G4Media.ro

Liban: Bărbatul care a luat ostatici la o bancă, pentru a-și recupera…

captura youtube

Liban: Bărbatul care a luat ostatici la o bancă, pentru a-și recupera economiile, nu va fi urmărit penal / Bassam al-Sheikh Hussein a fost aclamat de mulțime, la ieșirea din bancă

Justiția libaneză a renunțat la cazul unui bărbat care a luat ostatici săptămâna trecută personalul și clienții unei bănci din Beirut în încercarea de a-și retrage o parte din economii, potrivit Le Figaro.

Banca a renunțat la acuzațiile împotriva lui Bassam al-Sheikh Hussein, iar un judecător a ordonat eliberarea acestuia, a anunțat marți agenția oficială de știri ANI. Miercuri, un oficial judiciar a confirmat pentru AFP că Bassam al-Sheikh Hussein a fost eliberat. În timp ce banca s-a retras din acest caz, statul încă mai poate acționa în justiție, a spus el.

Joi, Bassam al-Sheikh Hussein a dat buzna într-o sucursală a Federal Bank din centrul orașului, încercând să își recupereze economiile de peste 200.000 de euro, care fuseseră înghețate de la prăbușirea sistemului bancar care a generat una dintre cele mai grave crize economice din lume după 1850, potrivit Băncii Mondiale. Bassam al-Sheikh Hussein a cerut banii pentru a plăti spitalizarea tatălui său, potrivit ANI, și s-a predat după câteva ore, după ce banca a fost de acord să îi dea aproape 30.000 de euro, potrivit presei locale.

În Liban, violențe între angajații băncilor și clienții care au depozite izbucnesc în mod regulat, în condițiile în care aceștia din urmă nu-și mai pot recupera banii, într-o țară în care moneda a pierdut peste 90% din valoare, iar aproximativ 80% din populație a căzut în sărăcie din 2019.

Bassam al-Sheikh Hussein a fost aclamat de mulțime după luarea de ostatici și salutat ca un erou în Liban, unde, potrivit Băncii Mondiale, autoritățile au risipit depozitele deponenților în ultimii 30 de ani printr-o schemă Ponzi. Metoda – o înșelătorie în care investitorii existenți sunt plătiți cu fonduri aduse de noii intrați – a adus beneficii unor actori politici și economici cheie în detrimentul gospodăriilor, afirmă Banca Mondială, care denunță o „depresiune deliberată”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Corect! Acolo cel puțin au bun simț, la noi au dispărut 12 miliarde de lei din pilonul II de pensii private unde statul garantează siguranța fondurilor și cu un tupeu grețos de coteț dau din umeri!

    • @Anonymus – Cred ca ar trebui sa citesti mai exact, cele 12 miliarde lipsesc din fondul de pensii de stat, nu din fondurile private. Statul se presupune ca garanteaza doar fondurile pensiilor de stat, adica pilonul I, pilonul II e altceva, iar pilonul III e iarasi altceva.

  2. Era hazlie continuarea unui proces în care omul era acuzat că își cerea banii lui.