G4Media.ro

Bugetul pentru 2021 a fost adoptat de Guvern, transmite premierul Cîțu. Actul…

Bugetul pentru 2021 a fost adoptat de Guvern, transmite premierul Cîțu. Actul normativ poate ajunge în parlament în acest weekend

După ședința de Guvern de vineri seara, premierul Florin Cîțu anunță că a fost aprobat bugetul de stat pentru anul 2021.

Actul normativ va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere şi vot.

„Am aprobat legea plafoanelor a unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal bugetar pentru 2021, legea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2021 şi, bineînţeles, acestea fiind însoţite de strategia fiscal bugetară pe 2021 – 2023 şi raportul privind situaţia macroeconomică pe 2021 şi proiecţia acesteia pe anii 2022 – 2024. Toate acestea vor fi făcute publice în momentul în care bugetul ajunge în Parlament pentru aprobare”, a transmis premierul Cîţu, după ședința de Guvern.

Principalele declarații ale premierului:

  • deficitul rămâne acelaşi şi am să citez din legea plafoanelor din bugetul general consolidat, cheltuielile totale sunt de  397.515 milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei.
  • la bugetul de stat cheltuielile sunt 223.702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834 milioane lei
  • pe educație nu ajungem la 6% din PIB
  • mare parte din proiectele ministerelor au trecut pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)
  • vom facem în mod clar reformă în administrația publică
  • bugetul s-ar putea să ajungă în Parlament pentru dezbatere și aprobare în acest weekend
  • bugetul Ministerului Sănătăţii a fost mai mare de la început, dar în şedinţa de astăzi au fost relocate câteva sume din fondul de rezervă pentru câteva obiective (…) s-au alocat pentru spitale, pentru mai multe…
  • la Tarom a fost un plan de restructurare, în continuare aștept un plan de la Ministerul de Energie (pentru reformarea companiilor de stat)
  • la Ministerul Transporturilor a fost suplimentat bugetul dar  nu foarte mult, pentru anumite obiective care au fost finanţate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Suma care a fost modificată e în jur de 200, 300 milioane.

 

Sursa foto: Facebook/ Florin Cîțu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

26 comentarii

  1. Imi exprim speranta ca ai inclus si salariile minerilor, blocati in subteran. Nu de alta dar sincer nu o vad pe doamna Raluca, fugind repede, pe stilleto, din fata maniei proletare si fortei lumpenului care nu traieste doar pe asfalt, ca voi.

    • Minerii ar face bine sa isi caute de lucru, nu sa se incuie singuri in subteran si sa cerseasca bani de la restul populatiei

    • Ce ușor îți e ție să scrii tâmpenii!!!

    • noi vrem capitalism, dar in capitalism există și faliment. E, noi partea asta nu vrem s-o înțelegem. Dacă ceva nu este productiv/nu se mai cere pe piata, nu există altă cale decât restructurare sau chiar închidere.

    • S-a trezit cohorta usr… Pe logica voastra, statul asta nenorocit, pe care voi il nenorociti politic si mai mult, ar trebui inchis. Pentru ca este falimentar. Consuma de zeci de ani mai mult decat produce. Prin urmare trebuie desfintat. Surprinzator sefii vostrii, animalele politice care va fac fericiti, se bat pe ciolan, ce functie sa mai prinda in statul falimentar african roman. Voi sunteti in acelasi film cu sefii vostri? Ca voi una cantati si ei alta danseaza, sau invers.

    • cineva trebuie sa si sorteze deseurile si poate descopera si pentru ei cate ceva

    • De „deșeuri” nu se ocupă nimeni în țara asta!
      Ai auzit povestea cu deșeurile chimice rămase pe platforma ARO Câmpulung și de care nu doare pe nimeni la bască, iar primăria se lupta cu morile de vânt?!

    • psihologii se ocupa de deseurile umane.
      nu o sa moara nici un muncitor de foame si nici familiile lor. mai degraba sefii lor lacomi au o teama ca vor ramane fara fondurile usor de „spart”

    • Aceste companii au datorii care datează de anii, şi au fost cauzate de politica guvernelor de a ţine sub control preţul energiei pentru populaţie, tarife care nu a crescut odată cu costurile de producţie.

      Costul de producţie al huilei din Valea Jiului este cu 40% mai mare comparativ cu preţul de vânzare către termocentrale…si exemple avem pt orice ramura industrială, ce a mai rămas.

      Aceste politici falimentare au adus tara aici, nu USR.

  2. Da sa traiti domnu Barna, asa este, sa traiti! Ma bucur ca ati gasit tastatura de aceasta data. Culmea minerii chiar au muncit. Statul falimentar nu i-a platit.

    • Exact, statul falimentar a platit strict bugetarii si specialii militari, atat! Pt cei productivi, nu sunt bani!

    • Sa inteleg ca k…le din Guvern, gen ralucuta, barna sau nasui-orice pozitie nu sunt productivi? Eu stiu ca nu sunt, dar voi stiti? Ca la ei va inchinati…

  3. „Este foamete pe pamant nu pentru ca nu putem sa-i saturam pe cei saraci, ci pentru ca nu-i putem satura pe cei bogati!” – Maica Tereza.

    Parafrazând la specificul Koloniei Penitenciare și Experimentale Rroemenika, se poate afirma în tentă orwelliană:

    Este sărăcie în Kolonie nu pentru că nu putem să-i săturăm pe amărâți, ci pentru că nu-i putem sătura pe porci * și câini**.
    —–
    legenda:
    * politruci
    ** juzi, procurori, securiști, milițieni

  4. Hotii nu duc grija bugetului.
    Ei stiu ca ANAF ii lasa in pace, Politia Economica fuge dupa sacali, au serviciile asigurate,
    hai sa traiti bine

    • CTP le spune mai bine.
      In fine… care e deficitul de personal la ANAF?

    • ANPC, scuze, am vrut sa spun care e deficitul de personal de la ANPC – aflat in subordinea Guvernului. Comisarii aia sunt platiti mai prost decat minierii.

  5. Statul roman nu e o corporatie. Sper sa nu uitati asta. Iar Catu, marele patriot, care a incercat sa loveasca in moneda nationala, si a ramas pt asta fara job, sa nu uite ca nici noi nu uitam.

  6. Spark! 👍👍👍😁
    Comunistu’ Petrișor e doar de serviciu pe articolul ăsta!
    Ignoră faptul că ” animalul politic” e pnl și-l etalează usr+, da nu-i bai.
    Și pe tablă o să-l asume tot …usr+.
    A scris de ne-a ajuns pe ziua de azi!
    Cre’ca și lui!

  7. Îmi dau lacrimile când vad, cât de tare ii preocupa pe pesedisti deșeurile de la Câmpulung, dar nu sufla nici un cuvânt ca acolo 30 de ani a fost primar P SD. Doamna primar, deocamdată se lupta cu morile de vânt. Ne rugam sa reușească în lupta cu mafia roșie. Dacă va fi asa, va fi un succes.

  8. CTP la Digi 24: „Domnul Cîţu poate fi cel mai important premier din istoria post-decembristă a României. Dacă face ceea ce a spus aseară că are de gând să facă, asta va fi. Va fi un premier istoric.
    De ce spun asta?
    Pentru că domnul Cîţu şi-a propus, are o viziune şi un proiect de maximă intensitate şi în acelaşi timp de maximă necesitate, care aşteaptă de 30 de ani”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.
    CTP a subliniat natura poziţiei în care se află Florin Cîţu, fiind nevoit să găsească un echilibru între rolul de politician şi planurile de reformare a administraţiei publice şi a economiei. „Domnul Cîţu, spre deosebire de destui premieri ai României, are o meserie pe care o stăpâneşte. Dl. Cîţu este finanţist şi stăpâneşte această meserie.
    Problema cu funcţia de premier este că trebuie să fii şi politician.
    Şi dl. Cîţu încearcă să fie şi politician în vreme ce ne spune cum trebuie restructurată economia României.
    Şi de aici – l-am văzut şi aseară, îl vedem şi acum – cum încearcă să dea dovadă de talent în ameţirea peştelui din lansetă.
    Adică e întrebat de eliminarea sporurilor în mod clar, de ce aţi putut să daţi Ordonanţă de urgenţă pentru vouchere şi pentru ce-aţi mai dat, le-aţi blocat, de ce nu daţi şi pentru sporuri?
    Şi ce răspunde premierul?
    Aici nu e vorba de eliminare, e vorba de o reaşezare!!!!
    „Nu puteai să spui că tai, nu puteai să spui că desfiinţezi, reaşezăm! E un cuvânt pur politic care nu are nicio corespondenţă în realitate. E o vibraţie a aerului. Apoi, nu are logică. Premierul spune: Aşteptăm legea salarizării. Aşteptăm legea salarizării, că aşa a spus domnul Orban, preşedintele partidului, nu că aşa a spus premierul! Domnul Orban a venit cu această zicere: la legea salarizării rezolvăm şi cu sporurile. Păi, legea salarizării n-are legătură cu sporurile absurde, nedrepte, groteşti”, a adăugat gazetarul.
    Cristian Tudor Popescu crede că CCR ar trebui lăsată să-şi asume imaginea publică negativă în cazul în care ar respinge tăierea unor sporuri ce nu pot fi justificate.
    „Eu aş face asta, cu acest risc. Să-şi asume CCR că păstrează sporul de praf şi de calculator. În văzul întregii naţiuni, să facă asta CCR! Aş pune-o în faţa acestei situaţii. Să menţină CCR sporul de confidenţialitate. (Adică creier pane! Cum adică, spor de confidenţialitate? E invers! Când lucrezi cu date secrete, când trebuie să dai dovadă de confidenţialitate, atunci trebuie să semnezi un angajament în acest sens, cu sancţiunile corespunzătoare, nu să primeşti spor! Dacă lucrezi în domeniul acesta, în care nu te obligă nimeni să intri, dimpotrivă, vei fi sancţionat, nu premiat pentru că nu faci comerţ cu date secrete.)
    Aşa aş face, premierul să spună da, domnule, le tăiem şi să vină CCR să ne spună că sunt bune şi trebuie menţinute!
    Dar nu face asta, pentru că balansează între meseriaş şi politică. Nu are ce face”, a punctat CTP.
    „În clipa în care dl. Orban l-a uns pe dl. Cîţu premier, după ce au vorbit toţi liderii coaliţiei, a spus aşa: Şi acum, domnul premier! Şi domnul Cîţu era undeva acolo, ca un şoricel, şi a zâmbit.
    A zâmbit amar atunci dl. Cîţu.
    Iar eu am spus: Domnule, pare că dl. Cîţu o să fie orice, dar nu premier. Ei, uite că nu e aşa! Dl. Cîţu mă contrazice acum, prin 2 declaraţii: 1. că ar putea candida la preşedinţia PNL; 2. deciziile care trebuie ascultate de către public sunt ale Premierului, nu ale unui ministru sau altul sau ale unui preşedinte al Camerei Deputaţilor.
    Principala problemă a dlui Cîţu este cu PROPRIUL său PARTID în clipa de faţă, nu este cu UDMR sau cu USR.
    Frânele cele mai puternice în materie de RESTRUCTURARE reală a economiei sunt în PNL.
    Deci, eu sper să se ţină de ce a spus şi spuneam că dacă face asta, poate fi cel mai important premier din istoria postdecembristă a României”, a conchis gazetarul.

    Crede careva ca LIBERALUL Premier Fl Catu se va tine de promisiuni si va PUTEA RESTRUCTURA bugetarimea stufoasa si clientelara?!
    Eu NU.

  9. Traian Băsescu îi pune la punct pe bugetari: ‘Sporurile sunt un FURT clar din bani publici. Dacă eram în locul lui Cîțu, aș îngheța toate angajările și aș reduce schemele cu tot ce nu e ocupat la momentul ăsta’
    Fostul președinte al României și actual europarlamentar PMP, Traian Băsescu, a declarat că sporurile reprezintă un ”furt clar” din bani publici.
    ”Pentru orice funcționar din sectorul de stat s-a găsit un spor acolo care să-i fie agățat de salariu.
    Sporurile acestea sunt o exagerare. Când s-a făcut LEGEA Salarizării, s-a spus că NU mai există niciunul pentru că au fost INCLUSE în salariu. Izvorul acestor sporuri este într-un joc administrativ. Să spunem că Ministerul X are 200 de funcționari, dar el are ocupate doar 160 de locuri. Locurile libere, care sunt bugetate, dar neocupate, s-au folosit tot timpul pentru a pune plusuri la salariile funcționarilor.
    Cel mai ridicol este sporul de calculator. Nu le dăm copiilor spor că fac lecții la distanță, dar le dăm funcționarilor că îi dor ochii. Ca să nu ceară spor, ar fi trebuit să-i lăsăm să lucreze cu creionul chimic.

    Asta arată cât de jos putem coborî în a revendica un soi de furt, că asta e, un furt.
    Spor ca să păstrez secretul… E o lege a secretului de serviciu, când vin pe acel post trebuie respectată legea țării. Cum dau procurorului spor de secret când el are interzis prin lege sau celui de la ministerul Energiei că-și ține gura și nu spune în presă care sunt resursele energetice ale României?!
    Sporurile sunt un furt clar din bani publici. Din cele 105 miliarde, sporurile reprezintă cam 25-26 miliarde.
    Există condiții ca să primești un spor, dar sunt convins că nu există studii la niciun fel de spor. Dacă eram în locul lui Cîțu, aș îngheța toate angajările și aș reduce schemele cu tot ce nu e ocupat la momentul ăsta”, a declarat fostul președinte, conform realitatea.net.

  10. Dl Stolojan are „solutia” salvatoare:
    „Theodor Stolojan cere creșterea taxelor și impozitelor.
    Fostul premier Theodor Stolojan (PNL) susţine că în România cheltuielile cu salariile din sistemul bugetar şi cu asistenţa socială sunt mari în raport cu Veniturile COLECTATE din impozite şi taxe. El afirmă că guvernanţii „vor trebui să se gândească în viitor” la majorări de taxe şi impozite sau la introducerea unei forme de coplată pentru unele servicii sociale şi culturale.
    Fostul prim ministru Theodor Stolojan afirmă că România este „caz unic în Europa” în ceea ce priveşte cheltuielile cu salariile şi cu asistenţa socială, raportat la veniturile din impozite şi taxe.
    Dacă vrem, atunci trebuie să ne întrebăm de unde scoatem tot acest volum de impozite şi taxe care dă cu mult mai mult decât 31% cât avem noi în prezent cu fonduri europene cu tot”, a declarat Theodor Stolojan la Digi 24.

    Întrebat dacă ar trebui ca guvernanţii să ia în calcul majorări de impozite şi taxe, a răspuns AFIRMATIV.
    „Vor trebui să se gândească în viitor. Altfel, rămânem în aceeaşi situaţie în care avem altă structură de impozite şi taxe decât în Uniunea Europeană şi bineînţeles, alte niveluri, ca să zic aşa, de cheltuieli care trebuie finanţate pentru educaţie, pentru sănătate şi multe altele. ” a spus dl Stolojan de la Brussels, Stolojan care e la al 4-lea mandat de europarlmentar, fiecare mandat aduce unui europarlamentr cate 1 Milion de Euro pe 5 ANI plus Pensie speciala(la 1 Mandat Pensia speciala e 4400 Euro, atata va lua EBA, dar dl Stolojan cu 4 mandate va depasi 20.000 de Euro!!!)!
    Rusine, ipocritilor!!
    In campania electorala de la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020 curgea lapte si miere de la PNL care a PROMIS Cresterea punctului de pesnie cu 8% din Ianuarie 2021!!
    Acum liberalul Stolojan spune ca „trebuie marite Taxe si Impozite”!!
    Asa, asa, liberalilor!
    Cresteti Taxe si Impozite ca sa plateasca prostimea privilegiile voastre!
    Acest Stolojan plin de functii la Stat toata viata lui, NU are nici o treaba cu Salariile si sporurile URIASE ale bugetarimii clientelare si numeroase si ineficiente, nici cu Pensiile SPECIALE fara legatura cu Contributivitatea, nici cu Evzaiunea fiscala nici cu incompetenta celor de la ANAF, Stolojan cere guvernului sa MAREASCA Taxe si Impozite ca sa fie BANI destui pentru PRIVILEGIILE Bugetarimii!
    Sa tot votati PNL!!!