G4Media.ro

Libris a donat 26.700 de lei către „Salvați copiii”. Vânzările romanului „Dragostea…

Libris a donat 26.700 de lei către „Salvați copiii”. Vânzările romanului „Dragostea în vremea holerei” al lui Marquez au crescut de peste 700 de ori

Libris.ro, librărie online, donează 10% din vânzările din data de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărților și Drepturilor de Autor, către Fondul de Urgență pentru Spitale.

Fondurile în valoare de 26.700 lei sunt donate de Libris.ro către Salvați Copiii România, urmând să fie direcționate către achiziția de echipamente de protecție pentru dotarea Spitalului de Urgență Petroșani, Hunedoara.

Banii vor fi folosiți pentru achiziția de materiale de protecție precum măști, halate, salopete, mănuși, ochelari de protecție, dezinfectanți și dezinfectante biocide pentru medicii Spitalului de Urgență Petroșani, au transmis reprezentanții librăriei online, într-un comunicat de presă transmis G4Media.ro.

  • „Am decis să sărbătorim Ziua Cărții printr-o donație, astfel încât lectura să salveze vieți, iar fiecare cititor să fie un erou în lupta cu virusul care ne-a perturbat viața așa cum o știam. Ne bucurăm că un număr mare de clienți au răspuns demersului nostru și putem astfel să donăm 26.700 lei către spitalul uneia dintre cele mai afectate zone ale țării, Hunedoara”, a transmis Laura Țeposu, Director Dezvoltare și co-fondator Libris.ro.

Libris.ro a înregistrat o creștere de 30% a vânzărilor față de aceeași perioadă a anului trecut, pe intervalul de referință 16 martie -16 aprilie. Creșterea cea mai accentuată a fost pe segmentul 18-24 ani, unde atât traficul, cât și rata de conversie au avut o dinamică pozitivă, ducând la o creștere de 85% a comenzilor plasate.

  • ”Aceasta periodă a adus în online mulți cititori noi, pe lângă cei care preferau să facă achizițiile în librăriile fizice. Cu siguranță o parte dintre ei vor rămane în online și după relaxarea restricțiilor. Sper că la finalul acestei perioade să avem în România un număr mai mare de oameni care citesc, astfel încât piața de carte să își revină rapid. În prezent creșterile din online nu acoperă scăderile din offline, librăriile fizice generând în mod normal peste 70% din vânzările anuale de carte”. – Laura Țeposu.

Ce se citește în perioada pandemiei. Orientarea tinerilor către achizițiile online de carte a dus la creșteri semnificative și în categoriile preferate în special de acest segment de vârstă. Astfel, vânzările de carte Young Adult au crescut cu 110%, în timp ce vânzările de SF&Fantasy au crescut cu 145%.

Vânzările de cărți pentru copii și cele de jocuri educative au crescut și acestea, pe fondul închiderii școlilor și grădinițelor, ambele înregistrând vânzări cu 72% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

Titlurile preferate pentru copii au fost atât din categoria beletristică, dar și din categoria cărților cu activități: Pinguinul care voia sa afle mai multe – Jill Tomlinson, Jocuri pentru copii inteligenti. Carte de activitati +3 aniDumbrava minunata – Mihail Sadoveanu, Micul Print – Antoine de Saint-Exupery, Jocuri pentru copii inteligenti. Carte de activitati +5 ani. Puzzle-urile și bordgames-urile au dominat alegerile clienților Libris.ro în ceea ce privește jocurile.

Cele mai comandate cărți pe Libris.ro în perioada stării de urgență

Topul celor mai comandate cărți în perioada aceasta este condus de volumele de beletristică Iartă-ma că te-am iubit (Ela E.H), Pacienta tăcută (Alex Michaelides) și Dragostea în vremea holerei (Gabriel Garcia Marquez).

Romanul lui Gabriel Garcia Marquez este, de altfel, cartea cu cea mai spectaculoasă creștere, cu 760 exemplare vândute în ultima lună, față de o medie de 1 exemplar/lună înainte de declanșarea pandemiei.

În top a intrat în această perioadă și Ciuma (Albert Camus), cu o creștere de 400%.

Top 10 cele mai vândute cărți pe Libris.ro, între 16 martie -16 aprilie:

1. Iartă-mă că te-am iubit – Ela E.H.

2. Pacienta tăcută – Alex Michaelides

3. Dragostea în vremea holerei – Gabriel Garcia Marquez

4. Arta manipulării – Kevin Dutton

5. Tehnici de citire a chipului – Suada Agachi

6. 27 de pași – Tibi Ușeriu

7. Supranatural – Joe Dispenza

8. Ciuma – Albert Camus

9. Copiii de pe Volga – Guzel Iahina

10. Sărutul pictat – Elizabeth Hickey

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Foto: Laura Țeposu / sursa Libris.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Lol… Chiar voiam sa comentez „Cum adica 700 de ori? Inainte vindea doar un exemplar?”. Oricum, o porcarie plictisitoare.

    • Amflet
      Salvati copii e o facatura pesedista la care sefa e anca alexandrescu, consiliera vioricai dancila si fata ziaristulyi comunist horia alexandrescu, prietenul tortionarului comunist hoandra si ale lui gusa

  2. Felicitari Libris, si eu lucrez in domeniu, stiu cat e de greu sa rupi si sa dai si la altii!

    • Ai remarcat cand cumperi carti online de la Libris ca exista in pagina de comanda o mica rubrica unde poti sa donezi niste lei, ca sa se faca intr-un fel suma rotunda. Adica poti dona 1, 2, 3, 5 lei pe langa comanda ta propriuzisa.
      Asa ca de acolo sunt banii aceia, de la cumparatori.
      Suma fabuloasa de vreo 5000 de euro spune mult despre cata carte se cumpara la noi…

  3. Mama, cata rautate! Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita de comentacii atoatestiutori care stau acasa si injura. Voi cand ati donat de la firma voastra 5.000 de euro? Nerusinatilor!