G4Media.ro

Legea Rezidențiatului, publicată în Monitorul Oficial. Doar ministrul Sănătății trebuie să semneze…

Sursa Foto: Pexels.com

Legea Rezidențiatului, publicată în Monitorul Oficial. Doar ministrul Sănătății trebuie să semneze ordinul de organizare, numărul de locuri să fie egal cu al absolvenților

Concursul de Rezidențiat poate avea loc pe 8 decembrie, după ce în Monitorul Oficial nr. 877/31.10.2019 a apărut Legea de organizare aprobată de Parlament în această săptămână și promulgată joi de Președinte. Actul normativ scoate din procedura de organizare a examenului semnătura ministrului Educației, inexistent la această dată. În plus, legea prevede că numărul locurilor scoase la concurs trebuie să fie egal cu cel al absolvenților. Până la examen mai sunt 37 de zile, iar potrivit calendarului pe 28 octombrie ar fi început înscrierile, care durează până pe 11 noiembrie.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Este o catastrofă această lege :
    „Numarul de locuri trebuie să fie mai mare sau egal cu al absolvenților !”
    Prin urmare, orice cretin care termină o facultate particulară, va primi post plătit de stat la rezidențiat ! Ce mai evaluează acest examen, dacă sunt locuri pentru toți ?
    Ne-am întors la socialism : fie omul cât de prost, statul tot îi dă un rost !

    • In speranta ca vor promova toti examenul de rezidentiat. Dar cum nu toti promoveaza si examenul este sustinut si de alte persoane, nu doar de absolventii din anul curent, cele x locuri vor fi ocupate de cei care obtin punctajul de promovare al examenului de rezidentiat, nu de toti absolventii. Ca astfel nu s-ar mai da acest examen.

    • Citiți legea se suplimentează locurile la rezidențiat pentru toți absolvenții examenului de rezidențiat ! Nu doar pentru absolvenții anului curent.
      Media de promovare este probabil 6, așa era pe vremea mea. Nu cred că vrea cineva să fie tratat de un medic de 6 !

  2. Situatia este mai complicata decat pare: sunt foarte multi „ramasi” din anii trecuti, iar posturi au fost in jur de 200 anul trecut , fata de cele 4000 de locuri de rezidentiat de anul trecut. Examenul in sine ar trebui sa dispara si sa se organizeze un examen de licenta serios, unic pe tara, la terminarea studiilor si pe baza acestor note sa se faca repartizarea la rezidentiat. Ce rost are un examen in iulie si inca unul in noiembrie, iar angajarile incep in ianuarie ??? cred ca raspunsul il stiu multi:) In orice caz, dupa ce termina rezidentiatul, unde dinozaurii din spitale nu le arata mai nimic din cauza de viitoare concurenta, posturile scoase la concurs pentru specialisti sunt foarte putine, nu ca nu ar avea nevoie de medici, ci pentru ca nu au buget sa angajeze cati medici ar trebui! La unele spitale bugetul pentru salarii a ajuns la 90 % din intregul buget! Presa a semnalat aceasta anomalie, dar nimeni nu a facut nimic. Plus ca se aude de spagi foarte mari pentru un post in spital!! Asa ca multi tineri medici romani care vor sa faca performanta pleaca din cauza umilintelor la care sunt supusi aici.
    O mama de viitor medic in Germania.

    • Mult din ce ați scris este eronat:
      – Examenul de rezidențiat este foarte important la noi, unde la nivelul facultăților de Medicină este o corupție halucinantă, este singurul care cernea grâul de neghină. Examenul de licență se fraudează în proporție covârșitoare.
      – Posturi în spitale sunt destule, dar nu în orașele mari. Problema este că 99% din posturile din orasele universitare se ocupă prin concursuri trucate, cu relații sau bani. Pentru medicii „de rând” este greu să ocupe un post în Spitalele din București, Cluj, Timișoara, oricât de inteligenți ar fi