G4Media.ro

Laureata Nobelului pentru Chimie 2020, despre câștigarea premiului de către două femei:…

Emmanuelle Charpentier / Foto: Captura Youtube.com

Laureata Nobelului pentru Chimie 2020, despre câștigarea premiului de către două femei: Tind să mă consider om de știință. Vedem o lipsă de interes general în rândul tinerilor pentru o carieră științifică

„Mi-am dorit dintotdeauna să fac cercetare genetică pe celule umane, care poate ajuta comunitatea științifică să înțeleagă mai bine diverse boli”, a declarat astăzi Emmanuelle Charpentier, atunci când a fost anunțată de Comitetul Nobel că este laureata celei mai înalte distincții din domeniul său: Premiul Nobel pentru Chimie 2020. Emmanuelle Charpentier și Jennifer A. Doudna au primit astăzi Nobelul pentru Chimie, pentru descoperirea instrumentului numit „foarfeca genetică” CRISPR / Cas9.

Cu acest instrument al tehnologiei genetice, cercetătorii pot schimba ADN-ul animalelor, plantelor și microorganismelor cu o precizie extremă. Tehnologia descoperită de cele două cercetătoare are un impact revoluționar asupra științelor vieții, contribuie la noi terapii împotriva cancerului și poate realiza visul vindecării bolilor moștenite, explică Nobelprize.org.

Contactată de Comitetul Nobel imediat după ce a fost anunțat public faptul că a câștigat înalta distincție, Emmanuelle Charpentier (52 de ani) – astăzi director al Max Planck Unit for the Science of Pathogens în Berlin, Germania – a povestit în fața jurnaliștilor prezenți la anunțul de la Stockholm – că „am muncit zi și noapte pentru că trebuia să lucrez pe două fusuri orare (Europa și California). Ajungeam acasă pe la 3 dimineața, dormeam câteva ore și o luam de la capăt”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. 18.02.2017: „Viitorul cercetării în România a fost calamitat de o gândire bolşevică asumată public de liderii PSD. De la 130.000 de cercetători am ajuns la 35.000, ca urmare a acestei mineriade pe care am văzut-o şi la nivel instituţional şi în stradă, şi-a exprimat nemulţumirea Mihail Neamţu, într-o emisiune TV la care a participat şi fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.”

    01.10.2020: Mihail Neamtu si-a continuat cariera inceputa cu doctoratul la University of Londra, incununand-o cu un Nobel la consiliere municipala.

    Cand ai vointa, razbesti pe plan stiintific. Ori in laborator, ori la alta sinecura. Chiar si Nobelul e cu dolari. Chiar acum, marii cercetatori Funeriu si Ungureanu MRU cauta gaura din covrig pe banii statului.

    Ca veni vorba de covrig, ce mai descopera duamna asta si colegii ei despre vindecarea covrigului? Se face anul de cand descoperirile se tin lant si m-am cam saturat de botnita.

    • Un idiot comenteaza spusele unei laureate a premiului Nobel. Asta spune mult despre ce sa asteptam de la „publicul” Roman. Care considera ca maturatul e munca adevarata si cercetarea stiintifica o „sinecura” pentru smecheri.

    • 2020 este momentul in care si un prost intelege esecul marilor cercetatori din sistemul condus de la Bethesda si Karolinska. Pana aici au mers pe autopopare in fnd, denigrarea rivalilor si camioane de bani. Acum, cand li s-a dat o problema reala si mai multi bani ca oricand, ghinion! Necunoscuti din Coreea au mai multa minte.

  2. Anul acesta Nobelul in Literatura se va da tot unei femei : Mircea Cartarescu. 😀