G4Media.ro

Ligia Deca explică ce este eroarea materială de citare: Nu putem să…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ligia Deca explică ce este eroarea materială de citare: Nu putem să spunem că atunci când cineva a citat o lucrare și a spus pagina 11 în loc de pagina 12 intenționează să fure

Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat ce înseamnă eroarea materială de citare care a fost introdusă ca excepție de la normele de etică universitară, într-un amendament propus de PSD și adoptat, la finalul dezbaterii proiectul legii învățământului superior din Comisia de învățământ din Camera Deputaților. Ligia Deca a intervenit după o critică a USR, care a susținut că „practic, noi putem să luăm niște texte la întâmplare, le copiem, le reformulăm și la final, dacă am fost prinși că am plagiat, spunem că a fost o eroare de citare“, scrie Edupedu.ro.

Ligia Deca a declarat că „așa sunt, erori materiale de citare. Nu putem să spunem că atunci când cineva a citat o lucrare și a spus pagina 11 în loc de pagina 12 intenționează să fure. Este vorba despre o eroare materială de citare și am mare încredere în organismele care judecă sesizările de plagiat că pot să facă diferența între o eroare materială de citare și alte tipuri de fenomene de nerespectare a normelor de integritate“.

USR a susținut că legea învățământului universitar nu este pentru studenți sau profesori, ci pentru rectori și pentru plagiatori.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. doamna expert in vapoare chiar ne crede prosti pe toti?

  2. 90% din oamenii aia nu au nici cel mai mic habar ce au votat. „diferentele de conceptie nu constituie abatere de la etica”…. Doamne apara si pazeste….

    in plus:
    <>
    asadar, daca doamna Sosoaca se gandeste maine sa recite din Shakespeare si sa pretinda ca ea e autoarea, nu e plagiat…
    am zis doamna Sosoaca? scuze, voiam sa spun doamna Deca.

    ah, da. si eu „maaaaare incredere” in comisiile alea. ma intreb doar, ce se intampla dupa cele 90 de zile, expira plagiatul, se transmuteaza in opera originala…?