Lidera facțiunii progresiste a democraților retrage controversata scrisoare care îi cerea lui Biden să negocieze direct cu Moscova pentru a pune capăt războiului din Ucraina
Lidera facțiunii progresiste din Partidul Democrat, Pramila Jayapal, a retras marți o scrisoare controversată pe care a emis-o cu privire la diplomația ucraineană, după ce inițiativa a stârnit scandal inclusiv din partea membrilor grupului său progresist din Congres, care au spus că scrisoarea a fost redactată cu luni în urmă, dar trimisă săptămâna aceasta fără ca ei să știe, transmite CNN.
„Scrisoarea a fost redactată în urmă cu câteva luni, dar, din păcate, a fost difuzată de personal fără a fi verificată. În calitate de președinte al facțiunii, îmi asum responsabilitatea pentru acest lucru”, a spus ea, într-o declarație. „Scrisoarea trimisă ieri, deși reafirmă acest principiu de bază, a fost confundată cu opoziția GOP (republicanii, n.r.) față de sprijinul pentru apărarea justă a suveranității naționale a ucrainenilor. Ca atare, este o distragere a atenției în acest moment și retragem scrisoarea.”
Democrații din Camera Reprezentanților au fost supărați pe Jayapal pentru că a trimis o scrisoare prin care cerea administrației Biden să sporească eforturile diplomatice şi să angajeze negocieri directe cu Moscova, având ca obiectiv încheierea rapidă a războiului din Ucraina.
Mulți democrați și-au exprimat furia că liderul progresiștilor (aripa de stânga a democraților) i-a luat prin surprindere cu o scrisoare care a dezvăluit noi diviziuni în cadrul partidului lor cu privire la război și cu doar câteva zile înainte de alegerile parțiale din noiembrie.
„Oamenii sunt furioși – în special cei din prima linie”, a declarat un senior democrat din Camera Reprezentanților, referindu-se la membrii cei mai vulnerabili care riscă să își piardă locurile la alegerile parțiale din 8 noiembrie.
Printre semnatarii scrisorii se numărau Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar şi Pramila Jayapal, figuri ale aripii progresiste a partidului.
De la începutul invaziei, administraţia Biden a plătit zeci de miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei, cu acordul ambelor partide din Congres, deşi unii reprezentanţi ai aripii drepte a republicanilor au protestat.
Un influent ales republican a avertizat recent că partidul său nu va semna un „cec în alb” Ucrainei dacă va câştiga, după cum prevăd sondajele, majoritatea locurilor în Camera Reprezentanţilor la alegerile de la jumătatea mandatului.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii