G4Media.ro

Liderii statelor membre, cu excepția Poloniei, au acceptat ambițiosul „Green Deal” propus…

sursa foto: Pixabay

Liderii statelor membre, cu excepția Poloniei, au acceptat ambițiosul „Green Deal” propus de Comisia Europeană

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat în noaptea de joi spre vineri un „acord privind neutralitate carbonului până în 2050”, însă fără Polonia care a refuzat să se angajeze pe această temă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Acord privind neutralitatea climatică până în 2050. Consiliul European obţine un acord cu privire la acest obiectiv important”, a anunţat Charles Michel pe Twitter.

Polonia a refuzat să se angajeze imediat, fără a bloca totuşi concluziile, au explicat mai multe surse europene.

Charles Michel a salutat un „semnal foarte puternic” lansat de Europa la o zi după prezentarea „Pactului ecologic (Green Deal)” european. Această foaie de parcurs detaliată a Comisiei von der Leyen îşi propune să pună UE pe făgaşul neutralităţii climatice până la jumătatea secolului.

Acest acord este „crucial”. „Este important pentru Europa să manifeste o ambiţie puternică”, a subliniat Charles Michel. Acest acord, obţinut după discuţii intense, „ţine cont de faptul că pentru un stat membru durează mai mult timp înainte de a aplica acest obiectiv”, a precizat Charles Michel.

Cazul Varşoviei va fi studiat de liderii europeni în iunie anul viitor.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la sosirea la Consiliul European, că pentru țările din estul UE este foarte complicat să atingă obiectivele „Green Deal” și doresc ca o parte din cheltuială să fie suportată din bugetul european (detalii aici).

Foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Prin atuurile sale (natura, mentalitate orientata catre natura, detaliile istoriei industriale, etc), Romania are sansa sa se pozitioneze ca leader in Estul Uniunii Europene. Cum: reformand din temelii criteriile Invatamantului Universitar si Cercetarii Stiintifice (toata, caci teoria si practica merg impreuna) astfel incat Romania sa scape de impostura (care roade din interior Educatia si Cercetarea Romaneasca) si sa-si valorice potentialul gigantic in Cercetare-Dezvoltare-Inovatie.

    Sansele istorice nu vin de doua ori.

  2. O „ambitie” care nu are legatura cu evolutia economica si sociala. O solutie disperata „made in EU” fara o acoperire solida economica si fara pic de viziune pe termen lung. Ce presupune acest Pact Verde doar liderii europeni stiu. Ce presupune acest lucru din punt de vedere economic si investitional, numai Dumnezeu stie… In rest, suntem satui de „ambitiile” obscure ale Europei.

  3. Info complet, la Comisia Europeana, despre propunerea Green Deal:
    https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_en