G4Media.ro

Liderul deputaților PNL vrea sesiune extraordinară pentru abrogarea pensiilor speciale. Florin Roman:…

sursa foto: Facebook

Liderul deputaților PNL vrea sesiune extraordinară pentru abrogarea pensiilor speciale. Florin Roman: PSD să voteze tăierea pensiilor speciale pentru plata alocațiilor

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie supus votului proiectul de abrogare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor, susținând că urgența adoptării actului normativ este dată de necesitatea finanțării legii prin care au fost dublate alocațiile pentru copii.

”În calitate de lider al deputaților PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultata din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocatiilor majorate, în urma votului de la sfârșitul lunii decembrie, din parlament. Tot în decembrie, Comisia de muncă a Camerei Deputaților a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curții de Conturi etc. Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști. In mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost “ridicat” pe site-ul Comisiei de munca și nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului în ultima săptămână din sesiunea parlamentară. Urgența adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finanțării legii adoptate de parlament, privind dublarea alocațiilor pentru copii”, a transmis Florin Roman într-un comunicat de presă.

”Solicităm PSD și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, să rupă frăția cu pensiile speciale și să votăm proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinară. În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creșterea alocațiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocațiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflației, urmare a unei legi inițiate de PNL. Așadar, alegeți domnilor pesediști: ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!”, a mai precizat liderul deputaților PNL.

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a votat, la finalul lunii trecute, un raport de admitere pentru proiectele PNL și USR de eliminare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor. Actul normativ nu a mai apucat să fie supus votului final al Camerei, care este forul decizional, înainte de finalul sesiunii legislative, fiind amânat pentru luna februarie.

Potrivit raportului adoptat de deputații din Comisia de muncă, au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor, ale personalului auxiliar din justiție, ale judecătorilor Curții Constituționale, ale funcționarilor parlamentari, ale funcționarilor Curții de Conturi, ale celor de la Avocatul Poporului și de la Academia Română, ale aviatorilor, diplomaților și ale foștilor șefi de stat.

De asemenea, în baza unui amendament propus de către deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru aleşii locali.

Nu în ultimul rând, vor rămâne fără indemnizații de merit artiştii şi sportivii.

Membrii Comisiei au votat pentru păstarea pensiilor speciale ale militarilor, polițiștilor și jandarmilor, ale personalului din penitenciare și ale foștilor angajați ai serviciilor secrete.

Raportul adoptat de Comisia de Muncă, cu doar un vot împotrivă și două abțineri, va intra miercuri pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, care este forul decizional.

Impactul bugetar al pensiilor speciale este de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, beneficiarii fiind în jur de 185.000 de persoane, dintre care peste 9.000 sunt civili, aproximativ 76.000 sunt militari, iar restul de circa o sută de mii poliţişti şi angajaţi din alte structuri asimilate.

Potrivit datelor CNPP din luna noiembrie 2019, numărul beneficiarilor civili de pensii speciale este următorul:

– 606 foşti angajaţi ai Curţii de Conturi

– 1.797 foşti grefieri şi alţi foşti angajaţi ca personal auxiliar de specialitate al instanţelor şi parchetelor

– 1.444 foşti piloţi ai Aviaţiei Civile

– 792 foşti parlamentari şi funcţionari publici din parlament

– 845 foşti diplomaţi

– 3.861 foşti judecători şi procurori

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

33 comentarii

  1. Daca PSD nu da spagi electorale, cine mai voteaza cu PSD?

  2. Florin Roman care voia pensii speciale pentru primari :)))))))))))))))))))

  3. O abordare clara , precisa , ce este rezumata in finalul declaratiei si care zice : Draga PSD , sa votam eliminarea pensiilor speciale si ca buni romani ce suntem , cu banii astfel obtinuti, sa marim alocatiile pentru cei mici .

  4. Inca nu auzim nimic de recuperarea banilor obtinuti prin frauda , despre micsorarea numarului de salariati la stat si despre posibilele nereguli existente in momentul angajarii ( Pile , relatii ,posibile nereguli de forma materiala in momentul angajarii )s.a.m.d.

  5. Domnule Florin Roman , eu stiu ca aceasta propunere legislativa priviind alocatiile pentru copii va apartine , dar in propunerea dvs. initiala nu exista asa ceva .

    • Păi da, daca dezvolti țara, infrastructura, iti permiți cu adevărat să mărești pensii, salarii, alocatii…
      Însă, după jaful și parjolul pe care l-a făcut PSD in ultimii trei ani, cine mai poate face asta?!?

  6. O țară SPECIAL de mizerabila… plină de egoiști, frustrați, înapoiați… ce sa creeze?!?

    • ce se naște din minciună creează ură …
      Ura naște Violență…
      „pas cu pas spre România Normală…”

  7. dreptate sociala se va face abia atunci cind militarii si militienii nu vor mai avea pensii speciale.

    • @ fix-pix: I-ați uitat pe foştii securişti şi actualii sereişti. N’aşa?

  8. Dacă cei cărora le rămân pensiile speciale/nesimțite nu li se reduce din quantumul acestor pensii, n-ați făcut altceva, domnule Roman, decât să jucați un teatru ieftin. Foarte ieftin.

    • Duoa mintea ta, ar trebui taiate/reduse si pensiile MApN care nu au fost marite deloc de PSD.
      Un Ofiter pensionat in 1996 a ajuns sa aiba pensia aproape cat un strungar de fabrica! Daca nu i-ai marit pensia in ultimii 3-4 ani, cum sa i-o tai acum?
      PS. Va pot pune la dispozitie Decizia de Pensionare a Ofiterului si ultimul cupon de pensie.

    • @ Serios? : Despre ce militari vă vorbeşte mintea? Gen Gabriel Oprea, Mircea Dogaru sau Pricină. Să fim serioşi tovaraşe. Şi oneşti. Oricum nu se va atinge nimeni de nicio pensie. Nu vă tulburați mintea. E doar CIRCE SINE PANNE.

  9. Imi place de acest Florin Roman

    • Nu înțeleg ce ți-o fi placand la smecherasul asta!
      Nu l-ai urmărit suficient ca să înțelegi cât de ipocrita și curva este personalitatea sa.

  10. 2000 lei/ persoana / lunar – bani decontati pentru zeci de mii de bugetari pentru plata unor chirii imaginare. Aveti aici banii pentru majorarea alocatiilor. Cum si in ce conditii se pot acorda alocatiile e alta mancare de peste.

  11. Pensiile speciale , salariile speciale plus cumulul acestora nu vor dispărea niciodată pentru că nu se dorește. Se plafonează pensia minimă , salarii minime alocații pentru copii adică tot la săraci . Alegeri anticipate imediat să reconfigurăm parlamentul să fie majoritatea deplină nu să depinzi de alții când vrei o lege bună.

  12. De abrogarea pensiilor speciale depinde soarta si viitorul PNL-ului in lunile care urmeaza.Apoi,partidele care vor sprijini abrogarea pensiilor speciale vor castiga puterea politica in viitoarele mandate.PSD,chipurile partid social ,a marit prapastia dinte bogati si saraci ,a creat o patura de privilegiati ca in Evul Mediu ,a descurajat munca,competenta si performanta.

  13. Nu înțeleg ce ți-o fi placand la smecherasul asta!
    Nu l-ai urmărit suficient ca să înțelegi cât de ipocrita și curva este personalitatea sa.
    E genul de om care te păcălește mult tip pana realizezi ca este tot o mizerie umana.

  14. Dl.Florin Roman a fost un vajnic susținător al pensiilor speciale pentru primari, cot la cot cu Pesedimea, acum pozează în mare luptător anti. :)))))))
    Chiar, dl Alin Ignat, secretarul de stat de la Munca, fost cântăreț, protejatul si finul domnului Roman, 33 de anișori, e bine?
    Si mămica lui dl.Alin ajunsă inspectoreasa școlară generala la Alba e si ea bine, mulțumită de „realizarile” peneliste, adică vorbe multe si numiri la fel de ” comoetente” ca cele pesediste?

  15. Niste jigodii toti care isi uita promisiunile atunci cand ajung la putere. Sunt strigatoare la cer pensiile nesimtite ale acestor oameni ‘speciali’. In timp ce 5 milioane de pensionari primesc pensie conform principiului contributivitatii iata avem si acesti smecheri ‘speciali’ cu pensii umflate de 5-6 ori fata de contributia pe care au avut-o ca salariati la bugetul de stat. Este incredibil ca dupa 30 ani de la revolutie be mai luptam cu acesti feudali sa avem o tara corecta si egala cu toti cetatenii.

  16. Vrăjeală, dacă teoretic trece și se votează anularea specializare e meritul pnl,dacă nu e vina psd ,dar nu va vota nici uni nici alți, praf în ochii prostimi ca vin alegeri.Ordonanță de urgenta și gata sau aici nu se poate ca pierd ei nu poporul.

  17. Corect! Poporul își dorește eliminarea pensiilor speciale nesimțite și nemeritate, adăugate la alte 1-2-3 tot felul de pensii, de parca un individ ar fi lucrat la trei servicii simultan, full- time ( parlamentari și tot felul de trepadusi care s-au lipit de „conceptul” pensiilor pt.militari).
    Acum să vedem dacă PSD accepta și arată că și-a dorit cu adevărat mărirea alocațiilor ( deși legea anterioara a opoziției care prevedea creșteri mult mai mici, a fost respinsă de pesedistii, si a trecut la limita, din greșeala…) si nu a fost doar un mod de a pune piedici guvernului pnl…
    Deci, psd accepta eliminarea pensiilor speciale pt categoriile aciuate pe lângă cele inițiale, asa cum dorește poporul?
    Accepta să facă asta pentru a fi posibilă mărirea alocațiilor, adică se gândește cu adevărat la copii sau a fost doar o manevră politică și un exercițiu de imagine ( mai precis, imaginatie)?

  18. Pensiile de serviciu nu pot fi diminuate decat pt cei carora li se deschide dreptul de pensie ulterior intrarii in vigoare a legii. Vezi decizii CCR . Pensia medie militara este de 3800 lei. As dori sa faceti comentarii pe acest subiect bazandu va pe o legislatie in vigoare si pe un istoric. precum si pe legislatia altor tari (din NATO ). Fiti profesionisti nu populisti. Principiul contributivitatii nu presupune ca dvoastra aveti deschis un depozit. Daca in sept. se mareste punctul de pensie cu 40%,inseamna ca dvoastra ati contribuit din sept cu 40% mai mult?.NU.De multe ori bugetul asig sociale a fost completat de la bugetul de stat. Banii la buget trebuie cautati in alta parte (fonduri europene, evaziune. salarii in companii de stat, agentii etc de zeci de mii de lei. ajutoare sociale.

  19. PNL a câștigat ultimele alegeri in baza unor promisiuni electorale printre care era si eliminarea pensiilor speciale.
    Dupa alegeri ,a inceput sa dea inapoi,spunînd ca vor mentine aceste pensii pentru militieni si armată.
    Personal eu cred ca daca PNL nu vrea sa repete lectia primita de PNT-CD,atunci va trebui sa elimine TOATE pensiile speciale ,fara nicio ecceptie.
    Ar fi un act de justitie sociala,eliminînd o cauză care fragmentează puternic societatea noastră.

    • Dar evaziunea fiscală, contractele păguboase cu statul, panselute, bordura, terenuri de sport la tara aiurea, etc, neplata țărilor către stat e ok, nu fragmentează nimic… Totul e praf aruncat în ochii oamenilor ca sa ramana la putere si atat.
      Dacă o lege îi arde pe unii e foarte buna…

  20. Domnule ,,M”, cum adică nu pot fi diminuate? Da haideți fraților să ne împrumutăm ca să le plătim .Ce ,dacă falimentăm țara și distrugem firmele private.
    Da, de ce ar avea nevoie de ,,pensie specială/ de serviciu” subofițerul- agentul MApN-MAI mai mult și în cuantum mai mare ca minerul sau drujbistul? Că ăștia din mină sau pădure nu știau niciodată dacă mai ies vii,în timp ce ăia de la mentemanță sau birouri ce mare fâs făceau.
    Da, să aibă speciale cei care au fost pe front ,cei care chiar au treabă cu criminalii… nu ei care taie frunză la câini.
    Da cu ce i mai mare importanța socială a muncii subofițerului șef de bucătărie sau depozit de efecte ( care ia după 20 de ani de serviciu și 45 de ani vârstă,3800 lei pensie), ca a unui învățător (care s a pensionat la 68 de ani vârstă și 48 de ani vechime n muncă cu 1700 lei pensie în 2019 )?

  21. Domnului clio 1973
    Diferenta dintre noi este ca eu vorbesc pe baza unei jurisprudente si a unei situatii comparative, iar dvoastra din auzite.

  22. Pe baza aceleiași jurisprudențe,regimul comunist trebuia suportat de români în veacul vecilor nu?
    Ce dacă nu i corect ,moral sau duportabil n avem dreptul ( în democrație ) să corectăm nedreptățile ca s ,,drepturi câștigate”.Păi și regimul comunist era un ,,drept câștigat ” .

    • Liberalii daca ar fi corecti și ar respect ce au promis nu ar trebui să de-a o ordonanță noaptea că hoții, dar ar putea așa mai pe inserat că niște micuți șarlatani să își asume răspunderea guvernamentală pe abrogarea legii pensiilor speciale și eliminarea cumulului pensiei cu salariul.
      Dar nu vor face asta că nu au nici un interes sa fie cinstiți.

  23. PNL la fel de mincios ca celelate partide dinaintea lui.,dar cred ca si mai mincinos.Dupa ce au fost alesi la guvernare acum spun ca nu pot sa elimine pensiile speciale ale militarilor (cu excepia celor din tetrele de operatiuni) si ale politistilor,care insumeaza 185000 de pensionari.Au pacalit parlamentarii de le-au dat votul.
    PSD cu toate greselile lor ,a avut bunul simt de a nu anula cele circa 9000 pensii specialle.ale civililor.La alegerile parlamentare nu vor lua mai mult de 25%. Nu vor mai fi ajutati de primari,ei nu ddoresc sa dea alocatiile dublate ,nu doresc pensiile marite din septembrie 2020d,de aceia vrea sa faca alegerile anticipate in timpul alegerilor locale.Sunt constienti ca dupa alegerea primarilor nu vor mai fi ajutatri de acestia. finca le-au taiat indemnizatiile dupa pensionare.