G4Media.ro

Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord pe tema pachetului de…

Sursa: Consiliul European

Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord pe tema pachetului de redresare economică după unul dintre cele mai lungi summituri UE din istorie

„Am reușit!”, a transmis Charles Michel, președintele Consiliului European, marți dimineață, după o noapte grea de negocieri care a încheiat unul dintre cele mai lungi summituri ale UE din istorie, transmite Politico.

Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord marți dimineață asupra unui pachet de 750 de miliarde de euro fonduri destinate redresării economice a blocului comunitar, grav afectat de criza coronavirus, care a omorât până acum 135.000 de persoane din UE.

Fondul de redresare al UE va fi compus din 390 de miliarde de euro sub formă de subvenții și 360 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi. Aceste sume se vor alătura celor aproximativ 1.000 de miliarde de euro, care vor forma bugetul Uniunii pe următorii 7 ani.

A fost, în final, un compromis între viziunea statelor „zgârcite” ale UE – Austria, Olanda, Danemarca, Suedia şi Finlanda, și celelalte țări, în frunte cu Germania și Franța, care voiau 500 de miliarde de euro pentru subvenții, iar restul pentru împrumuturi.

Negocierile s-au terminat în jurul orei 5.30 dimineața, încheind un summit care a durat 5 zile și a devenit unul dintre cele mai lungi din istoria Uniunii Europene.

Într-o conferință de presă care a început la ora 6:00 dimineața, Charles Michel a declarat: „Am reușit! Europa este puternică. Europa este unită!” .

Citește și Zi decisivă la Bruxelles pentru soarta Europei. Cele trei mari probleme în negocieri. Macron, dispute aprinse cu liderii ”țărilor zgârcite” pe tema fondurilor pentru relansarea economică

sursa foto: consilium.europa.eu

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. SUA acorda un bilion de dolari pentru industrie, sanatate si aviatie int timp ce UE relanseaza spalatoriile.

    • USA investește mult mai mult de un miliard in relansare ( aia înseamnă billion) și EU investește 750 miliarde ( billions) numai prin programul asta. Deci, tu ce anume vrei să zici?

    • Destinatia banilor conteaza mai mult decat suma.

    • USD nu e totuna cu EUR. Doi la mana, nu stiu daca FED o sa dea drumul cu atâta mărinimie la tiparnița de bani cum promite locatarul de la Casa Albă evident în campanie electorală, în scădere de popularitate și depășit total de împrejurări…
      Una e să promiți tu pe persoana fizică marea cu sarea, alta e să negociezi zi și noapte să pui de acord 27 de state asupra unui plan comun. Plus, in UE mai e si bugetul aprobat de 1000 miliarde, asta fără contributia UK.
      Eu cred ca e o mare reușită și un acord istoric. Sincer nu ma așteptam să cadă de acord, cu atât mai puțin pe suma inițială.
      Evident pt Putin și prietenii săi care se caută de kopeici prin buzunare e o veste f proastă.
      Noi să fim sănătoși și să știm să profităm de așa oportunitate.

    • Emil vrea sa spuna ca e prost de pute-a vodca Moskovskaya.

  2. @Emile te-a prostit si pe tine Trump? Te oftici ca merge Europa? „iaoșisugeo” bro.

  3. Sua investește în alegeri de rahat 1 an si apoi 4 ani strânge bani sa investească iar.

  4. In SUA exista investitiile private care NU ASTEAPTA „liderii” sa „negocieze”, si care merg natural in investitii – fara heirupisme stataliste de doi lei. Bani la care UE poate doar viseaza (deoarece banii UE sunt blocati in birocratisme). Peste 20% din PIB-ul SUA merge in investitii. Dar mai important decat banii sunt CULTURA entreprenoriala si eficienta institutiilor inovatiei si business-ului. In UE exista doar o armata de „experti in afaceri europene, birocratie si politicieni redundanti” care toaca bani cu taiatul frunzei la caini.

    • Sunteti penibili, cum apare o stire buna despre UE incepeti la fel ca mentorul vostru sa va umflati in pene,ca voi sunteti tari si mari, economia voastra este aproape in moarte clinica,sunteti disperati (Nord Stream).
      Urmeaza gunoiul de pelicanul verde sa mai comenteze sau acum e mucles.

    • las-o jos ca macane

    • @v
      Tu esti o ratusca donald si ai inceput sa macani!

  5. quovadis 20/07/2020 At 19:09 Daca ne intorcem in tara, vedem rapid cum niste politicieni si niste partide refuza si contesta masurile de protectie , impuse prin legi votate si de contestatari , a celor aflati la guvernare si incearca cumva sa atraga partea de electorat ce se simte confortabil si accepta, fara a avea o minima constare stiintifica in spate, teoriile ce neaga existenta virusului . Poate lipsa unei educatii de calitate , poate o neintelegere bazata pe neindentificarea niciunui caz in microclimatul in care traieste fiecare . poate asculta – in gura – unor politicieni , poate , poate si iar poate . Dar ca sa ne referim exact la ce se intimpla in tara , observam cum in eventualitatea in care la Bruxelles se parafeaza , in acasta seara de iulie, intelegerea referitoare la granturile si imprumuturile facute in numele UE purtatoare de dobinzi mici si de o perioda mare de rambursare a sumelor si oferite apoi Romaniei , guvernul Orban este in masura sa decida marirea pensiilor cu 40 de procente incepind cu luna septembrie a a.c. , sa dubleze alocatiile in doua etape , sa prezinte un program de relansare ce ar avea la baza aceste sume uriase , sa ceara electoratului un vot covirsitor, in favoarea PNL ,ce ar facilita toate modificarile legislative care acum nu se pot face din motivele cunoscute ce tin de impotrivirea diferitelor institutii ale statului ,sa se pozitioneze ca partid dominant sustinut si de catre presedinte (fara nominalizarea facuta de presedinte nici un partid nu poate ajunge la guvernare ) si nu in ultimul rind sa arate cetatenilor necesitatea ca PNL-Orban sa poata obtine dupa redistribuiri (multe partide nu vor mai face parte din noul parlament ) un procent de macar 60 de puncte, asta daca si listele cu parlamentarii PNL vor fi drastic reconsiderate si refacute cu persoane de maxima calitate deja recunoscuta . Pina la urma , macar pentru acest ciclu electoral , ce rost mai are sa votam partide mici , ce mai mult destabilizeaza deciziile in parlament . Daca PNL – Orban si presedintele tarii decid sa faca toate aceste actiuni politice ,economice si cu caracter social , toti ceilalti combatanti politici nu mai au ce oferta sa arate cetatenilor (pot miza doar pe coronavirus si pe inexistenta lui ) si pot acumula voturi doar de la cetatenii ce inca mai cred in discursurile sentimentale sau in mici can – canuri ale natiei sau ale europei , unele false sau unele adevarate .Jocurile sunt facute si tara va avea o conducere liberala timp de cel putin opt ani ,detinatori fiind si de resursele ce ne sunt puse la dispozitie de UE si de presupusa crestere economica de la anul , ca parte a unor decizii liberale ce contin investitii in drumuri, in sanatate , in invatamint , in mai toate zonele sensibile si chiar si de o buna gestionare a pandemiei si a efectelor ei . Viitorul suna bine .

    • Viitorul suna bine. Singura veste proastă e ca din pacate aceste sume generoase repartizate României vor fi cel mai probabil gestionate (dacă vor reuși să le atragă) de PNL, care s-au arătat în câteva luni de guvernare cam la fel de coruptibili și hămesiți cu foștii colegi de la PSD. Faptul că Iohannis se grăbește să îngroape lupta anticorupție și in țară si in declarațiile externe nu e deloc încurajator din perspectiva cheltuielii banilor și în context electoral.

    • uite ce se va intimpla :Efortul de majorare a pensiilor in coantumul stabilit de lege (bagati la cap exista o lege ) este doar pentru patru luni , daca CCR nu intervenea cu decizia ce excludea posibilitatea dizolvarii parlamentului , acum totul avea alta fata , asa a trebuit ca totul sa fie aminat . Ma astept ca in acest context CCR sa decida ca neconstitutionala si micsorarea pensiilor de la un anumit cuantum in sus cu procent anume , dar cine stie ,exista si posibilitatea de a nu face asta si de a recalibra cumva decizia undeva spre o intelegere agreata de mai toata lumea , dar sigur decizia a fost aminata tocmai pina cind Bruxellul s-a exprimat aseara . Dupa ce cistiga alegerile cu un procent estimat si aratat de mult de mine cu 65 de puncte- dupa redistribuiri – (estimez ca multi , foarte multi cetateni urmare a celor ce se vor intimpla sau deja sau intimplat vor renunta spre a vota partidele de buzunar ) PNL modifica incepind cu intii ianuarie 2021 , posibil ajutat si de USR (daca intra in parlament ) mai toate legile procedurile si modul de functionare a multor institutii statale , putind pune in valoare . ca posibila si obligatorie , acesta marire de 40 de procente a pensiilor si prin cresterea formidabila a economiei ca urmare a banilor alocati de UE si prim micsorarea aparatului de stat , a privatizarii si vinzarii a unor active statale neperformante ce produc imense pagube , si multe multe altele. In final , ca sa nu o mai lungesc(sunt multe de spus ) impactul bugetar asupra mariri pensiilor si alocatiilor este de doar patru luni pina la sfirsitul anului (suportabil de catre ministrul Citu , ce a identificat deja reintorcearea in V a economiei ) si poate fi cumva configurat la rectificarea bugetara . Doar nu credeti ca PNL-Orban- sustinut de Iohannis- va risca pierderea alegerilor doar pentru ca unii nu inteleg lucrurile . Nici vorba de asa ceva . Munca in zadar (o expresie ce facea furori pe vremuri ) nu este parte a intelegerii actualului presedinte , visurile sunt mult mai mari si tin de exceptionalitatea actualului presedinte, ce va numi indirect si urmatorul presedinte al tarii urmare a dezvoltarii Romaniei . Presedintele va ramine in istoria tarii post decembriste ca un exemplu de corectitudine politica si morala si ca un descghizator de noi drumuri ,asta si ca place si ca nu place unora .

  6. „I-am taiat fondurile lui Dracnia, avem si la anul hiloti la SPARAGHEL, bate cotul”