Liderii PLUS, atac la Guvern și la Klaus Iohannis pentru modul în care gestionează criza coronavirusului
Liderii PLUS au lansat în ultimele zile atacuri la guvern și la șeful statului pentru modul în care gestionează criza generată de epidemia de coronavirus. Liderul PLUS București, Vlad Voiculescu, l-a criticat într-o postare pe Facebook pe Klaus Iohannis pentru solicitarea adresată managerilor de spital de a avea teste și echipamente de protecție, amintind că ”acum nici două săptămâni, noi încă ne jucam în Parlament de-a „uite Cîțu, nu e Cîțu”, „uite guvernu, nu e guvernu”.
Redăm mai jos integral postarea lui Vlad Voiculescu pe Facebook
”Mă uit la Președintele nostru Klaus Iohannis cum le cere managerilor de spitale sa aibă teste și echipamente de protecție pentru personalul medical. Poate că e doar retorică… dar oare e momentul?
Nu-i vorbă, între managerii de spital sunt destui care nu au ce căuta acolo. De data asta însă, vina nu mai este la spitale ci mai sus, mult mai sus.
De unde ar trebui să cumpere spitalele teste pentru COVID19 și echipamente de protecție când nu se găsesc pe nicăieri, când toate guvernele din lumea asta se bat tocmai pentru lucrurile astea?
Apropo de guverne…
… acum nici două săptămâni, noi încă ne jucam în Parlament de-a „uite Cîțu, nu e Cîțu”, „uite guvernu, nu e guvernu”.
… acum o săptămână, guvernul nu anunțase nicio achiziție.
Acum ne întrebăm cum de nu avem de niciunele?”
La rândul său, europarlamentarul PLUS, Dragoș Tudorache, a publicat luni un text de opinie pe Digi24.ro în care critica Guvernul pentru ”neputință” și pentru faptul că s-ar folosi de starea de urgență pentru a limita accesul la informații de interes public.
”Cum ne asigurăm că sensibilizăm suficient acea parte a societății care încă nu percepe gravitatea crizei? Cum îi protejăm pe doctorii, asistentele, șoferii de ambulanțe, polițiștii, jandarmii, personalul ISU și toți cei care stau pe baricadele acestei lupte? Cum îi vom ajuta, fără birocrație și într-un timp util, pe toți cei care își pierd în fiecare zi a acestei crize locul de muncă, sursele de venit, afacerile încropite cu muncă și sacrificii?
Toate statele afectate își fac – sau și-au făcut deja – un buget dedicat salvării propriilor economii. Instituțiile europene, conștiente de gravitatea situației, au luat mâna de pe disciplina financiară impusă de tratatele europene și lasă statele să își ia măsuri fiscal bugetare extraordinare.
Multe întrebări, pe care eu, unul, le consider nu doar legitime, ci de o urgență absolută. Ce răspunsuri am primit până acum? Puține, chinuite și neasumate.
Iar ca să nu se vadă prea mult din neputință, cineva s-a gândit că cel mai bine e să se folosească starea de urgență pentru a restrânge dreptul la a fi informați.
Da, conducătorii noștri cred că noi, cetățenii, nu trebuie să știm cum evoluează cazuistica acestui virus, câte îmbolnăviri avem și unde, câte teste se fac, care e capacitatea spitalicească disponibilă.
Or, dimpotrivă, acestea sunt informații pe care oamenii nu numai că au un drept să le știe, dar autoritățile TREBUIE să le comunice zilnic!!” (Citește integral textul pe Digi24.ro)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
46 comentarii