Liderul anti-vacciniştilor din Italia s-a infectat cu Covid și și-a schimbat retorica: ”Faceți acest vaccin pentru că vă salvează viața”
Lorenzo Damiano, liderul mișcării anti-vaccin împotriva COVID-19 din Italia, a contractat noul coronavirus și, internat într-un spital, susține acum că regretă că nu a fost vaccinat, informează Agenția de presă Rador.
Italianul a cerut populației să „urmeze știința”, care „vindecă și salvează”.
„În mod clar, viziunea mea s-a schimbat, sunt gata să spun lumii cât de important este să urmărești colectiv știința, cea care te vindecă și te salvează”, a spus liderul anti-vacciniştilor, o mișcare cunoscută sub numele de No Vax în Italia.
Potrivit informațiilor culese de agenția de presă Adnkronos, Damiano va fi externat joi din spital și a garantat că, în cel mai scurt timp posibil, se va vaccina. „Faceți acest vaccin pentru că vă salvează viața”, a subliniat el, menționând că vaccinul trebuie „să fie împărtășit” în întreaga lume.
În cele din urmă, el le-a mulțumit medicilor și lucrătorilor sanitari de la spitalul în care a fost internat, Vittorio Veneto, pentru cum l-au tratat. „Au fost minunaţi”, a conchis el.
Italia a început miercuri să administreze doza de rapel a vaccinului COVID-19 celor peste 18 ani. 87,4% dintre italienii de peste 12 ani au cel puțin o doză, în timp ce 84,5% au programul complet de vaccinare împotriva bolii, potrivit datelor Ministerului italian al Sănătății.
Agenția Italiană pentru Medicamente (AIFA) a aprobat injectarea vaccinului „Comirnaty” (Pfizer) împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, în urma autorizației Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) din luna octombrie.
Vaccinul conţine o treime din doza aplicată la adulți și adolescenți și are o formulă specifică, potrivit unui comunicat publicat în urma ședinței comisiei științifice tehnice AIFA.
Vaccinarea se va efectua cu două doze la un interval de trei săptămâni între prima și a doua.
AIFA asigură că datele disponibile „demonstrează un nivel ridicat de eficacitate și nu există semnale de alarmă în ceea ce privește siguranța în acest moment”.
În acest sens, se reamintește că, deși infecțiile cu virusul Sars-CoV-2 sunt „mai benigne la copii, în unele cazuri pot fi asociate cu consecințe grave”, precum dezvoltarea sindromului inflamator multi-sistemic care poate îi poate trimite la terapie intensivă.
Entitatea amintește că unul dintre beneficiile vaccinării este posibilitatea ca astfel copiii să meargă la școală și să aibă o viață socială, aspecte „deosebit de importante pentru dezvoltarea psihică și a personalității la această grupă de vârstă”.
Pe 25 noiembrie, EMA a susținut deja extinderea actualei licențe europene a companiilor farmaceutice Pfizer și BioNTech pentru utilizarea vaccinului lor împotriva Covid-19 la copiii între 5 și 11 ani, Comirnaty, denumirea sa comercială.
Sursa foto: Facebook / Lorenzo Damiano
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
17 comentarii