G4Media.ro

Liderii Parlamentului European au amânat discuția pe tema adoptării unei rezoluții privind…

General view of plenary session Week 3 2017 in Strasbourg

Liderii Parlamentului European au amânat discuția pe tema adoptării unei rezoluții privind statul de drept și Justiția din România

Liderii Parlamentului European, reuniți în ședința Conferinței președinților, au amânat joi o discuție privind adoptarea unei rezoluții pe tema statului de drept și a Justiției din România, au declarat pentru G4Media.ro surse europene. Potrivit acestora, decizia privind supunerea spre dezbatere și vot a unei astfel de rezoluții va fi luată la următoarea Conferință a președinților care va avea loc pe 8 noiembrie, înaintea viitoarei sesiuni plenare a Parlamentului European de la Strasbourg.

Președintele Klaus Iohannis consideră că adoptarea unei rezoluții privind România nu ar fi oportună în acest moment, în contextul preluării de către țara noastră a președinției UE de la 1 ianuarie.

“Parlamentul European are dreptul să dezbată problemele şi dacă e nevoie să vină cu o rezoluţie pe care să o voteze. Este dreptul acestei instituţii. Pe de altă parte, (…) prezenţa mea astăzi în sesiunea plenară nu a avut legătură cu statul de drept din România. În ciuda acestui lucru, am făcut comentarii pe marginea acestui subiect. (…) Este extrem de neobişnuit ca PE să dezbată şi să voteze o rezoluţie cu privire la un stat membru cu doar o lună înainte de preşedinţia Consiliului UE, preşedinţie care va fi preluată de acest stat membru vizat de rezoluţie. Decizia aparţine Parlamentului European”, a declarat el marți, la Strasbourg, la finalul dezbaterii din Parlamentul European pe tema viitorului Uniunii.

La solicitarea grupului Verzilor, Parlamentul European a dezbătut pe 3 octombrie, la Strasbourg, situația privind statul de drept și Justiția din România, oficialii europeni aducând critici dure la adresa ofensivei împotriva luptei anticorupție declanșată de PSD-ALDE (detalii aici). În urma dezbaterii, fusese programată să fie adoptată și o rezoluție pe aceeași temă, prin intermediul căreia coaliția de guvernare de la București să fie avertizată asupra acțiunilor pe care le întreprinde împotriva independenței Justiției. Adoptarea rezoluției a fost însă amânată pe motiv să nu se suprapună cu prezența lui Klaus Iohannis în plenul Parlamentului European, pe 23 octombrie.

Citește și: De ce vor președintele Iohannis și PPE să îngroape rezoluția Parlamentului European pe tema derapajelor democratice din România

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Klaus trage de timp… pana cand? Pana e Dragnea intronat suveran al tarii?

    • Sau poate pana ajunge Mr. D. in bratele lui Vaselina….

    • @Scaraotchi
      Nu suna plauzibil. Klaus a facut exceptie de neconstitutionalitate cand a pierdut procesul cu casa, putea sa accepte verdictul si sa plateasca banii.

      Cred ca lustratia pe care trebuie s-o facem trebuie sa-l includa pe Klaus, inainte glumeam ca e monstrul lui Frankenstein, dar adevarul e ca e mai rau.

      Nu ma doare ca n-a castigat Mickey Ponta in 2014, dar e vremea sa ne debarasam de oamenii egoisti pana in maduva oaselor.

    • @2087,
      Te rog, nu incurca borcanele, monstrul lui Frankenstein e Ciorbea…

      PS. Pe zice ce trece sunt din ce in ce mai convins ca pe: Decebal, Mihai Viteavu sau Brâncoveanu, de fapt i-am omorat cu ”mana noastra”, doar legenda a fost ”aranjata” asa cum o stim …

    • Scara,
      S-a mai reparat intre timp !

      PS. De… a avut bani de operatii corective ! :))))

      PPS. Mai da si tu o raita prin toate salile Muzeului de astazi ! 😉

    • Alerg…

  2. De ce ar fi neobișnuit să se discute așa ceva înainte de preluarea președinției UE?? Când se știe ce fac politicienii puterii in țara asta, cum sa dea pe mana lor cheile UE??
    Cum sa dai cheile casei tale unuia care știi că le are cu manglitul sau unuia de pe strada pe care nu îl cunoști??? Cum sa nu îl analizezi înainte???

    • Chiar asa ! Polonia avea deja probleme serioase cand a preluat Presedintia Uniunii !
      Chestia cu „nu e momentul’ o sa li se intoarca in cap ca o lovitura de maciuca si lui Junker si lui Iohannis, cum o sa i se intoarca in cap PNL-ului faptul ca o sa introduca motiune de cenzura impotriva Guvernului Dancila cu doua luni intarziere fata de momentul cand, cu adevarat „a fost momentul” !

      PS. Bineinteles daca nu cumva Iohannis o sa-i convinga pe Orban, pe Turcan si pe Gorghiu, ca „nu e momentul”(pt ca vezi Doamne, preluam Presedintia si dl Jean Claude si cutuma si…)

      PPS. Cine n-are Basescu, sa-si cumpere ! ! :)))

    • Chiar ar fi momentul sa NU
      Mai e timp sa luam presedintia cu fruntea sus, nu cu gunoaiele cele mai sordide pe care le poate da tara asta.
      NU ACUM si NU ASA

  3. Din punct de vedere politic nu avem nici-un merit pentru a justifica preluarea presedintiei Parlamentului European. Cum poate o gasca de penali sa conduca Europa???!!!!
    Poporul roman nu poate fi pus in balanta cu aceasta gasca de politicieni, de toate culorile, care au distrus Romania incepand din data de 16 Decembrie 1989.
    Europa si Parlamentul European este obligat sa faca de urgenta diferentierea intre un popor muncitor, inteligent si in mare parte educat, manipulat si distrus ca fiinta nationala incepand cu anul 1945, care in 1989 a crezut si sperat ca va fi eliberat cu adevarat de tradatorii de neam si scapat de influenta nefasta a „fratilor de la rasarit, nord – vest si sud”.
    Parlamentul European ar trebui sa „puna piciorul in prag”si sa „de-a de pamant cu aceasta clasa politica”.
    Cu un presedinte care mai mult „cujeta”decat „sta”, sau vice-versa, nu vom ajunge sa scapam de impostura, hotia, minciuna, incompetenta, reaua credinta etc etc care a proliferat mai mult decat alarmant in acesti ultimi 29 ani de captalism haotic.
    Frati europeni, faceti-va mila de noi si luati-ne in custodia voastra, macar 5 ani, pana reusim sa distrugem „cuibul de vipere”care au distrus si distrug sistematic aceasta tara.
    Este apelul unui om care mai are putini ani de viata, dar care a trecut prin cele doua perioade criminale din istoria Romaniei. VA IMPLOR! AJUTATI ROMANIA SI PE ROMANI SA SCAPE PE CIUMA ROSIE!

    • 1) Sa nu ne facem iluzii prea mari:
      – si cei de la Bruxelles sunt tot politicieni (evident, nu trogloditi ca ai nostri, dar totusi, din aceeasi clasa de obiecte …). Si ei voteaza functie de interese, nu de principii. Acum, ca sa fim sinceri, daca ar fi votat dupa principii, n-am fi calcat niciodata in UE! Uneori ne convine, alteori nu, dar asa e viata, nu prea e plina de kantieni …

      – Ce este o rezolutie a PE? Sunt niste pozitii ale Parlamentului, care nu obliga la ceva anume, ci doar sugereaza o dorinta politica a PE de a da un semnal intr-o problema anume. E un instrument care permite institutiilor europene sa sugereze niste linii directoare pentru coordonarea legislatiilor nationale sau practicilor administrative – dar inca o data, fara vreo obligatie legala pentru cei carora li se adreseaza – state membre sau cetateni (traducere)

      In limbaj comun, este un fel de batut obrazul. Eficient, intr-o lume de gentleman-i. Nu e cazul.
      Noua ne trebuie activarea sanctiunilor care ustura. O sa faca politicenii de la Bruxelles asta? O ii dea o palma dupa ceafa Romaniei, sa se duca târâș, cand tocmai urmeaza sa fie sefu’ clasei? Greu de crezut, din pacate, ca „vor pune piciorul in prag”. Abia daca o sa ridice tonul …

      2) De la presedinte e cam naiv, inca de la castigarea alegerilor, sa astepti sa lupte. Sa ne amintim ca el este premierul propus de USL (si respins de Basescu). Adica atunci era in cuget si-n simtiri cu USLu’ si dupa putine timp, la prezidentiale era dusmanul lor de moarte? Poate fi credibil asa ceva?!? Poate doar daca consideri ca are dubla personalitate. 🙂

      Cum zice romanu’ francofon? Fool me once …

  4. „Este extrem de neobişnuit ca PE să dezbată şi să voteze o rezoluţie cu privire la un stat membru cu doar o lună înainte de preşedinţia Consiliului UE, preşedinţie care va fi preluată de acest stat membru vizat de rezoluţie. ” – zice Iohanis.
    Dar ce se intampla in Romania de 1 an si 10 luni nu o fi extrem de neobisnuit?!
    Eu nu-nteleg ce are una cu cealalta? Daca situatia este intr-un fel, inseamna ca se cer masuri in consecinta, conform realitatii, ce atata prostitutie?!