G4Media.ro

Liderii PNL au aprobat lista miniștrilor propusă de Florin Cîțu cu o…

Liderii PNL au aprobat lista miniștrilor propusă de Florin Cîțu cu o largă majoritate: Nazare la finanțe, Bode la interne, Cîmpeanu la educație, Turcan la muncă / Ședința BPN a fost una tensionată, cu atacuri dure lansate împotriva lui Ludovic Orban

Liderii PNL, reuniți marți noapte în ședința Biroului Politic Național (BPN) au validat cu o largă majoritate lista de miniștri propusă de premierul desemnat Florin Cîțu, a anunțat Ludovic Orban la finalul discuțiilor.

Potrivit acestuia, s-au înregistrat 63 de voturi ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” și 5 abțineri.

Potrivit surselor G4Media.ro, au votat împotrivă Ilie Bolojan și Florin Roman și s-au abținut Emil Boc, Cristian Bușoi, Dan Motreanu, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău.

Lista cu miniștrii și programul de guvernare vor fi depuse miercuri dimineață, în jurul orei 8:00, la parlament, urmând ca tot miercuri să aibă loc audierile în comisiile de specialitate și să fie dat votul de învestitură.

La începutul ședinței BPN, Cîțu le-a precizat liderilor PNL că miniștrii pe care îi propune au fost discutați în prealabil cu președintele Klaus Iohannis, au mai precizat sursele G4Media.ro.

Numele de miniștri propuse de Florin Cîțu și votate de liderii PNL:

  • Ministerul Finanțelor – PNL – Alexandru Nazare
  • Ministerul Afacerilor Interne – PNL – Lucian Bode
  • Ministerul Apărării – PNL – Nicolae Ciucă
  • Ministerul Educației – PNL – Sorin Cîmpeanu
  • Ministerul Energiei – PNL – Virgil Popescu
  • Ministerul Afacerilor Externe – PNL – Bogdan Aurescu
  • Ministerul Agriculturii – PNL – Adrian Oros
  • Ministerul Muncii – PNL – Raluca Turcan
  • Ministerul Culturii – PNL – Bogdan Gheorghiu

Ședința liberalilor a fost una tensionată, mai mulți lideri PNL reproșându-i lui Ludovic Orban modul în care a negociat ministerele care revin partidului. Printre criticii liderului PNL s-au numărat Ilie Bolojan, Rareș Bogdan, Emil Boc, Florin Roman și Marian Petrache. Potrivit surselor G4Media.ro, Bolojan a anunțat că se va pronunța împotrivă, iar Boc a spus că se va abține la votul privind propunerile de miniștri. Tot împotrivă au anunțat că vor vota și Rareș Bogdan și Robert Sighiartău. De asemenea, Dan Motreanu a anunțat că se va abține.

”Domnule Orban, ați vândut partidul. Voi face turul României pentru a le spune primarilor ca le-ați vândut partidul pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților”, i-a spus și Florin Roman liderului PNL.

De asemenea, Roman l-a acuzat pe Orban că a eșuat în negocieri, că a trădat partidul și a umilit PNL, că de numele lui se va lega marea trădare a PNL în istoria partidului, că acordul lui a însemnat o declarație de război la adresa primarilor.

”Roman i-a mai spus că dacă nu i-a fost frică de Dragnea, să nu creadă că îi va fi de el. I-a promis că îi va sufla în ceafă în următorii patru ani. I-a spus că a cedat și în guvern și în Parlament și că va ceda în continuare de câte ori Ciolacu se va uita urât la el”, au mai declarat sursele citate pentru G4Media.ro.

Și Rareș Bogdan s-a declarat extrem de dezamăgit de rezultatul negocierilor purtate de Orban.

”Modalitatea în care s-a ajuns aici a fost total nedemocratică. E anormal să afăm numele miniștrilor de la TV. E absolut dezamăgitor. Nazare e un om extrem de profesionist, dar nu e normal să avem liste făcute în alte părți. Funcția de la Cameră e importantă, dar nu vânzând tot”, ar fi spus Rareș Bogdan.

Potrivit surselor G4Media.ro, europarlamentarul a mai precizat că a înțeles prima oară când președintele Iohannis a spus că Orban trebuie să își facă singur echipa, dar acum e a doua oară când se întâmplă acest lucru, întrebându-se retoric dacă nu cumva cineva impune ceva partidului din exterior, liste făcute în ultima clipa despre care partidul nu a fost consultat înainte sa i se propună.

Pe de altă parte, Virgil Guran, unul dintre oamenii de încredere al lui Ludovic Orban, care a fost instalat la șefia grupului senatorial al PNL, i-a luat apărarea liderului liberal. printre cei care i-au mai luat apărarea lui Orban s-a numărat Daniel Buda, Iulian Dumitrescu, Laurențiu Leoreanu, Vlad Nistor și ioan Bălan.

După o oră și jumătate în care a încasat criticile colegilor de partid, Ludovic Orban a spus că el a respectat mandatul primit pentru negociere.

”Ne-am asumat că guvernăm. Acesta a fost mandatul meu. Am fost mandat să avem o coaliție de guvernare. Se va îndeplini. PNL nu a câștigat alegerile. Oricine inventează că am cedat ceva pentru funcția mea e mincinos. M-am bătut 30 de ani pentru PNL fără sa câștig nimic pentru mine și familia mea”, le-ar fi spus Orban liderilor liberali, potrivit surselor G4Media.ro.

Potrivit acestora, liderul PNL a spus că i-a propus lui Robert Sighiartău să preia Ministerul Dezvoltării anul trecut, dar acesta a refuzat. Orban a precizat în acest context că nu se lasă judecat de oameni fără rezultate.

”Cine vine să conteste deciziile pe care le-am luat în consultare cu președintele Iohannis, vine să-l conteste inclusiv pe președintele României. Oameni buni, vom avea congres, primarii vor decide”, a conchis liderul PNL.

De asemenea, tot marți seară, liderii USR Plus au validat lista miniștrilor care revin partidului:

  • Vicepremier – Dan Barna
  • Ministerul Justiției – USR Plus – Stelian Ion
  • Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – USR Plus – Claudiu Năsui
  • Ministerul Sănătății – USR Plus – Vlad Voiculescu
  • Ministerul Fondurilor Europene – USR Plus – Cristian Ghinea
  • Ministerul Transporturilor – USR Plus – Cătălin Drulă
  • Ministerul Cercetării și Digitalizării – USR Plus – Ciprian Teleman

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat încă de luni că va fi propus pentru funcția de vicepremier, în timp ce Attila Cseke și Barna Tánczos vor fi nominalizați pentru Ministerul Dezvoltării, respectiv al Mediului, iar Károly Eduárd Novák, ciclist paralimpic, campion mondial și european și președinte al Asociației Române de Ciclism, ar urma să conducă Ministerul Tineretului și Sportului.

În această seară, preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, a anunţat că miercuri, cel mai probabil, se vor derula procedurile de învestire a noului Guvern.

„Vă informez că, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, se vor derula procedurile de învestire a Guvernului, imediat ce premierul desemnat va transmite programul de guvernare şi lista de miniştri către cele două Camere”, a spus Orban, la finalul şedinţei plenului Camerei de marţi.

El a precizat că vor fi convocate Birourile permanente reunite pentru stabilirea calendarului învestirii.

„Vom convoca Birourile permanente reunite şi vom stabili calendarul învestirii, audierile în comisii şi votul în plen”, a mai spus Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe Florin Cîţu candidat pentru funcţia de prim-ministru, propus de coaliţia PNL – USR PLUS – UDMR.

Potrivit prevederilor Constituţiei, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

66 comentarii

  1. O echipa aproape 100% masculina…. Inclin sa cred ca sunt si femei competente in tara asta.

    • Femeile in general nu au ce cauta in functii de ministrii.
      E stupid sa ne inchipuim ca o femeie poate fi un ministru mai eficient decat un barbat.
      Exceptie este ,,Ministerul Muncii si Protectiei Sociale” care se bazeaza pe asigurarea ,,protectiei sociale a oamenilor muncii” : Somaj, Pensii etc. E un Minister cu rolul de a proteja in primul rand femeile care sunt mai vulnerabile social decat barbatii. Deci, merge o femeie la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

    • @Rahan
      Wow ce hate ti-ai lua cu comentariul asta intr-o tara vestica, ti-ar sari toate femeile in cap 🙂

      @AngelaP
      Sunt , dar nu prea intra in politica. La noi in politica deocamdata au succes femei ca Dancila, Firea, Sosoaica.
      Suntem departe de a avea o Angela Merkel sau Jacinda Ardern(Noua Zeelanda)
      Dar totusi, ar fi putut incerca macar un pic mai mult, de acord ca in afara de Turcan si de Anca Dragu la Senat nu prea au numit femei.

  2. ce penibila e lista PNL-ului. De-a dreptul scarbos.

    • Și la URSS-PLUS, cum e?

    • „Și la URSS-PLUS, cum e?”

      Bunicică.

    • Sunt dezamăgit de toate partidele.
      Misoginismul de care vorbea Sorin Lavric se remarca in acest guvern Câțu, din 18 ministere, 1 femeie și 17 bărbați, bravo!
      Asta e tendință europeană?
      Așa promovați voi femeile un partid?
      Este nevoie sa va amintim de Loveau, doamna care a condus DNA-ul cum niciun domn nuba mai făcut-o?!
      P.s. Pe Țurcan nu as incadra-o la categoria „femei”, este o oportunistă jalnică.
      Dle Barna , îmi pare rau că din atâtea femei din USR, nu ați găsit macar 1 pt un minister.
      O mizerie!
      Mesajul este al mamei mele, care are a 2-a garda in 3 zile, pt „că Covid” și proasta gestionare a pandemiei.

    • Era vorba de DNA Kovesi. Scuze, că nu am verificat conținutul înaintea postării lui.

    • Citez pe dl. Orban: „Oameni buni, vom avea congres, primarii vor decide”.
      Pai hai sa vedem cum a votat dl. Boc, părerea lui poate fi considerata reprezentativa pt. ce cred primarii (va amintesc ca dl Boc este primar, iar dl Buda care a sărit în apărarea d-lui Orban este europarlamentar, alt avocat al lui Orban, dl Leorneanu, este deputat). Nu il vad bine pe dl. Orban la un eventual congres…

  3. In poza se Văd cinci personaje cu telefoanele mobile în mănă ce fel de participare au cei care butonează la telefoane e lipsă totală de bună creștere și de respect pentru ceilalți ar trebui ca la Începutul fiecărei întâlniri toată lumea să închidă telefoanele mobile

  4. Eu inca mai cred ca trebuie facut un schimb intre PNL si USR+ in ce priveste ministerele de Transporturi si cel de Finante. Bode de la PNL la Transporturi si Anca Dragu la Finante ar fi o combinatie mai castigatoare decat ce se preconizeaza. PNL va pune un politruc nepriceput la Finante, iar Drula la Transporturi ma tem ca mai mult va incetini lucrurile cu reformele si noile lui proceduri. Nu ca alea n-ar fi bune, dar cel mai mult avem nevoie acum de viteza la Transporturi iar Bode chiar bagase in viteza a cincea licitatia si executia proiectelor.

    • Bode bagase in viteza a cincea doar masina de serviciu in depasiri, nu licitatiile.

      Unu, ca o derulare un pic mai normala nu este ‘viteza a cincea’.
      Pe Lugoj-Deva e tot in aer si riscam sa pierdem fondurile UE, iar pe A3 la Straco si A10 la Pizzarotti subcontractorii romanii nu au fost nici acum platiti desi au lucrat bine si patriotic pentru deschiderile recente.

      Doi, meritul pentru ce chiar s-a facut anul asta nu este al lui ci al doamnei Mariana Ionita de la conducerea CNAIR, persoana profesionista.

      Drula o va pastra pe doamna Ionita. Pentru pasionatii de infrastructura rutiera si autostrazi este un moment pe care il asteptam de mult. Buba cea mai mare este la contracte si licitatii, si acolo Catalin Drula are competente net superioare lui Bode.

    • I guess we’ll have to wait and see.

      Sper sa fie asa cum zici tu. Da’ nu stiu de ce intuitia imi spune ca nu va fi. Da doamne sa se insele intuitia mea.

    • Nu poți să „bagi viteză ” dacă documentația e proastă. Aparent e mai rapid în primă fază pentru că se atribuie contractele rapid, după care încep surprizele : documentații prost făcute, contestații, probleme pe teren, blocaje, costuri suplimentare, constructori nemulțumiți.

  5. In poza se Văd cinci personaje cu telefoanele mobile în mănă ce fel de participare au cei care butonează la telefoane e lipsă totală de bună creștere și de respect pentru ceilalți ar trebui ca la Începutul fiecărei întâlniri toată lumea să închidă telefoanele mobile
    Dacă Raluca Apare din nou ca o propunere de ministru înseamnă că trebuie să fii tâmpit ca să ajungi ministru
    Când începeți să puneți oamenii Competenți în funcții de răspundere

  6. Ciolacu acuza pe Iohannis ca-n preajma Craciunului si-a pus un premier de paie.

  7. E clar un guvern de sacrificiu care nu va prinde primăvara, cel puțin la PeNaLi numai gunoaie

  8. Bai baieti, sunt liberal
    Dar mai lasati-ma dracului cu Turcanca asta.

    • Dar si cu Sorin Campeanu la Educatie! E o fosila, fara prestigiu in randul profesorilor.
      Da fie clar! O reforma in educatie nu o poate face decat o personalitate cu prestigiu stiintific si profesoral.

    • Asa si alte nume vehiculate precum Rares Bogdan, Robert Sigartau, Dan Valceanu sunt mai bune cu ceva? Poate data viitoare te gandesti si tu sa votezi cu un patid care pe langa anti-coruptie are scop declarat faptul de aduce figuri noi si mai ales Competente in politica.

  9. Nu gasiti in tot usr-plus un om competent si integru pentru ministerul justitiei? Cum sa pui un infractor dovedit ministru? Doar pentru ca i s-a prescris faptele!?!?!

    Sper ca mai exista coloana vertebrala in vreun partid si sa conteste aceasta numire.

    • Ai o sentinta definitiva de la o instanta sau doar repeti noroiul pus in ventilator de televiziunile mogulilor suparati pe Stelian Ion pt reformele pe care vrea sa le faca in Justitie pt a pune din nou dinti procurorilor in loc de botnita?

    • A auzit si Sorin ce rahat mancau unii pe la colt de strada si a luat de adevarat. Dar na, trebuie sa zica si el ceva, ca altfel pica de prost!

  10. Bine ca a tradat partidul la ce propuneri aveti…

  11. Părerea mea:

    Alexandru Nazare: fără studii în domeniul finanțelor, absolvent al Facultății de Științe Politice, SNSPA –> numire politică

    Lucian Bode: inginer electromecanic, Universitatea din Oradea

    Nicolae Ciucă: general, studii militare din SUA, doctor în științe militare –> alegere super OK

    Sorin Cîmpeanu: fost ministru al educației, inginer, profesor universitar

    Virgil Popescu: absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova, fost lector universitar, studii postuniversitare în domeniul geopolitică-geostrategie –> pare Ok

    Bogdan Aurescu: jurist și istoric (Universitatea din București), expert în drept internațional –> pare OK

    Lucian Oros: medic veterinar, doctor în științe medicale veterinare (Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj) –> OK

    Raluca Turcan: studii economice, studii politice. Nu-mi place, dar conform studiilor, pare OK

    Bogdan Gheorghiu: absolvent al Universității de Arte din Iași (Facultatea de Actorie), fostul ministru al culturii –> alegere bună

    Stelian Ion: absolvent al Facultății de Drept (Universitatea din București) –> alegere super OK

    Claudiu Năsui: licență în economie, master în finanțe, ambele în Europa de Vest –> alegere excelentă

    Vlad Voiculescu: studii economice la Viena –> nu știu ce are de făcut cu domeniul sănătății

    Cristian Ghinea: studii economice (London School of Economics), fost europarlamentar –> super OK

    Cătălin Drulea: inginer software, activist pe problema autostrăzilor din România –> pare OK

    Ciprian Teleman: cercetător științific senior timp de 8 ani în cadrul Institutului Geologic din România —> excelent

    Attila Cseke: jurist, Universitatea din Oradea —> nu-mi place

    Barna Tánczos: economist (Universitatea din București) –> fără studii/activitate în domeniul mediului

    Károly Eduárd Novák: ciclist, campion paralimpic —> super OK

  12. Papagalii care ii reproseaza lui Orban esecul nu se uita la situatia PSD. Degeaba ai procente daca nu faci 50% + 1. USR si UDMR au cerut si li s-a dat. Nu poti face un parteneriat fara ca toata lumea sa fie multumita. Cine sunt clantaii? Florin Roman prostul care propusese o lege si apoi si-a retras semnatura. Mai este si cartita PSDista. Rares Bogdan o caricatura de om, sters, fara rezultate, mediocru. Sighartau un linge blide care se vede pe cai mari. Pozitia la CD este importanta, dar nu putea fi obtinuta fara sa dai la schimb ceva. Prostovanii fac pe desteptii acum. Imi place PNL, dar ar trebui facuta o curatenie de primavara. Ce o recomanda pe Turcan la Munca? Femeia asta este praf, am vazut-o la niste emisiuni si este batuta in cap. In rest, partida se joaca. PSD resemnat in opozitie, fara sanse de guvernare in urmatorii 4 ani. Apropo de Bolojan este basicat ca nu a fost premier, sau ca nu accede in functia de presedinte PNL? Tocmai oamenii PD-L basist fac scandal. Daca toti acesti primari puneau osul la treaba si PNL avea 35% alta era situatia. Dar mare parte din esec li se datoreaza si lor. Are si Orban vina lui Vela, Predoiu, masuri haotice in pandemie gen biserici si piete, cumetrii prin teritoriu. Dar nu este singurul vinovat. Florin Roman este un paduchios care nu-si vede lungul nasului. Lucreaza de multa vreme pentru PSD.

    • ardelene!
      Bolojan nu a fost niciodata pdl-ist.
      pe Bolojan nu-l vor la Bucuresti ca-i restructureaza pe toti.

  13. USR+ ar fi trebuit sa conditioneze participarea la guvernare de ejectarea lui Florian Roman din prima linie a PNL-ului. Nu stiu cine le-a spus de Orban, dar nu pare a fi Orban capul rautatilor in partid…

    • Nu ar fi putut sa le impuna ceva de genul asta. Si oricum e treaba PNL sa isi curete propriul partid de uscaturi.

      Cei de la USR+ au negociat excelent. L-au prins pe Orban intr-o pozitie vulnerabila si s-au folosit de orgoliul lui. Foarte bine, ar fi dat dovada de naivitate daca nu speculau momentul.

    • Într-adevăr cei de la USR+ au negociat excelent, mă tem însă ca neînțelegerile din PNL să nu slăbească guvernul.

  14. Nominalizarile PNL sunt un dezastru pe linie. Inclusiv Catu pus ca premier e o nominalizare dezastruoasa. Omul era bun la Finante dar in niciun caz de premier. Violeta Alexandru era mult mai buna la Munca decat Raluca Turcan. Iar Campeanu la Educatie e o palma data tuturor romanilor care asteapt reforma educatiei si criterii de exigenta si corectitudine in ce priveste diplomele si doctoratele. Acum se vede uriasa lipsa de cadre competente a PNL-ului. Pana si PSD-ul ar fi avut nume mai bune de ministrii dupa ultimele recrutari facute.

  15. O NOUA dubluta LA MUNCA ?
    CA PENSIILE SPECIALE S-AU DUBLAT DE ATATA TAIAT. SI CRESC LUNAR.
    NU MAI ZICETI NIMIC ?

  16. Baronimea galbena din Ardeal inca nu s-au obisnuit cu ideea ca nu mai guverneaza singuri, nu pot avea toate ministerele. Pe de alta parte e bine pt PNL ca n-a luat ministerele cu fonduri mari, asta va incetini goana dupa bani a baronilor, care prea o luasera pe urmele psd istilor. In afara de Campeanu si Turcan lista lor e destul de buna. Totusi la educatie ar fi putut sa puna pe altcineva, Miclea cred ca ar fi fost o buna alegere.

    • Asa cum spune si Scara, Roman trebuia ejectat din echipa, Rares Bogdan de asemenea. Roman scrie pe pagina de FB, ca „pnl istii care s-au luptat cu dusmanii din psd si USRPLUS ” au fost inlaturati. Auzi dom ‘le, usristii, cu care face coalitie sunt dusmani ? Asta trebuie pus la punct urgent, daca nu va aduna oameni din pnl in jurul lui si cu psd + aur vor face sa cada guvernul; cred ca asta este intentia acestui grup de nemultumiti din PNL.

    • Dl Roman cred c-a greșit partidul. Era mai potrivit la AUR😘

  17. Daca vă uitați în cv-urile d-nei Țurcan și domului Bode, pe site-ul Parlamentului, de exemplu, veți vedea că n-au nici o experiență în domeniu în care sunt propuși miniștri. Dl Bode a lucrat ceva timp in Electrica, unde a fost și lider sindical, iar d-na Țurcan la Tofan, 1 an, apoi in Senat, funcționara 4 ani. După, imediat, deputat de Sibiu. Fulminant!

    • Din păcate nu se poate că d-na Țurcan sa rămână fără Minister…e vice-premier, parcă, acum…ca-n Caragiale, nu se poate sa rămână fără „coledzi”…😂

  18. Și dl Câmpeanu, n-ați găsit pe cineva mai bun? Ei, ce să-i faci, „obligații” mai vechi…

  19. Faptul ca lead partnerul intr-o coalitie este atat de nemultumit de cum arata ea nu este doar problema PNL, asa cu se hahaieste usr-ul pe net. Ci este si problema coalitiei in ansamblul sau.

    Echipele alea supercalificate de adviseri de temabuilderi si de consultanti de strategie ai usr+ ar trebui sa depaseasca hahaiala si sa se uite in cartile alea pe care le tot propovaduiesc.

    This is not how you build a lasting team. This is just partners being bitter fron day one. This has very very slim chances to survive a year.

    Altfel sigur ne hahaim nonsalant, dar strategia de dezvoltare a Romaniei trebuie sa se faca in astia 4 ani, asta e fereastra noastra de oportunitate. Si alta cine stie cand se va mai deschide. In the meantime, evident avem ambitii, orgolii, ne autopropunem presedinti peste 4 ani, cand inca n-am livrat fix nimic.

  20. E suficient sa l mentionam pe Florin Roman si Cristian Busoi din lista contestatarilor si ne cam dam seama ce hiene s au adunat!!
    Rares Bogdan care a fost la un pas sa devina paralmentar in psd ul lui Ponta? Sau de Emil Boc ?
    Dezamagitor e marele Ilie Bolovan suparat ca nu a impus si el nici macar un nume:Bolos
    Pnl are functia de premier ….cu doar 5-6% procente peste cat au celelalte 2 partide(usr si udmr) ce credeau sforari partidului ? Ca iau toate butoanele ?
    Alt istet: Robert Sighartau. Serios ? Nici 2 % din populatia tarii nu stie de el ….

  21. Cu numirile astea, PNL-ul o sa cadă sub USR-PLUS la viitoarele alegeri!

  22. 1. Jigodia Campeanu, fosta sluga a lui Voiculescu, fost colaborator al lui Ponta, nu avea ce sa caute intr-un guvern care-si propune sa insanatoseasca Romania.
    2. Pacat de Violeta Alexandru, care incepuse sa darame impostura, delasarea si incompetenta in ministerul muncii! Turcan e limitata, mult mai slaba decat predecesoarea sa.
    3. Bode la interne, poate mai bun ca Vela, dar nu cred ca va fi in stare sa epureze politia de mafioti si talhari cu epoleti, de incompetenti si momarlani.
    4. Restul sunt Ok. Puncte in plus pentru ministrii USR-Plus.

  23. Bine ca liberalii au mai cedat din ministere, altfel tot guvernul arata catastrofal, asemeni numirilor facute de ei. Incredibil ce numiri de toata jena la PNL! Nazare cu studii politice la finante, Bode la interne probabil va fi mancat de clanurile pesediste din MAI, Campeanu nu va reforma educatia cu certitudine si era sectorul cel mai important.

  24. Parerea mea este ca PNL nu a iesit prost din Negociere.
    PNL a luat Conducerea Camerei Deputatilor, adica pe departe cel mai important post care conteaza in elaborarea noilor Legi. (asa cum e si normal pentru Partidul cu cei mai multi deputati din Coalitie).
    Luarea in schimb a Conducerii Senatului de catre USR+ nu compenseaza nici pe departe pretentile USR+. Deci se impunea ca USR+ sa ia postul de Prim Ministru pe 1,5 ani pana in iunie 2022, si urmati apoi de un Prim Ministru de la PNL timp de 2,5 ani pana in decembrie 2024. Dar USR+ a renuntat sa mai pretinda un Prim Ministru Propriu timp de 1,5 ani, preferand sa detina Ministrul Fondurilor Europene pe toata durata de 4 ani a mandatului parlamentar.
    Deci PNL a luat postul de Prim Ministru pe durata de 4 ani, si nu de numai 2,5 ani, si care este un lucru foarte important.
    Apoi PNL a luat Ministrul de Finante (Orice miscare de bani in Romania de la Ministerul Fondurilor Europene sau Ministrul Dezvoltarii se face pana la urma si prin controlul Ministerului de Finante). Cu alte cuvinte cine controleaza Ministerul de Finante (PNL) controleaza in mare masura si Fondurile Europene (USR+) si Dezvoltarii (UDMR).
    Apoi PNL a luat Armata , Politia, Externele, Agricultura (subventii UE ), Ministerul Muncii, Ministerul Energiei, Ministrul Culturii.
    Deci, nu mi se pare deloc ca PNL a luat prea putin.

  25. Și dl Năzare e cam „subțirel”…studii cam puține și fără legătură cu domeniul și, apoi, multa vântuiala prin diverse poziții, pe unde a avut nevoie Partidul…😉

    • Din păcate, vine din rezerva de cadre a PDL care a dat cred că singurul alt ministru de finante post-revolutionar care nu a fost economist – pe Gh. Pogea. Dacă l-am uitat pe vreunul, îmi cer scuze.
      Așadar, „reformiștii” pedeliști în care s -a lăsat absorbit PNL au trimis la finanțe, în perioade de criză, un inginer – Pogea – în 2009 și un absolvent SNSPA (studii politice, fostul Ștefan Gheorghiu), în 2020!
      Să sperăm că totuși vor gestiona criza asta mai bine decât au făcut-o în 2009-2010.

  26. Cum fraților sa puneți fosila de Sorin Cîmpeanu la educație, după tuta care a fost. Mai avem de așteptat inca 4 ani sa vina cu adevărat cineva sa facă reforma in învățământ

    • Sorin Campeanu nu e o ,,fosila”, ci un ,,cancer tanar”. A incercat sa-l salveze pe fostul stapan Ponta de Plagiat. Se pare ca Sorin Campeanu e alegerea (de santaj asupra partidului) a lui Catu. Cine stie ce ,,afaceri” au impreuna ?!.

  27. Orban ,dacă îi păsa de imaginea PNL-ului ,trebuia să numească toți miniștri de la USR PLUS ( avea de unde să aleagă ! ) și astfel salva pnl de la o rușine previzibilă . Pesedistul Câmpeanu la Educație , Turcan la Muncă ,Nazare la Finanțe , Dumnezeule, ce-a fost în capul liberalilor ? Cu aștia vrea pnl să facă reforme ? Ne întoarcem la ,,reformele ” Abramburicăi ? BLEAH !

  28. Studii, o pondere, caracterul, o alta, echipa de specialisti cu care se inconjoara, un alt procent, abilitatea de a-si propune niste obiective, de a le urma, deci de a fi chef ( conducator si mai ales iubit mi-este greu sa spun, ;)). Deschiderea spre colaborare, jena in fata lipsei de politete, vulgarului, falsului. Toleranta zero declarate in fata coruptiei. Ancorarea Romaniei in problemele actuale ale Europei, lumii. Romania sa joace un rol. Sa nu mai fie ultima, sau prima pe toate listele si clasamentele asa da si asa nu. Toate acestea sunt importante pentru oricare din ministrii numiti.
    Ma intreb, sunt intrebati candva despre planurile lor? Au un midterm cand sa dea o prima socoteala oamenilor?
    Sa dai socoteala din patru in patru ani este ca si cum ti-ai examina elevii din patru in patru ani. Intre timp, nu mai poti recupera nimic. Indrepta nimic. Poate este rolul mediei sa le puna mai des si mai la obiect intrebari, atentie G4 si hotnews. Oricum, sa fim bucurosi ca nu mai avem Ponta, Dragnea, Tariceanu, Viorica. Firea.

  29. Câteodată tot răul e spre bine şi veţi vedea şi voi într-o zi despre ce vorbim.
    Dar azi nu vom încerca să îi deşteptăm şi doar să îi culturalizăm.
    Azi vom oferi un limerick:
    ——————–
    Mierla mică cu glas duios canta tare la cimpoi.
    Cum se ştia în al cui cimpoi sufla totuşi au acceptat oferta mierlei de a o lua.
    Dar la momentul potrivit mierlei i se va da un fluieraş uitând de vechiul cimpoiaş.
    Şi aşa frumos va cânta dar numai unui singur fluieraş.
    Trist cimpoiul nu ştia că sufleorul l-a amanetat şi stăpânul şi la schimbat.
    ——————–
    Fără nici o legătură cu cei care se simt mai ales că la jocul ăsta nu şti niciodată dacă cimpoiaşul nu a devenit de mult fluieraş că cam toate s-au întâmplat cam dea-n doseala decât se aşteptau unii.

  30. Eu am o vorba: nu lua nimic de la rusi ca nu e bun. Fie ca e vorba de masini, comunism sau armata rosie. Cum naiba sa pui in guvern un om care a studiat la rusi??? De cand e lumea se stie ca cine a stat 5 ani – sau 4 – la rusi nu poate gandi ca Bush. Nu ne -am fript cu iliescu, acum o punem ministru pe turcan???

  31. Votantii de dreapta aveau asteptari de la acest Guvern sa dea o incredere. PNL dezamageste din nou. Lucian Bode, Sorin Campeanu si Raluca Turcan sunt alegeri nefericite. Bode a generat o situatie de incalcare a legislatiei rutiere, care tine de Politie peste care va fi culmea ministru. Nu are nicio sansa cu mafia pesedista care l-au sprijinit pe Cumpanasu, George Simion si multi altii. Nu este un exemplu bun, ar fi trebuit un fost militar precum Ciuca. Turcanu este la multe etaje sub Violeta Alexandru care a incercat sa reformeze casa nationala de pensii si ministerul. Asa urata cum era femeia si-a castigat respectul si lucrurile s-au indreptat din ce spuneau cei care au cunoscut-o profesional. Turcanu nu are CV profesional care sa o recomande pentru o functie de ministru. Este doar la preluare de parca ar fi observatorul cuiva. Cat despre Sorin Campeanu, omul este un traseist politic libidinos. Un personal sinistru, gretos, care a tradat Pro Romania pentru functii. Asta este pretul platit de PNL pentru ca anul trecut a daramat guvernul Dancila. Totusi omul putea sa aiba aspiratii mai modeste, dar e clar ca are spate puternic care l-a impins in fata. Opinia mea ca este o lista de plecare rapida, care se va modifica pe parcurs. PSD a schimba 90 de ministri fara nicio problema avand majoritate parlamentara. Daca USR va face ce a promis si se vad rezultate, PNL nu are alta sansa decat sa dea ce este mai bun pentru ca sa nu-si piarda votantii in favoarea USR. Va fi o competitie intre cele doua partide si este un lucru bun. PSD si AUR se vor afunda daca rezultatele vor fi cele dorite de populatie. Vrem infrastructura, legislatie penala solida prin majorarea tuturor pedepselor si fara posibilitate de eliberare conditionata, educatie, siguranta, locuri de munca, sistem de sanatate performant, reducerea numarului de bugetari si digitalizarea Statului, eliminarea pensiilor speciale, pedepse grele pentru furt din banul public, modificarea constitutiei si desfiintarea CCR prin inlocuriea sa cu o structura specializata in cadrul ICCJ.

  32. N-o simpatizez pe Raluca Țurcan, dar de această dată sar în apărarea ei. Un anume Didi
    cu propoziția Nu lua nimic de la rusi ca nu e bun , devoalează o gândire obtuză. Spre pildă,
    mă surprinde ignoranța acestui individ, care nu știe că Vodca, pe care americanii o beau
    cu mare plăcere, este cea mai bună în toată lumea . Să-i mai spun de rachetele
    supersonice , pe care americanii încă nu le au? Spre deosebire de individul Didi, care e profund pătruns de propaganda antirusească, eu, prin prisma profesiei mele, cunosc
    foarte bine sistemul educațional din Rusia. Cred că este mai bun decât cel american.
    Pot veni cu argumente , dar nu este cazul acum. Deci, să o condamni pe Raluca Țurcan
    doar pentru că ar avea niscaiva studii în Rusia este o mare prostie. Personal, am astfel
    de studii și mă mândresc cu acest lucru. Am întâlnit acolo profesori excepționali și
    pedagogi de excepție.
    Didi, lasă ideologia și apucă-te de carte.