Liderul parlamentarilor Fidesz susține că teroriștii Hamas, ISIS și Al-Qaeda ar fi la granița dintre Serbia și Ungaria și le-ar fi cerut adepților să comită acte teroriste/ Ungaria e în stare de urgență din cauza ”migrației masive” din 2015
Teroriștii Hamas, ISIS, Al-Qaeda sunt la granița Europei și au făcut apel la adepții lor să comită acte teroriste, susține liderul parlamentarilor Fidesz care citează un raport al serviciilor secrete, transmite hirado.hu.
Organizațiile teroriste ar fi deja prezente la granița sârbo-ungară, se mai arată în raportul serviciilor secrete care a fost făcut public la inițiativa liderului fracțiunii Fidesz, partidul premierului Viktor Orban.
În urmă cu câteva zile, liderul Fidesz a început demersurile pentru publicarea documentului inițial clasificat. Potrivit lui Máté Kocsis, raportul serviciilor secrete privind legăturile dintre migrație și terorism trebuia să fie pus la dispoziția publicului.
În orașul Horgos au avut loc explozii și s-au auzit împușcături la periferie, în urmă cu o săptămână. Ore întregi, migranții și bandele de traficanți de persoane s-au împușcat reciproc cu mitraliere, transmite hirado.hu. Oficial, trei, potrivit unor surse, 6 imigranți ilegali, au murit în schimbul de focuri.
După împușcături, unități speciale ale poliției sârbe au primit ordin să se deplaseze în zona de frontieră cu Ungaria. De atunci, în fiecare zi soldații fac raiduri. Zona este scanată din aer cu drone și elicoptere. Imigranții care se ascund în păduri și în proprietăți abandonate sunt adunați și transportați la centre de primire, mai transmite hirado.hu.
Serviciile secrete au mai evidențiat în raportul lor din ultimele zile că, pe lângă Hamas, și Statul Islamic și Al-Qaeda au făcut apel la susținătorii lor să comită acte teroriste. Din cauza creșterii tensiunii israeliano-palestiniene, există tot mai multe informații care indică atacuri teroriste legate de posibile ținte europene.
Una dintre principalele concluzii ale raportului serviciilor secrete este că protecția Ungariei și a Europei împotriva migrației ilegale este asigurată de legislație, de ofițerii în uniformă care servesc la frontiera de sud și de gardul de frontieră.
”Bruxelles-ul este de vină pentru înrăutățirea situației migrației”, a declarat liderul fracțiunii Fidesz la Radio Kossuth în weekend. Máté Kocsis a reamintit:
- ”Bande de migranți și celule teroriste folosesc deja muniție reală la granița cu Ungaria. Rutele de migranți aduc nu doar teroriști, ci și armele lor. Și de aceea este necesar să acționăm împotriva lor cu toată puterea noastră. Asta este ceea ce așteptăm de la Bruxelles. Nu generarea acestui proces, ci frânarea lui”, a subliniat Máté Kocsis, lider al Fidesz.
Declarațiile liderului Fidesz au loc în contextul în care Guvernul ungar (condus de Fidesz) a prelungit cu şase luni, până în martie 2024, „starea de urgenţă din cauza imigraţiei masive” pe care a decretat-o în 2016, la scurt timp după criza migraţiei, în condiţiile în care poliţia susţine că tentativele de intrare ilegală în ţară s-au dublat, transmite EFE, preluată de Agerpres.
Decretul prin care se prelungeşte starea de urgenţă este semnat de premierul Viktor Orban şi a fost publicat la începutul lunii septembrie în Monitorul Oficial.
Guvernul ungar a prelungit măsura la fiecare şase luni din martie 2016, argumentând că „imigraţia în masă afectează Europa din 2015” şi subliniind că marea majoritate a refugiaţilor şi migranţilor ajung până la frontiera ungară pe ruta Balcanilor.
Ungaria a ridicat garduri la frontierele sale sudice cu Serbia şi aplică legi stricte pentru a face imposibilă intrarea în ţară a migranţilor fără documente.
Potrivit cifrelor poliţiei, în ultimele luni, în medie 5.000 de migranţi pe săptămână au fost împiedicaţi să intre ilegal în ţară, dublu faţă de acum şase luni, dar mai puţin decât cele 10.000 de încercări pe zi înregistrate în timpul crizei migratorii din 2015.
Conform autorităţilor ungare, fără aceste măsuri, „milioane de migranţi” ar fi putut intra pe teritoriul Uniunii Europene (UE).
Guvernul condus de Orban, criticat pentru derive autoritariste, menţine din 2015 o stare de urgenţă, fie din cauza „migraţiei masive” sau a pandemiei de COVID-19, fie pe fondul invaziei ruse din Ucraina.
Starea de urgenţă înseamnă că guvernul poate luat decizii prin decrete legate de chestiunea pentru care ea a fost introdusă, fără a trece prin parlament, deşi Fidesz, partidul lui Orban, deţine în legislativ o majoritate de două treimi, ceea ce îi permite să adopte orice lege sau modificare.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii