G4Media.ro

Scădere de 7% a Bursei din New York. Londra și Milano, pierderi…

Foto: Pexels.com

Scădere de 7% a Bursei din New York. Londra și Milano, pierderi record în ultimul deceniu. Coronavirusul și războiul petrolului lovesc economia globală

Prețul petrolului a scăzut în tranzacțiile globale de luni dimineață cu aproape 30% ca urmare a deciziei Arabiei Saudite de a-și crește exponențial producția pentru a lovi în producătorii din Rusia și SUA (petrol de șist), iar bursele asiatice au înregistrat scăderi masive pe fondul epidemiei de coronavirus. Urmărește LIVE situația globală:

19.00: Principalul indice al Bursei din Londra, FTSE 100, a pierdut 7.7% din valoare în ședința de luni, cea mai mare scădere zilnică din ultimul deceniu. La Bursa din Milano scăderea a fost de peste 11%, cea mai mare din ultimele două decenii

16.00: Tranzacțiile au fost întrerupte automat la Bursa din New York din cauza scăderii rapide, dar s-au reluat după câteva minute. Tendința e aceeași: scădere masivă, indicele S&P 500 pierde 7 puncte procentuale

15.40: Bursa de la New York a deschis în scădere masivă, toți indicii pierzând circa 7% față de închiderea de vineri (The Guardian)

10.42: Bursa de la Bucureşti scade cu aproape 10% luni dimineaţa (Agerpres)

10.26: Principalul indice al Bursei de la Londra a deschis ședința de tranzacționare de luni cu 8%, potrivit Reuters

10.21: Guvernul UK a înființat o unitate de contracarare a dezinformării pentru a proteja Marea britanie de interefențe și dezinformări legate de coronavirus, potrivit The Guardian

9.26: Lupta împotriva schimbărilor climatice va suferi o lovitură dură dacă prețul petrolului va rămâne la niveluri scăzute pentru mult timp, pentru că prețul energiei verzi va deveni mult mai mare decât cel al combustibililor fosili

9.18: Avertisment dur din partea băncii de investiții Goldman Sachs, via Bloolmberg: prețul barilului de petrol ar putea scădea la 20 de solari, ceea ce ar putea avea un impact major și asupa producătorilor români de petrol și gaze (prețul gazelor e legat de cel al petrolului)

9.16: Situația globală a cazurilor de coronavirus luni 9 martie (sursa: Universitatea John Hopkins)

9.13: Franța a interzis și ea adunările cu mai mult de 1.000 de participanți. Alți doi parlamentari francezi s-au infectat cu coronavirus, decând numărul total la 4 parlamentari (The Guardian)

9.10: Numărul total de cazuri de infecții cu coronavirus a ajuns la aproape 110.000 la nivel global, cu 3.824 de decese și 62.000 de cazuri vindecate deja (Sursa: Universitatea John Hopkins). În România au fost confirmate până acum 15 cazuri, dintre care 5 deja vindecate

8.59: Printre măsurile anunțate de Germania se numără creșterea investițiilor guvernamentale cu 3,1 miliarde de euro anual până în 2024. Investițiile vor fi finanțate din surplusul bugetar din 2019 (The Guardian)

8.57: Ministrul german al Sănătății a anunțat interzicerea evenimentelor cu peste 1.000 de participanți și a anunțat măsuri de susținere a economiei lovite de coronavirus (AFP). Măsurile nu au fost încă detaliate

8.52: Prețul barilului de petrol Brent (standard global) a scăzut luni în tranzacții cu aproape 30%, cea mai mare scădere zilnică de la războiul din Golf din 1991, potrivit Fox News. Explicația? OPEC (cartelul producătorilor de petrol) a propus joi scăderea producției pentru a menține prețurile stabile, Rusia a refuzat soluția, Arabia Saudită a decis să inunde piața cu petrol ieftin pentru a pune presiune atât pe Rusia, cât și pe producătorii americani de petrol de șișt – ambele având costuri de producție mult mai mari decât producătorii saudiți. Rezultatul? Un adevărat război al prețului petrolului, care se adaugă temerilor de posibila recesiune cauzată de coronavirus.

The price of Brent crude oil fell nearly 30% to $21.14 on Monday, its biggest single fall since the start of the first Gulf war in 1991. Some experts predicted that it could fall even further unless the Saudis and Russians returned to the bargaining table.

8.35: Bursa din Sydney / Australia a închis cu o scădere de peste 7%, iar investitorii se așteaptă la același ritm și pe bursele din Londra și New York, care nu s-au deschis încă

Foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. La asta duce panica nejustificata.
    Vom plati scump panica generata de mass media .

    • Mass-media exageraza tot timpul, doar ca acum nu stiu daca este nejustificat. Faptul ca acest virus nu genereaza simptome si este atat de contagios, il face sa fie extrem de periculos. Cu totii cunoastem sau avem apripiati ce au afectiuni care ar deveni fatale in combinatie cu acest coronavirus. Zic ca ar fi bine sa pastram un oarecare grad de precautie.

    • Da, mai ales benzina la pompa. Pina acuma, cind crestea barilul de petrol, crestea si pretul litrului de benzina pentru ca era normal.
      Acum, daca a scazut pretul la petrol, probabil ca in cel mai bun caz litrul de benzina o sa fie la fel, pentru ca e panica.

  2. Semnale precum la Criza financiara din 2007-2008, inceputa in SUA prin 2007 si lovind mapamondul in 2009-2010!
    Bursele reactioneaza primele, e simpla chestiune de timp ca dezastrul mondial sa se vada…
    Si ce mai „duduia” mandra Romaniei, Veorico unde esti, analfabeto, sa intelegi si tu macar acum avertismentele expertilor, ca in orice moment e POSIBIL un astfel de eveniment global sau regional sau national care pune la pamant Economia mondiala si implicit Economia mandrei Romanii!… si nu are frica de PSDragnea si de maretul si mincinosul vostru Program de guvernare!
    Mi-amintesc cum in ultimii 3 ANI, expertii de la Consiliul Fiscal sau BNR sau ai CE sau ai FMI avertizau FIX despre un eveniment NEprevazut care POATE aparea in orice moment si pentru care Economia Romaniei era victima sigura, dupa pomenile si dezastrul financiar facut de PSDragnea!
    Veorico, unde esti, somero de LUX de PSD-Brussels?!!!
    Ia, lumineaza-ne!!

  3. Pe bursa nu este nicio panica, pentru ca calculatoarele nu au emotii (deci nu panicheaza), iar majoritatea ordinelor de cumparare si vanzare pe purse sunt facute de calculatoare prin ATS (Automated Trading Systems). Este doar recent un grad sporit de reactivitate datorit preciziei si vitezei de reactie a computerelor in comparatie cu oamenii. Adica miscarile pe piata sunt mai specaculoase (mai dese si mai ample). Cu SARS-CoV-2, odata ce toata lumea intelege ca acest virus produce o boala relativ inofensiva (COVID-19) in comparatie cu temerile de „disparitie globala prin pandemie” rezultate din lecturile cam prea intense (si mai ales in lipsa intelegerii stiintifice), atunci se vor linistii si oamenii, si calculatoarele 🙂 , si bursele.

    Dar asta nu inseamna ca virusi mai periculosi nu vor aparea in viitor. Deci, aceasta sperietura este foarte buna pentru ca va stimula cooperarea internationala pe subiecte medicale si nu numai, ceea ce este un lucru bun.

  4. Iar bate câmpii ”muhaiaua gudurata” . După ce ”latră” de dimineața până seara să sperie lumea cu toate prostiile, postacii ”socialisti” aflati în slujba ”infractorilor” pe care îi slujesc arată cu degetul pe cine ”induce panica” dar se dau de gol, ca idioții: chiar ei sunt aceia, că doar ei sunt cei care împrăștie minciuni și dezinformează ca să manipuleze.

  5. O sa iasa la tv Sica Mantolina si cu Klaus sa ne spuna ca nu astea sunt problemele,coronavirusul si scaderea burselor,ci marea problema pentu cei doi sunt alegerile anticipate…niste politicieni jalnici si ahiati dupa ciolan…

  6. Cum creste Arabia Saudita productia „exponential”?
    Cat poate s-o tina?