G4Media.ro

Lipsă de mineri în Valea Jiului: se caută 300 de oameni. ”Puțină…

Sursa foto: Pixabay

Lipsă de mineri în Valea Jiului: se caută 300 de oameni. ”Puțină experiență ne-ar ajuta” / Minele care încă mai funcționează vor fi închise în 2032

Două din cele patru mine în activitate ale Complexul Energetic Valea Jiului, funcţionează la doar jumătate din capacitate, din cauza lipsei de personal, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Craiova.

Deşi preconizate încă de anul trecut, angajările în divizia minieră a companiei continuă să întârzie, termenul pentru începerea procedurilor fiind devansat de mai multe ori.

La începutul anului au fost scoase la concurs peste 43 de locuri vacante, însă societatea are nevoie de peste 300 de noi angajați. În prezent, două din cele patru mine aflate în exploatare funcționează doar cu două schimburi.

”Că va fi cu 15 iulie, că va fi cu 1 august, ar fi foarte bine să găsim, pentru că am lucra în toate cele 2 mine în 4 schimburi. Aș prefera puțină experiență ne-ar ajuta la fiecare unitate minieră. Sunt foarte mulți oameni în 97, 2001, când s-a dat ordonanța”, spune Esuebiu Durbacă director general la Complexul Energetic Valea Jiului.

Minele care încă mai funcționează vor fi închise în 2032, dar cei care vor mai lucra atunci, vor beneficia de plăâți compensatorii la concediere, anunță conducerea instituției.

Complexul Energetic Valea Jiului are aproximativ 2000 de angajați și obține o producție de cel mult 1.000 de tone de huilă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...