G4Media.ro

Liderul republicanilor din Senatul american consideră că accesul facil la arme de…

Foto: Unsplash/ Harold Mendoza

Liderul republicanilor din Senatul american consideră că accesul facil la arme de foc nu reprezintă „problema de bază” a Statelor Unite

Liderul republican din Senatul american, Mitch McConnell, consideră că accesul facil la arme de foc nu reprezintă ”problema de bază” a SUA, îndoliate de un nou atac soldat cu şapte morţi chiar de 4 iulie, relatează joi dpa, citată de Agerpres.

McConnell a sugerat că cel mai bun mod de a pune capăt acestor violenţe este de a aborda problema sănătăţii mintale, reiterând astfel un punct de vedere al conservatorilor.

„Problema de bază nu este Al Doilea Amendament” (din Constituţie privind dreptul americanilor de a purta arme de foc), a afirmat McConnell miercuri la un eveniment în statul său, Kentucky. „Trebuie să găsim un mod de a-i identifica pe aceşti tineri cu probleme. E foarte complicat, pentru că după fiecare astfel de atac apare cineva care spune: ştiţi, mie mi se părea puţin ciudat tipul ăsta, aş vrea să-i fi spus cuiva asta”, a adăugat politicianul republican.

Suspectul din atacul de la 4 iulie dintr-o suburbie a oraşului Chicago, Robert Crimo III, care a omorât şapte oameni şi a rănit aproape 30 la o paradă locală, şi-a achiziţionat arma de asalt în mod legal, deşi se ştia că deţine şi un arsenal de cuţite şi în 2019 ameninţase că vrea să-şi omoare întreaga familie, determinând intervenţia poliţiei, aminteşte dpa.

Mitch McConnell a mediat recentul acord cu democraţii ce a permis adoptarea, pentru prima dată după câteva decenii, a unui modest set de reforme privind utilizarea armelor de foc, după masacrul de la sfârşitul lui iulie de la o şcoală primară din Texas.

De-a lungul timpului, republicanii din Congres au blocat, în general, interzicerea armelor de asalt, punând accentul pe necesitatea îmbunătăţirii sănătăţii mintale. La rândul lor, militanţii împotriva violenţelor comise cu arme de foc susţin măsuri cum sunt creşterea limitei de vârstă pentru achiziţia anumitor arme şi interzicerea folosirii de încărcătoare cu capacitate mare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Si are dreptate omul. Finlanda, de exemplu, are mi multe arme pe cap de locuitor decat SUA. Si nu are nici pe departe atatea incidente.

    Oricum condamnatii penal, minorii, nu au drept de port-arma nici in SUA. Dar fac rost de ele ori de pe piata neagra, ori prin neglijenta parintilor. O ipotetica interzicere a dreptului de port arma, poate ar rezolva a doua problema, dar sigur nu o rezolva pe prima.

  2. Arme erau in SUA si in 1965, de exemplu, insa nu erau atate crime comise. Deosebirea este data de catre cei care folosesc armele. Alta era calitatea oamenilor in 1965 si alta este acuma, dupa ce „importa” toata drojdia Americii de Sud sau Africii. Sunt oameni care niciodata nu au avut tangenta (de generatii, NICIODATA) cu un regim democratic, liberal, meritocratic. Care nu au reflexul de a munci pentru existenta lor, ci de a … lua pur si simplu.