Lista companiilor care au renunţat la participarea la „Nord Stream-2” de teama sancțiunilor americane
Agenţia Reuters a publicat, miercuri, lista companiilor care au renunţat la participarea la proiectul gazoductului „Nord Stream-2”, transmite Tass, citată de Rador.
Potrivit susei citate, lista este cuprinsă în raportul trimis săptămâna trecută de administraţia preşedintelui SUA Joe Biden în Congresul american.
În total, pe lista care a intrat în posesia Reuters se află 18 companii. Printre acestea se numără şi compania franceză de asigurări AXA Group şi compania americană Baker Hughes.
În plus, lista include concernurile germane Bilfinger SE și Munich Re Syndicate, compania de certificarea şi clasificare internațională Det Norske Veritas (DNV GL), compania elveţiană Swiss Zurich Insurance Group, precum și AEGIS Managing Agency, Arch Insurance, Aspen Managing Agency, Beazley Furlonge, Canopius Managing Agents, Chaucer Syndicates, Chubb Underwriting Agencies, Hiscox Syndicates, Markel Syndicate Management, MS Amlin Underwriting, Tokio Marine Kiln Syndicates şi Travelers Syndicate Management.
Germania nu comentează informaţiile privind ieşirea unor companii europene din „Nord Stream-2”
Germania nu sprijină sancțiunile extrateritoriale ale SUA împotriva participanților la „Nord Stream-2” şi nu comentează retragerea unor companii din acest proiect, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Cabinetului de Miniștri din Germania, Steffen Seibert, răspunzând la o întrebare adresată de Agenţia TASS.
„Deciziile rămân întotdeauna la latitudinea companiilor” – a declarat Seibert, răspunzând la solicitarea de a comenta informaţia, apărută în mass-media americane şi germane, potrivit căreia 18 companii europene au ieşit deja din proiect.
Steffen Seibert nu a putut să spună clar dacă autoritățile germane mențin contacte cu firmele germane, care, probabil, fac parte din această listă.
„Poziția noastră cu privire la sancțiunile extrateritoriale americane este cunoscută: le respingem” – a adăugat el. „Pentru noi a fost întotdeauna important ca Ucraina să rămână o țară de tranzit. Cred că prietenii americani cunosc poziția Guvernului federal german” – a subliniat Seibert.
Context
Departamentul de Stat al SUA a avertizat recent companiile europene pe care le suspectează că ajută Rusia în construcţia gazoductului Nord Stream 2 că riscă sancţiuni.
Conducta de 11 miliarde de dolari, unul dintre cele mai importante proiecte ale Rusiei în Europa, a stârnit tensiuni între Washington şi Moscova.
Gazoductul Nord Stream 2 este finanţat jumătate de Gazprom şi jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall, Engie, Uniper şi Shell). Nord Stream 2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1 până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania prin Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.
Chiar dacă cei 1.230 de kilometri ai conductei sunt aproape finalizaţi, proiectul a fost oprit brusc în luna decembrie 2019, după decizia SUA de a sancţiona companiile angajate în acest proiect.
Lucrările au fost reluate luna trecută, iar Gazprom speră să finalizeze conducta Nord Stream 2 sub Marea Baltică pentru a dubla capacitatea liniei existente. Proiectul este finalizat în proporţie de 90% cu doar o porţiune de 100 km în apele adânci din largul Danemarcei rămasă să fie terminată.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii