G4Media.ro

LIVE European Digital Youth Summit / Beneficiile transformării digitale pentru perspectivele tinerilor,…

Captură dezbatere European Digital Youth Summit

LIVE European Digital Youth Summit / Beneficiile transformării digitale pentru perspectivele tinerilor, pe dimensiuni multiple

Reprezentanți ai mai multor organizații relevante pentru perspectivele tinerilor dezbat vineri, 19 iulie la evenimentul European Digital Youth Summit organizat de Asociația GEYC – Group of the European Youth for Change. ENTR este partener al evenimentului.

Dezbaterea își propune să aprofundeze discuțiile despre participarea tinerilor, prin activarea și încurajarea colaborării cu părțile interesate din comunitățile lor pe trei dimensiuni: verde, socială și digitală.

LIVE VIDEO, AICI:

MODERATOR: 

Sabina SPĂTARIU – Vicepreședinte pe probleme de democrație și drepturile omului la GEYC

Sabina a început voluntariatul la vârsta de 16 ani ca președinte al unui ONG local din Constanța. În timpul mandatului său, ea a inițiat și a contribuit la diverse proiecte menite să promoveze implicarea civică și advocacy pentru studenți și tineri.
În 2023, whe a fost inclusă în GEYC Changemakers 2023 și acum face parte din Consiliul de administrație al GEYC în calitate de vicepreședinte pentru democrație și drepturile omului.
În 2024, Sabina a fondat inițiativa #TineriiVotează (Youth is voting) cu scopul de a crește participarea tinerilor la alegeri.

SPEAKERI

Raluca NEGULESCU-BALACI, Executive Director UiPath Foundation

Raluca Negulescu-Balaci este Director Executiv al Fundației UiPath, o organizație non-profit globală dedicată oferirii educației secolului 21 copiilor defavorizați din România și India. Cu 15 ani de experiență, ea a fost pioniera unor programe inovatoare care integrează educația cu tehnologia, artele, sportul și implicarea în comunitate. În 2023, Raluca a fost desemnată câștigătoarea premiului de primăvară 2023 al US Department of State Professional Fellows Alumni Impact Award, recunoscând contribuțiile sale excepționale la comunitățile sale. Anterior, în 2013, a fost bursieră legislativă în cadrul programului Departamentului de Stat al SUA „Building grassroots democracy in minority communities” și a primit premiul anual pentru drepturile omului din partea Ambasadei Franței în România pentru inițiativa sa civică condusă de femei. În plus, ea a prezidat consiliul de administrație al rețelei Fare din 2017 până în 2019, o organizație internațională care promovează incluziunea socială prin fotbal în întreaga Europă. Raluca este o absolventă a Global Shapers Community și a Young Leaders Program din cadrul Aspen Institute România. În prezent, ea face parte din consiliul de administrație al European Citizen Action Service (ECAS), contribuind la misiunea acestora de a împuternici cetățenii pentru o Uniune Europeană mai puternică.

Simona MUSTEAȚĂ, ofițer de proiect pentru tineret ANPCDEFP
Simona Musteață lucrează ca Youth Project Officer în cadrul Agenției Naționale Române pentru Erasmus+, ANPCDEFP, fiind responsabilă și de trei proiecte strategice de cooperare între Agențiile Naționale: Digital Youth Work, Europe Goes Local și Europeers, precum și responsabil de rețeaua RAY la nivel național. Cu o experiență de 20 de ani în domeniul finanțării UE și al cooperării internaționale, atât în sectorul public, cât și în cel privat, Simona este pasionată de munca de tineret, dezvoltarea organizațională a ONG-urilor și transformarea digitală.
 

Ștefan DOBRE, EFdeN

Ștefan a prins microbul ONG-urilor în primii ani de facultate și de atunci nu a mai putut scăpa de el. În acești ani, el și-a descoperit pasiunea în domeniul educației durabile pentru publicul larg, unde crede că în fiecare zi există loc pentru îmbunătățiri. Împreună cu colegii săi din EFdeN a organizat evenimente și vizite, cursuri de formare și modele de bune practici, a construit o casă inteligentă și a creat ghiduri pentru un viitor mai ecologic. În EFdeN a descoperit că nimic nu este imposibil atunci când vrei să oferi un viitor mai bun generațiilor următoare. Noi credem că mai bine înseamnă mai durabil.

Elena-Alexandra MIRON, Founder Viitorul pentru tineri

Elena-Alexandra Miron este licențiată în drept internațional, diplomație și schimbări globale, cu o vastă experiență în sustenabilitate și reprezentarea tinerilor. Principala sa expertiză constă în dezvoltarea de soluții împotriva schimbărilor climatice, raportarea sustenabilității și advocacy de mediu. Elena-Alexandra a lucrat în domeniul sustenabilității atât în sectorul public, cât și în cel privat, contribuind la inițiative semnificative în România. De asemenea, ea a fost delegatul de tineret al României la COP27 și COP28, reprezentând interesele tinerilor în fața schimbărilor climatice. Este fondatoarea inițiativei „Viitorul pentru TINEri”, un newsletter dedicat tinerilor axat pe teme de sustenabilitate, primul de acest tip din România.

Tudor ANDRONIC, SDE ASSIST Software

Tudor Andronic is a Software Development Engineer with a focus on machine learning, passionate about technology and sharing his knowledge with others. He began his journey in high school, founding a robotics club to inspire his peers and participating in STEAM contests across America and Europe. Tudor promotes programming and robotics within his city, Suceava, and has organized and delivered workshops for university students, as well as students from rural areas. Tudor’s work demonstrates the powerful role technology can play in education, engagement, and building inclusive communities.

Valentina CIOBANU, Vice President Romanian Youth Council

Valentina Ciobanu este o tânără activistă pentru democrație, specializată în domeniile participării tinerilor, politicilor de tineret și drepturilor omului. Eforturile sale actuale se concentrează pe promovarea participării politice semnificative a tinerilor, ca măsură de protecție împotriva declinului democratic, prin construirea unei democrații mai participative și mai incluzive. În calitatea sa de Vicepreședinte al Consiliului Tineretului din România, Valentina conduce câteva inițiative cheie care vizează creșterea participării politice a tinerilor, fiind creatorul și coordonatorul Manifestului pentru Creșterea Participării Politice a Tinerilor și al Programului Ambasadorilor Participării Politice a Tinerilor. Aceste proiecte reunesc tineri, ONG-uri, instituții publice, factori de decizie și mass-media pentru a crea oportunități educaționale, a inspira și a stabili mecanisme eficiente pentru implicarea activă a tinerilor, cu un accent deosebit pe viitoarele alegeri din 2024. În plus, Valentina a adus contribuții semnificative la dezvoltarea comunității locale prin coordonarea campaniei „Fondul pentru activități de tineret – lege sau legendă?”, care a facilitat o creștere remarcabilă de 6,8 milioane RON (aproximativ 1,4 milioane de euro) a fondurilor locale alocate activităților de tineret. Această realizare a fost recunoscută la Gala Premiilor Participării Publice din 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Menționați va rog sursa in titlu,așa să știu și eu să nu mai dau click pe alte site uri ….