G4Media.ro

Legea pensiilor speciale, adoptată de Senat pentru punerea în acord cu decizia…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Legea pensiilor speciale, adoptată de Senat pentru punerea în acord cu decizia CCR / Votul final va fi dat luni de Camera Deputaților

UPDATE: Proiectul legii pensiilor speciale urmează să intre, lunea viitoare, în dezbaterea şi votul plenului Camerei Deputaţilor, a decis, miercuri, Biroul permanent, relatează Agerpres.

Conducerea Camerei a stabilit ca proiectul, adoptat de Senat în calitate de prim for sesizat, să fie trimis la comisiile de constituţionalitate, muncă şi buget, care urmează să întocmească raportul până luni la ora 14.00.

Proiectul va intra în plen tot luni, pentru a se da votul final la ora 17.00, potrivit programului stabilit.

Știrea inițială: Senatul a adoptat, marţi, legea pensiilor speciale, prin punerea acesteia în acord cu decizia Curții Constituționale. Au fost înregistrate 89 voturi „pentru”, 16 „împotrivă” (preponderent USR) şi o abţinere, relatează Agerpres.

Proiectul va fi dezbătut şi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că prin amendamentele depuse la legea pensiilor speciale se încheie „anomaliile” privind plata unor pensii mai mari decât câştigurile obţinute în perioada de activitate şi calculul pensiei în funcţie de veniturile din ultima lună.

„Am făcut ultimele modificări, conform cerinţei CCR. Nu mai era în discuţie impactul, fiindcă, oricum, impactul nu e pentru trecut, e pentru viitor. Nicio lege nu poate fi aplicată în trecut, tot timpul actul e pentru viitor. S-a acceptat impozitarea peste salariul mediu pe economie cu încă zece procente şi calculul pensiei la magistraţi pe ultimele 48 de luni, pentru că singura temă a rămas în zona magistraţilor. (…) Cred că, cu puţin efort, ar putea să treacă de Senat, ca săptămâna viitoare să treacă de Camera Deputaţilor, în eventualitatea în care există iarăşi un atac la CCR să avem timp să ne încadrăm”, a declarat prim-ministrul.

În 2 august, Curtea Constituţională a României a decis să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Și nu ne spune nimeni care sunt modificarile făcute punctual?

  2. Joc de glezne facut de mafia FSN (PSD+PNL). In realitate nu vor face nimic ca sa scoata acest furt legalizat denumit pensie speciala/de serviciu/etc..

    • Principala modificare, vor fi plătite în ruble și toți trădătorii de țară speciali vor fi foarte bucuroși, după care triști că nu le va mai plăti nimeni, iar restul neamului românesc din lumea larga va răsuflă ușurat că pensiile speciale ale hoților speciali nu se mai plătesc pe fostele plaiuri mioritice.

  3. Băgați mă și salariu minim special să fie toți mulțumiți.

  4. Într-o democrație autentică, o ”curte constituțională” a trebui să fie prima care să declare neconstituționale pensiile speciale nesimțite. În Constituție scrie că toți suntem egali în fala legii. Asta înseamnă că și a legii pensiilor. După ce că se pensionează la 49 de ani, un procuror (exemplu dat aici pe site) cu pensie contributivă de 5000 de lei, de ce-ar mai trebui să-i plătim și de la buget încă 13.000 de lei ? 5000 de lei pensie contributivă nu e suficientă, când majoritatea are sub 3000 de lei ? Unde e ”egalitatea și constituționalitatea” domnilor de la CCR ?

    • intrebarea este nu de ce CCR e rau si nu aproba, ci de ce legile respective exista, au fost initiate si votate?

  5. „Justitiarii” AUR au votat cot la cot cu PSD si PNL. Opozitie, nu gluma…

  6. se spune ca modificarile nu sunt Constitutionale, ca nu pot fi retroactive si ca parlamentul vrea dar nu poate din cauza CCR, care e rau
    intrebarea legitima este cum a fost posibil sa fie initiate si votate aceste legi? Cine ne- fortat sa le adoptam? CCR cumva 🙂