G4Media.ro

Lege pentru deblocarea investițiilor în pistele Aeroportului Otopeni, votată de Parlament

sursa foto: Facebook

Lege pentru deblocarea investițiilor în pistele Aeroportului Otopeni, votată de Parlament

Un proiect de lege care deblochează investițiile în pistele Aeroportului Otopeni, inițiat de deputatul USR Cătălin Drulă, a fost votat marți de plenul Camerei Deputaților (cameră decizională) și va merge la promulgare.

Inițiativa modifică legislația care guvernează activitatea Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) și permite companiei controlate de Ministerul Transporturilor să facă investiții din fondurile proprii. Până acum, această posibilitate exista doar pentru alte companii de stat precum CFR și CNAIR, dar nu și pentru Compania Națională Aeroporturi București.

Deși compania este extrem de profitabilă, cu un profit anual de peste 400 de milioane lei, pistele Aeroportului din Otopeni sunt într-o stare foarte proastă și suferă din lipsă de investiții, potrivit lui Cătălin Drulă.

Pentru că pistele, platformele de îmbarcare și căile de rulare sunt domeniu public, acestea sunt doar în concesiunea (nu în proprietatea) CNAB. Conform legii actuale, pentru domeniul public Statul trebuie să facă investițiile – ceea ce înseamnă că CNAB nu are bază legală pentru a cheltui fondurile proprii pentru investiții. În loc de asta trebuie să ceară bani de la bugetul public. Ceea ce înseamnă tot ciclul birocratic, HG privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, alocarea bugetară în fiecare lege a bugetului de stat, etc. Prin adoptarea legii, acest blocaj este înlăturat.

Foto: Cătălin Drulă (Contul personal de Facebook)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Bravo, Cătălin! 🙂
    Astea-s știri care contează.

  2. Mai nou, ca sa faci o investitie sau sa o „deblochezi” trebuie lege?!