem? Conducerea să-și dea demisia dacă la alegerile europarlamentare USR scoate sub 20%. Dacă suntem tratați așa, nu mai rămâne nimeni la partid să lipească afișe

Proaspăt demisionară de la șefia USR Argeș, primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a lansat acuzații la adresa lui Cătălin Drulă, în ședința Comitetului politic de la nivel central, de duminică, unde s-a supus la vot alianța „Dreapta unită”, pentru alegerile europarlamentare din iunie (alianță formată din USR, PMP și Forța Dreptei).

Elena Lasconi care este parte din Comitetul Politic al USR a spus că niciun membru al acestei structuri de conducere nu a primit o informare clară despre ceea ce presupune alianța cu PMP și Forța Dreptei, sub umbrela „Dreapta Unită”. Mai mult, ea a cerut ca în cazul în care USR va scoate sub 20% la alegerile europarlamentare, întreaga conducere a partidului să demisioneze.

„Votul din Comitetul politic este un vot important. Aici decidem construcția politică din 2024, așa că toate propunerile aici ar trebui să se facă, să fie discutate… dacă au curaj să facă propuneri (cu referire la președintele Durlă – n.red). Cât contați pentru conducere, câți din Comitet ați primit ordinea de zi a ședinței, câți ați primit documentul politic referitor la această alianță pe care ni se cere să o încheiem? Care este respectul care ni se acordă?”, i-a întrebat în ședință, pe colegii săi, Elena Lasconi.

Aceasta a continuat și a cerut să fie luate în calcul și să fie votate următoarele trei propuneri: „1. Dacă la alegerile europarlamentare scoatem sub 20%, întreaga conducere a USR să își dea demisia. 2. Amânarea cu 30 de zile a deciziei privind alianța cu PMP și Forța Dreptei, să ne lămurim despre ce este vorba. 3. Candidatul USR pentru funcția de președinte al României să fie ales cu votul fiecărui membru USR”.

„Mi-ar plăcea să votați aceste lucruri”, a spus Lasconi, însă potrivit surselor G4Media, propunerile sale nu au fost supuse la vot.

Reamintim că Elena Lasconi a fost anunțată de Cătălin Drulă cap de listă la alegerile europarlamentare. Însă, Drulă și-a retras la scurt timp decizia, invocând scandalul mediatic care a vizat-o pe Lasconi (aceasta a recunoscut că a votat la referendumul pentru familie, fiind o susținătoare a familiei în termeni clasici, comentariu care a fost criticat în spațiul media chiar de fiica ei).

Dacă până în prezent, Lasconi a evitat să arate că e supărată pe Drulă, la ședința de duminică ea a făcut clar referire la președintele USR, subliniind că acesta „ia decizii de sus în jos”. Lasconi a sugerat că inițial Drulă a trata-o cu respect, ca mai apoi să evite să îi acorde atenția cuvenită, deși ea e un membru USR validat prin vot electoral, spre deosebire de alții din conducerea USR.

Lasconi a avertizat că genul acesta de comportament, în care „într-o zi ești tratat ca uliu, iar în altă zi ca cioară”, determină apatie în rândul membrilor de partid și că în curând nu va mai rămâne nimeni să lipească afișe.

„Rufele murdare se spală in familie, de acord, dar după decizia retragerii mele de pe lista de europarlamentare am cerut un singur lucru, să am o discuție cu Biroul Național. Inițial mi s-a spus că este posibil, dar apoi nu m-a mai sunat nimeni. (…) Genul acesta de decizi luate de sus în jos, această lipsă de respect pentru un membru de partid validat prin vot nu ne aduce decât lipsă de chef, apatie, încât mă întreb cine o să mai rămână să lipească afișe de partid, daca suntem tratați astfel. Într-o zi ești tratat ca uliu, în alta zi ca cioară”, a comentat Lasconi, fiind aplaudată de o parte dintre USR-iștii care nu se mai regăsesc în tabăra lui Cătălin Drulă.

Trebuie menționat că duminică s-a desfășurat și evenimentul de lansare a listei comune de candidați la alegerile europarlamentare din partea PMP, USR și Forța Dreptei, după ce preşedinţii celor trei formațiuni politice au anunţat constituirea Alianţei „Dreapta Unită”, în perspectiva alegerilor din anul 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Ce partid ok putea fi USR, până să ajungă pe mâna lui Barna-Drulă, care au făcut pustiu în umbra lor minusculă!

  2. Fair Play? Ascultați-i pe tenismenii care pierd! Învățați de la ei ce înseamnă respect pentru sine și respect pentru ceilalți!

  3. cirtita usl-amista strikes again!

  4. Ce dezamagire. Un partid care se ingroapa singur. Fac greseli absolut puerile. Tu, om politic cum sa participi la acea mascarada de referendum cu familia traditionala? O femeie singura care isi creste singura copilul nu e o familie? Sau un cuplu care sta toata viata impreuna dar nu au batalama la mana? Sau daca ai fost, macar taci din gura. Sau tu sef de partid care vezi ca iti fuge partidul de sub picioare si continui la fel? Nu-i bai, de stat acasa eu nu stau la cele 4 -5 tururi de vot. Mai e un Reper, mai sunt independenti. Poate se trezeste totusi USR-ul. Desi ma indoiesc. O duminica trista.

    • Total de acord. E frustrant și pentru mine, ca om cu principii liberale, să văd cum și USR devine un partid liberal doar cu vorba. Și când mă gândesc că prin PMP sunt Mike Neamțu, Marius Pașcan și mulți alți homofobi, ultraconservatori. Nici ăia din FD nu-s mai presus. E cumva și tragic, dar și comic că exact Elena Lasconi pune la îndoială asocierea cu cele două partide, deși, raportându-mă strict la intervenția de ieri, în mare parte are dreptate. E ironic că mulți acuză conducerea USR că are ceva cu opiniile conservatoare ale membrilor din partid, deși cineva precum Lasconi pare un reprezentant de frunte al progresismului comparativ cu poziționările mult mai radicale pe care le vedem la mulți fruntași ai noilor parteneri din PMP și FD. Îmi pare tare rău că REPER stă mai rău cu comunicarea chiar și decât USR. Chiar reprezintă o variantă foarte, foarte bună de vot, dar nu știu deloc să-și pună în valoare programul politic și valorile. E regretabil că puținele voci cu adevărat liberale au dispărut din spațiul public începând cu perioada pandemiei. Există o temere evidentă de confruntare a extremiștilor și conservatorilor, ceea ce îi ține departe de urne pe cei care nu sunt interesați neapărat de politică, dar ar fi oricând atrași de o opțiune electorală modernă, ancorată standardelor occidentale.

  5. Se poate spune că USR, cu asemenea prieteni, nu mai are nevoie de dușmani.

    Integritatea morală, ca principiu, a făcut din USR partidul cel mai temut, cel cu membrii căruia „nu se poate discuta”, după cum ziceau partenerii de guvernare din PNL, adică, refuzau să participe la „combinații”.

    Astfel, torpilat din interior, USR este atacat din toate părțile, deși sondajele îl clasează abia pe locul al patrulea în preferințele de vot ale românilor. Pare complet irațional. Este de așteptat ca lupta politică să se dea între primele două sau trei partide!… Or, acestea nu se atacă nici pe departe cu virulența cu care este atacat USR.

    • dar nici usr nu ataca decat daca e ata vreu membru pe care il recomanda „familia”. cum poti sa duci teoria conspiratiei pana acolo. un partid (de fapt o coalitie) are 25%. se fac alegeri, se sparge, si constant in 2 ani se impusca in genunchi si pierde membrii, avand aceeasi conducere? cred ca pot sa iti dau dreptate „caracatita” este torpilata de mama ei de servicii, care ne-au recomandat copii in partid

  6. „Comentariul tău aşteaptă moderarea.” – Pana nu apare deloc. Nu inteleg, zau nu inteleg.

  7. Asa e cand esti in cautarea celor care sa lipeasca afise si nu a liderilor adevarati. Un motiv pentru nivelul la care e societatea , se cauta lipitori de afise, ca liderii se stiu deja chiar daca sunt mediocri, se cred unsi pe viata .

    • serios? asta sa inteleg?ca tata pe care a luat-o usr, recomandata de protv ca profesionista, care acum are in gene politica, lipea afise pentru barna si a fost nominalizata ca primar/europarlamentar? curat meritocratie

  8. astia lucrau fara target ? 🤣

  9. visez la partidul care sa nu aiba o forma de conducere piramidala, sa scapam de sindromul tatucului care nu e perfect

    • „visez la partidul care sa nu aiba o forma de conducere piramidala”

      Acele nu e partid, e o adunatura care nu o sa castige niciodata alegerile.

      Partidul ar trebui sa fie o organizatie disciplinta, mai ales inaintea unei lupte. Priveste un pic la PSD sau PNL. Iti poti imagina un europarlamentar sau primar de-al lor care sa isi puna fustele in cap cu 3 luni inainte de alegeri pe modelul Lasconi? In loc sa se vorbeasca in medie numai si numai de noua alianta creata pentru europarlamentare, s-a vorbit de isteriile lui Lasconi.

  10. Drulă un țărănoi șmecher și e bolovanul de gâtul USR.
    Fără el USR ar avea un procent mult mai mare în sondaje.
    Nu înțeleg de ce nu scăpați de el ?

  11. Nu cred că alianța politică de dreapta a fost hotărâtă numai de Drulă. Nu este el un politician rasat, dar nu cred că nu a fost analizată chestiunea alinței în prealabil la nivelul conducerii partidului. Problema cu acest partid e că are destul de mulți care se cred destinați din naștere să aibă ”chemarea”, harul de mare politician. Această iluzie, combinată cu lipsa de experiență crează un amestec brizant, de rău augur pentru coeziune. Dacă e să aibă succes, o alianță, mai ales între mai multe formații politice din eșichierul politc secundar are nevoi în primul rând de capacitate și disponibilitate de compromis, de care –se pare – un Vlad Gheorghe sau E Lasconi habar nu au. Sunt chestiuni elementare , la fel ca și chestiunea că o decizie nu poate fi altfel, decât ”de sus în jos”, invers – de jos în sus – nu pot fi decât propuneri, observații, dorințe etc.