G4Media.ro

Lasconi: România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi. S-a ajuns…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lasconi: România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi. S-a ajuns la un record istoric de împrumuturi de peste 40 de miliarde de euro pentru 2024

Suma totală de împrumuturi planificată pentru anul 2024 a ajuns la un record istoric de peste 40 de miliarde de euro, a scris preşedinta USR, Elena Lasconi, pe Facebook, adăugând că România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi, transmite Agerpres.

„Guvernarea toxică a ieşit din nou să se împrumute de pe pieţele internaţionale, iar suma totală de împrumuturi planificată pentru 2024 a ajuns la un record istoric: 217 miliarde de lei, adică peste 40 de miliarde de euro! Şi prea mulţi bani din împrumuturi merg în privilegiile baronilor roşii şi galbeni. Ce înseamnă asta pentru noi? Cu un deficit de 123 de miliarde până acum, aşa cum arată rectificarea bugetară, şi alte 95 de miliarde de lei necesare pentru a rostogoli datoriile, România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi”, precizează Lasconi.

Ea subliniază că împrumuturile vor fi resimţite ulterior, prin creşteri de taxe, şi pledează pentru „tăierea risipei” bugetare.

„România nu mai poate continua aşa. Fiecare leu împrumutat astăzi se va da înapoi prin creşterile de taxe de mâine, pentru că Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă. Dacă îi lăsăm să câştige alegerile, de anul viitor vom avea cu toţii taxe şi preţuri şi mai mari. Soluţiile USR sunt clare: tăierea risipei bugetare, eliminarea privilegiilor şi a pensiilor speciale, reducerea taxelor pe muncă pentru ca toţi românii să rămână cu mai mulţi bani în buzunar, reducerea taxelor pentru antreprenorii români şi eliminarea birocraţiei”, mai scrie Lasconi.

Preşedinta USR susţine că este necesară susţinerea mediului de afaceri şi a angajaţilor. Totodată, îl acuză pe Marcel Ciolacu de faptul că „împinge” România într-o „prăpastie” economică.

„Actuala guvernare Ciolacu, sprijinită milităreşte de Ciucă, risipeşte toţi banii care ar trebui să asigure viitorul copiilor noştri şi siguranţa zilei de mâine. Daca şi voi gândiţi ca mine, soluţia este clară, e soluţia pe care o aplică toţi românii gospodari: tăierea risipei bugetare. Marcel Ciolacu ne împinge într-o prăpastie economică. După aproape doi ani fără rectificare bugetară, timp în care a guvernat doar prin Fondul de Rezervă, cu bani alocaţi din pixul lui, vedem astăzi că suntem duşi într-un faliment economic”, afirmă Lasconi.

Vineri, premierul Marcel Ciolacu a apreciat că deficitul bugetar, care va ajunge la 6,9% din PIB în urma rectificării, este unul „sustenabil”, având în vedere că 84% din aceşti bani sunt destinaţi investiţiilor.

„E sustenabil, ţinând cont de 84% din deficit merge în zona de investiţii. Suntem primul stat european care avem un deficit bazat în primul rând pe investiţii. La fel a făcut şi Germania, la fel a făcut şi Italia, la fel a făcut şi Franţa. Nu a fost un capăt de ţară. Sustenabilitatea vine pentru că nu venim cu banii pe consum, venim cu investiţii. În schimb, când a fost un filosof prim-ministru, am avut 9,2, parcă, deficit. Investiţiile erau la 1,75, parcă. Vă daţi seama cât era pe consum. În acest moment, marja de consum e una foarte limitată şi asta e important să menţinem”, a declarat şeful Executivului la Oradea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Daca parlamentarii USR din mandatul 2020-2024 nu își dau demisia înainte de încheierea mandatului… statul roman/ poporul român va plăti aprox. 4 milioane de euro pentru pensiile speciale ale celor din USR ….

    Ce face USR cu pensiile speciale?

  2. Da .. doamna corecta … și partidul corect.

    De de ajung traseiști pe listele usr la alegeri?

  3. „împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi”. nu am avut eu 5 la economie, dar asta inseamna ROI=(3-1.2)/1.2*100=150%. ceea ce si-ar dori multe firme. nu stiu de ce, dar iar vorbeste aiurea

  4. Într-o lume economică în continuă schimbare, abordarea lui Ciolacu de a investi în proiecte pe termen lung, chiar și în contextul îndatorării crescute, poate să ofere o bază solidă pentru viitorul României

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.