G4Media.ro

Laura Codruța Kovesi, invitată să susțină un discurs la ONU

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Laura Codruța Kovesi, invitată să susțină un discurs la ONU

Procurorul-șef la DNA, Laura Codruța Kovesi, a primit invitația de a susține un discurs în cadrul unei reuniuni la nivel înalt, organizate de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, ce va avea loc miercuri 23 mai 2018, la New York, se arată într-un comunicat al DNA. Potrivit sursei citate, dezbaterea la nivel înalt marchează aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției (UNCAC), cunoscută și drept Convenția de la Merida, semnată și ratificată de România, alături de alte 182 de state.

La reuniune participă președintele Adunării Generale a Națiunilor Unite, Miroslav Lajčák, și secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres.

Potrivit DNA, procurorul-șef Laura Codruța Kovesi a fost invitată să vorbească în deschiderea primei sesiuni de dezbateri, intitulată “15 ani de implementare a Convenției – tendințe, realizări și provocări”.

Reuniunea va găzdui două sesiuni de dezbateri la care, pornind de la prezentările făcute de experții invitați, ceilalți participanți vor avea posibilitatea să adreseze întrebări și să împărtășească aspecte rezultate din experiența țărilor pe care le reprezintă.

În conformitate cu Rezoluția 72/196, adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în vederea organizării acestei reuniuni la nivel înalt, președintele forului menționat va întocmi o sinteză a discuțiilor, document ce urmează a fi transmis Conferinței statelor membre ale Convenției – for decizional – precum și tuturor statelor membre ale ONU.

Background. Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției a fost adoptată în octombrie 2003 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite și a fost semnată la Merida, Mexic, ca urmare a recunoaşterii caracterului global al ameninţărilor pe care le presupune corupţia, amenințări care impun o abordare cuprinzătoare şi multidisciplinară.

Convenţia este un instrument anticorupţie ce reprezintă o angajare internațională aproape universală, având în vedere că a fost semnată de 183 de state, iar dispozițiile Convenției sunt obligatorii pentru statele semnatare.

Convenția a fost semnată de România la Merida, la 9 decembrie 2003, fiind ratificată în anul 2004.
Având în vedere acoperirea substanţială şi cuprinzătoare, incluzând măsuri de prevenire, incriminare și investigare, cooperare internaţională şi recuperarea prejudiciilor, precum şi asistenţă tehnică şi schimb de informații, Convenţia (UNCAC) a devenit un cadru şi un reper important pentru multe iniţiative naţionale şi internaţionale de luptă împotriva corupţiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Și eu care credeam că o sa_l invite pe DraKnea!

  2. Și eu, care credeam că o să-l invite pe DraKnea, că Veorica nu agrează nicio organizație!

  3. Asta inseamna competenta profesionala adevarata bai dragneo . Codruta nu trebuie sa se gudure pe langa mai marii zilei din Israel ca sa aibe recunoastere internationala. E de ajuns sa-si faca bine meseria. Ceea ce la politrucii din psd nu se intampla, pentru ca marea lor majoritate nu au nici o meserie.

  4. Daraaaaaagneeeeea !!! Ăsta-i semn rău !!! Fuuuuugi !!!
    Pe de altă parte dacă continuă așa, Dragnea încercând să ne distrugă și Laura Codruța apărândune de scursuri, vă trebui să-i facem statuie Codruței. Problema este că nu știu unde să o amplasăm. În fața sediului PSD sau ALDE în fața Antenelor în Belgrad în Madagascar, Costă Rica … nu știu … greu

    • Macar o replica, propun sa fie amplasata in Gratia, langa Primarie… Pe soclu sa fie gravat textul: ”Un localnic, sa-l dam Dracu’, a incercat sa-i faca felul…! N-a reusit….!”

  5. L-ati uitat (cei care au postat mai sus) pe Tudorel Slugarel (mare membru in comitete si comitii, mare competent si sluga suplema a lui ‘Tudorele, fa ceva!’).

  6. In contextul intern ostil DNA si in luptei anti-coruptie, ma gadila putin aceasta invitatie. Este o recunoastere a eforturilor multor oameni care nu s-au confruntat tocmai cu cea mai usoara sarcina. Din pacate, treaba nu este gata inca. Dar mai avem nevoie si de vesti bune din cand in cand.