G4Media.ro

Lazăr, despre cei 3.400 de magistraţi verificaţi de DNA: Niciun inculpat nu…

Lazăr, despre cei 3.400 de magistraţi verificaţi de DNA: Niciun inculpat nu a ezitat să depună plângere/ E o manipulare

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, duminică, la RFI, că cifra de 3.400 de magistraţi care apar a fi verificaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie în ultimii patru ani este „o manipulare”, având în vedere că sunt dosare deschise în urma unor plângeri depuse de inculpaţi, în baza liberului acces la justiţie. Lazăr a spus că, în ultimii ani, inculpaţii au depus numeroase plângeri împotriva celor care ”pasămite i-au condamnat în mod abuziv”, transmite News.ro

”Se face caz şi se manipulează foarte mult o cifră – care a fost cerută de Inspecţia Judiciară de la DNA – cu mai multe mii de procurori şi judecători care, pasămite, ar fi avut dosare la DNA. O să vedeţi că, în urma verificărilor pe care le-am făcut în Ministerul Public, o să venim cu o cifră mai mare de procurori şi judecători care au avut, pasămite, dosare în Ministerul Public”, a spus Augustin Lazăr, la RFI, citat de News.ro.
Procurorul general a explicat de unde provin aceste cifre.

”Din păcate, în ultimii ani, niciun inculpat nu a ezitat să depună plângere împotriva poliţistului care a înregistrat dosarul penal, a procurorului care a exercitat acţiunea penală şi a judecătorului sau judecătorilor care, pasămite, în mod abuziv, i-au condamnat. Aşa avem noi mii de dosare în baza liberului acces la justiţie care este înţeles în această manieră penibilă de anumite persoane”, a mai spus Lazăr.

Vezi integral pe News.ro

(Sursa foto: Inquamphotos/ Autor: Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Ne-am linistit, totul este ok.
    Augustine, Augustine,
    Dar-ar dragostea în tine…

    • Se pare că i-au dat medicația trolulului DanTeo, de recunoaște că, în sfârșit, s-a liniștit. Era in disonanță cu creierul lui, liniștit tot timpul.

  2. Lazare, mai explica o data, poate intelege si handicapatul de profun!

  3. Măi, fi-v-ar capul de râs să vă fie!

    Păi nu erați tot voi ăia care urlau ca apucații, în frunte cu sasul-încet-la-minte, că cine are dosar penal e de … porc!?

    Și voi în timpul ăsta, ca antrenament, vă făceați și dosare între voi!? De ce? Pentru ca mai mult de jumate din numărul total de magistrați și 2 din 3 procurori să fie șantajabili!?

    Dacă 3400 ați reușit în doar 3 ani și jumătate, doar la DNA, câți magistrați ați fezandat în ultimii 10 ani, la toate parchetele, komisarilor nesătui!?

    • Dragnea, cap-de-porc, are o condamnare definitivă și un proces pe rol.
      1. Ești capabil sa sesizezi diferența dintre o condamnare și o sesizare? Zi-ne 34 de cazuri de magistrați condamnați definitiv în urma sesizărilor infractorilor!
      2. Ai dovezi că acei magistrați au fost șantajați? Ai pus aceste dovezi la dispoziția autorităților? Daca nu ai, și totuși continui sa minți, o să consider că ești un caz incurabil de prostie. Demonstrează-mi contrariul!

    • Baiatu’ , tu chiar ca gandesti cu curul !
      Asta, pana la urma, n-ar fi cine stie ce, pt ca in fond toti postacii pesedaci gandesc cu acea parte a corpului, doar ca dupa cat de greu pricepi si cat de repede uiti, curul tau pare plin de hemoroizi ! Sanatate !

    • Hopa, a apărut un nou trol. E la fel de priceput ca ceilalți, duce până la 6 caractere, apoi transpiră. De aceea și-a scris incomplet numele pe care i l-au dat la fabrica de troli. Îl cheamă, de fapt, profund, care înseamnă ” pentru fund” în sens literal „adânc”. Fiind mai-incet-la-minte-decat-sasul, n-a putut sa urmărească ce-a zis ăla, d-aia nici n-a înțeles nimic. Iat când nu înțelegi, vorbești prostii si te faci de râs.De unde or or gasi doar troli d–astia reduși?

    • meseria-sule, tocmai asta ii doare. pe vechile legi ale justitiei, era imposibil sa raspunda in vreun fel, fiindca faptele magistratilor se prescriau la un an dupa inceperea urmaririi penale.

      asta in conditiile in care Dragnea (de ex.) a primit motivarea deciziei cu referendumul dupa mai bine de un an de la hotarare si vreo 4 de la inceperea urmaririi penale.

      in alta ordine de idei, pe mine nu ma intereseaza atat de mult sa vad magistrati judecati si condamnati. ma intereseaza ca in Romania sa fie respectate drepturile fundamentale ale omului si justitia sa nu faca abuzuri si dosare politice.

  4. Ideea este ca noi, romanii suntem hoti si, chipurile, smecheri. Foarte multi dintre noi nu putem justifica la fisc nici telefonul , ca de , avem ajutor social. Ce sa mai vorbim de maisini, vacante, apartamente sau vile. Iar statul a dat cam multe drepturi hotilor si borfasilor. Dreptul de a contesta pana si ce este evident si de necontestat. E dosar politic, e facatura, nu-i asa, chiar daca eu nu pot spune de unde am averea. Cu pixul in mâna, garantez ca multi nu o pot justifica.
    Apoi vine gargamel, si spune ca sunt contestatii impotriva procurorilor. Si care este problema gargamel? Haide sa.ti spun cum vad eu lucrurile, in afara de faptul ca statul e prea bland cu hotii. Cand tu si altii ca tine veti fi dovediti ca luptati impotriva intereselor statului ar trebui sa returnati tot ce ati luat de la stat. De la scolarizare si pana la pensii si pensii speciale. Asa ar fi normal. Sunteti destui care luptati impotriva statului. Si nu e corect sa va platim noi, cei cinstiti. Cate puscarii a construit gargamel pana acum? Sa faca cate trei in fiecare judet, ca marfa este destula. Nu, el este blocat in mari proiecte, gen salvarea lui dragnea. Fa puscarii tembelule, nu.i scoate pe vinovati de acolo. Pedepse cu suspendare? Pentru ce, pentru ceva voit?

  5. Sunt multe aspecte negative dar reale, in sentintele date de majoritatea judecatorilor din Romania. Insa omul de rand nu-si poate permite procese corecte din cauza avocatilor si a influientelor facute asupra judecatorilor si acceptate de acestia iar cei mai instariti folosesc toate mijloacele de a se apara, inclusiv darea in judecata a judecatorilor dar se pare ca fara succes.