G4Media.ro

Lipsa angajaţilor calificaţi creează probleme proprietarilor de pensiuni din Clisura Dunării /…

Sursa foto: Pixabay

Lipsa angajaţilor calificaţi creează probleme proprietarilor de pensiuni din Clisura Dunării / Sunt căutați elevi care vor să lucreze pe perioada vacanţei și străini / Șomajul în Mehedinți depășește 7%

În plin sezon estival, proprietarii de pensiuni din Clisura Dunării spun că au probleme cu forţa de muncă. Aceştia acuză lipsa angajaţilor calificaţi în meserii precum cele de bucătar sau ospătar, dar şi a celor necalificaţi, cum ar fi cameristele sau îngrijitorii, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Craiova.

Ca să acopere deficitul, prestatorii de servicii turistice apelează la elevii care vor să lucreze pe perioada vacanţei, dar recrutează personal şi din ţări asiatice, sau alte zone ale României.

”Noi am încercat să formăm oameni ceea ce este foarte greu, pentru că nu mai sunt școli profesionale. Este o meserie destul de bănoasă, dar nu mai există personalul care să iubească această meserie. Să lucrezi în domeniul HORECA e dificil în zilele noastre”, spune managerul unei pensiuni Octavian Leca.

”E o problemă pe care o întâmpină la începutul fiecărui sezon, forța de muncă este deficitară. Căutăm tineri pentru ospătari, barmani, dar cel mai greu găsim personal pentru bucătărie pentru că acolo se cere cât de cât specializare”, susține ghidul turistic Alin Subțire.

În Mehedinți, procentul șomajului depășește 7%, fiind unul din cele mai mari din țară.

”Căutăm cameriste, nu găsim și cred că ne vom adresa unei agenții, să revendicăm forță de muncă din străinătate”, transmite proprietara unei pensiuni, Florentina Muhnici.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Halal tineri puturosi.. nu vor sa lucreze pe minimul pe economie 16 ore pe zi, la patroni care de care mai l*ibidinosi si hapori dupa avere

  2. Le mai dau și salarii angajaților în HORECA, sau doar prânzul și “tips” pentru doar 12 ore de muncă ?