G4Media.ro

LIVE HARTA ocupării paturilor de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19 /…

LIVE HARTA ocupării paturilor de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19 / În tot mai multe județe secțiile ATI sunt pline

Epidemia de COVID-19 în România este pe un trend ascendent de două săptămâni, iar o parte dintre cei infectați ajung în stare gravă, la secțiile de Terapie Intensivă. În toată țara sunt disponibile 1050 de paturi dotate cu aparatura necesară pentru îngrijirea acestor pacienți, iar miercuri, 7 octombrie, erau ocupate 612 locuri, un record de la începutul pandemiei. În județele unde epidemia evoluează intens, secțiile de Terapie Intensivă s-au umplut.

De o săptămână, România înregistrează cele mai multe infectări zilnice de până acum, peste 2000 de cazuri în majoritatea zilelor, cu un record absolut de 2343 vineri.

G4Media.ro centralizează situația locurilor din secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19 și va actualiza permanent datele.

UPDATE 6 Oct – Ora 15.00: Doi pacienţi infectaţi cu COVID-19 internaţi pe secţii de anestezie – terapie intensivă (ATI) ale unor spitale din Bucureşti şi Bacău au fost transferaţi în ultimele două zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani, ca urmare a suprasolicitării secţiilor respective, a declarat, marţi, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei.

UPDATE 6 Oct – Ora 14:40: Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu dispune în prezent de niciun pat liber în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pentru pacienţii cu COVID-19. „Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 311 de paturi libere din care 38 pentru pacienţi COVID-19, 183 în sectorul non-COVID şi 90 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu sunt paturi disponibile pentru pacienţi COVID, dar conform precizărilor directorului medical SJU Suceava, dr. Grămadă, locurile la ATI pentru COVID vor fi adaptate în dinamică. De asemenea, la unitatea ATI sunt 14 ventilatoare libere din care două pentru pacienţi COVID-19″, precizează sursa citată.

UPDATE 5 Oct – Ora 12.30: Nouă pacienți sunt internați la ATI Covid în județul Galați, dintre care cinci sunt ventilați mecanic. Dacă este necesar, capacitatea de Terapie Intensivă pentru COVID-19 mai poate fi extinsă cu 3 locuri, a precizat prefectul județului, Gabriel Ioan Avrămescu, pentru G4Media.ro.

Prefectul a mai precizat că municipiul Galați, unde este jumătate din populația județului, a ajuns la o rată de incidență de 1,59 la mia de locuitori și a deplâns necolaborarea cu autoritățile locale, care la sfârșitul săptămânii trecute au aprobat organizarea unui festival culinar, finanțat de primărie. „Sunt acțiuni deliberate împotriva măsurilor luate de Guvern”, a afirmat prefectul.

UPDATE 5 Oct – Ora 10.30: În județul Buzău nu mai este niciun loc din cele peste 400 destinate pacienților cu COVID-19, de la formele ușoare la cele grave. Prefectului județului, Leonard Dimian, a precizat pentru G4Media.ro că, din cauza lipsei locurilor din spitale, sunt persoane carantinate la domiciliu. În spitalele din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat cele 22 de paturi de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19 în stare gravă sunt pline.

Prefectul a precizat că la nivelul județului sunt căutate soluții pentru extinderea capacității de tratare a pacienților cu COVID-19, fiind în curs de operaționalizare un pavilion auxiliar la spitalul CF Buzău.

UPDATE 5 Oct – Ora 10.00: În județul Neamț paturile de Terapie Intensivă pentru COVID-19 sunt ocupate aproape în totalitate. Potrivit datelor furnizate G4Media.ro de prefectul de Neamț, George Lazăr, din cele 12 locuri alocate în județ pentru bolnavii în stare gravă, duminică mai era un singur pat liber, însă și acesta poate fi ocupat în orice moment.

UPDATE 4 Oct – Ora 13.00: Un număr de 598 de persoane infectate cu coronavirus se află duminică internate în secțiile de Terapie intensivă, stabilindu-se astfel un nou record, potrivit buletinului de presă transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 4 oct – Ora 11:45 – Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, a tras duminică un semnal de alarmă, avertizând că locurile de la Terapie Intensivă sunt pline.

”Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat”, a scris Musta pe pagina de Facebook a spitalului (detalii aici).

UPDATE 4 Oct – Ora 10.00: În județul Iași, spitalele sunt ocupate la capacitate maximă. La Terapie Intensivă, cele 27 de paturi sunt ocupate. Toate spitalele care tratează pacienți cu COVID-19 sunt aproape pline. Din cele 430 de locuri din tot județul, sunt ocupate 417, conform Direcției de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mers sâmbătă la Iași pentru a vedea cum poate fi crescută capacitatea spitalelor pentru bolnavii de COVID-19.

Tătaru a avut o discuţie cu autorităţile locale şi cu managerii de spitale pentru reevaluarea capacităţii de paturi din spitalele suport COVID-19 din Iaşi.

„S-a evaluat încă o dată capacitatea actuală a spitalelor pentru a primi cazuri confirmate dar şi pentru a vedea ce secţii suplimentare se pot deschide. Astăzi sunt 172 de cazuri în oraşul şi în judeţul Iaşi. Se operaţionalizează 65 de paturi la Spitalul Sf. Spiridon, pregătim şi şase paturi de terapie intensivă la spitalul CFR şi se face reevaluarea celorlalte paturi de terapie intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie şi aparatura necesară, care pot fi mobilizate la un anumit moment”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat fiind când crede că spitalul mobil de la Leţcani va deveni funcţional, ministrul Sănătăţii a răspuns că îşi doreşte ca acesta să devină funcţional în scurt timp.

La Spitalul Județean Suceava, potrivit instituției prefectului, mai sunt libere doar două paturi cu ventilatoare pentru pacienții cu COVID-19. Sâmbătă, 19 pacienți din Suceava prezentau forme grave ale bolii și erau internați în secția ATI, dintre aceștia cinci fiind ventilați mecanic.

UPDATE 2 Oct – Ora 15.10: Prefectul Vasilică Potecă a declarat pentru G4Media.ro că nici în județul Hunedoara nu mai sunt locuri la ATI Covid. Acesta a transmis că ultimul dintre cele 24 de locuri care există în județ pentru cazurile grave de infectare cu noul coronavirus s-a ocupat joi cu un pacient din alt județ.

UPDATE 2 Oct – Ora 14.40: În județul Vrancea, vineri, 2 octombrie, s-au ocupat toate paturile de Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID-19.

„În prezent, pe secţia de Terapie Intensivă avem internaţi opt pacienţi confirmaţi şi doi suspecţi. Suntem la capacitate maximă. De aproximativ o săptămână avem un caz trimis de la Miercurea Ciuc, iar de două zile un alt pacient din Ploieşti pentru că, la acel moment, aveam paturi libere şi i-am primit. Problema este că, dacă pacienţii din Secţia Infecţioase se vor agrava, la momentul de faţă noi nu avem locuri disponibile în ATI. Va trebui să căutăm locuri în ţară pentru a ne transfera pacienţii în cazul în care vor fi cazuri foarte grave, care vor necesita intubare. Având în vedere că au început şcolile, că oamenii au venit din concediu, încep să se confirme din ce în ce mai multe cazuri”, a declarat, pentru Agerpres, managerul Spitalului Județean de Urgență Focşani, Elena Codruţa Neagu.

Conform raportării Prefecturii Vrancea, vineri erau internaţi în spitalele din judeţ un număr de 51 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, cu cinci mai mult decât în ziua precedentă. La ATI se află internate zece persoane, cu patru mai multe faţă de ziua anterioară, dintre care două necesită intubare, fiind în stare gravă.

G4Media.ro a solicitat și Ministerului Sănătății situația pe județe a ocupării paturilor ATI destinate pacienților COVID-19, însă până acum nu a primit niciun răspuns.

UPDATE 1 Oct – Ora 15.00: Pentru că în unele județe nu mai sunt locuri în spitale, în Mureș sunt tratați 17 pacienți cu COVID-19 din alte județe care au nevoie de îngrijire la Terapie Intensivă.

Din cele 38 de paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19 în județul Mureș, 29 erau ocupate joi, cei mai mulți bolnavi fiind aduși din alte județe.

UPDATE 1 Oct – Ora 10.00: Și paturile de Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID-19 din județul Vâlcea sunt pline. Prefectul județului, Sebastian Fârtat, a precizat, pentru G4Media.ro, că se mai eliberează câte un loc, dar și acesta se ocupă foarte repede.

Fârtat a precizat că în Vâlcea situația ocupării secțiilor covid este următoarea: Secția de Boli Infecțioase de la spitalul județean are un grad de ocupare de 90-95%, spitalul de la Horezu este ocupat în proporție de 80%, secția de la Brezoi are un grad e ocupare de sub 50% și este în procedură de operaționalizare și o secție la Drăgășani.

Prefectul a precizat că, deși luni Vâlcea avea cea mai mare rată de incidență a cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile, județul are cea mai mică rată a mortalității din țară, fiind înregistrate până acum 36 de decese din 2270 de cazuri.

Știrea inițială: În Cluj, Prahova, Brașov, Sibiu, Alba în 30 septembrie erau ocupate toate paturile de Terapie Intensivă pentru pacienții cu coronavirus. La capacitate maximă lucrau și secțiile spitalelor Covid din București.

„Sunt foarte multe cazuri. La ATI suntem full, nu mai avem locuri, e foarte dificil pentru toată lumea. Eu eram îngrijorat când aveam 35 de cazuri/zi, și-acum ajungem la 90. E transmitere comunitară intensă. Discutăm și analizăm, avem și videoconferință după-masă să vedem ce facem. E posibil să deschidem o altă linie Covid, la Spitalul Județean din Cluj”, a anunțat pentru G4Media.ro Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Directoarea DSP Brașov, Andrea Neculau, a declarat, pentru G4Media.ro, că cele 14 paturi ATI Covid sunt ocupate în Brașov, dar că este în curs de extindere capacitatea, cu încă 14 paturi, care nu au fost operaționalizate până acum din lipsă de personal. Toate cele 28 de locuri sunt în secția modulară de la Brașov. De asemenea, mai sunt pregătite cu echipamente 5 paturi ATI la spitalul de Boli Infecțioase și se lucrează intensiv pentru creșterea capacității de Terapie Intensivă atât pentru bolnavii Covid, cât și pentru cei non-Covid, a mai precizat Neculau.

Șefa DSP Brașov a menționat că în județ sunt 67 de medici ATI, însă mulți dintre ei lucrează în spitalele private.

În județul Prahova, autoritățile locale au anunțat că în 30 septembrie dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 251 sunt ocupate. La ATI, toate paturile destinate bolnavilor cu coronavirus au fost raportate ca fiind ocupate.

Și la Sibiu, cele 12 locuri la Secția ATI a Spitalului Județean, destinate bolnavilor COVID, sunt complet ocupate.

În Iași erau libere 4 paturi ATI la Neurologie, din cele 16 din județ destinate pacienților Covid, a precizat pentru G4Media.ro directorul DSP Iași, Vasile Cepoi. Acesta a precizat că în Iași spitalele Covid sunt aproape pline. Miercuri dimineață mai erau libere doar 9 locuri din cele peste 430.

Și în județul Suceava mai erau libere 3 paturi ATI pentru pacienții cu COVID, la spitalul județean, potrivit datelor comunicate de instituția prefectului.

Situația este gravă și în județul Alba, unde nu mai erau paturi libere la ATI Covid. Numărul infectărilor active cu noul coronavirus a atins acolo un record: sunt 526 de cazuri active, o presiune puternică pe sistemul medical local.

Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 45 de cazuri noi, în condițiile în care locurile dedicate acestora la secțiile de Boli Infecțioase și ATI ale Spitalului Județean sunt ocupate cu cazuri medii, grave și foarte grave. În total, în județ, au fost înregistrate 1.833 de infectări, de la începutul pandemiei. De asemenea, 1239 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 68 decese, în județ, de la începutul pandemiei, de unde rezultă un număr de 526 de cazuri active.

La Spitalul Județean de Urgențe Bistrița, din cele 8 paturi la ATI, secția COVID, 2 sunt libere.

La Spitalul Județean de Urgențe Dr. ”Constantin Opriș” din Baia Mare, mai erau miercuri 8 locuri pe secția ATI pentru bolnavii de COVID, însă această unitate este una pentru suspecți, unde pacienții nu rămân. Surse medicale au declarat însă că Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. ”Nicolae Rușdea” din Baia Mare nu mai are locuri libere. Instituția nu a putut fi contactată; la numerele de telefon afișate pe site nu răspunde nimeni.

În alte județe situația este ceva mai bună, cum este cazul județului Arad, unde erau ocupate 15 din cele 27 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID.

Citește și

Bucureștiul a depășit pragul de 1,5 cazuri Covid la mia de locuitori de la care se pot închide restaurantele / În ce județe rata de infectare este la limită

LISTA politicienilor infectați cu noul coronavirus după ultimele zile de campanie electorală. Rezultatele ”muncii de partid” cu garda jos, în goana după voturi

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. Sase luni a urlat planeta sa „incetinim infectia” ca sa nu umplem sectiile ATI. Cred ca e prima data, dupa 6 luni, cand vad si in Romania informatiile despre cum stam de fapt cu sectiile ATI. Acum ar fi bine daca am afla cati dintre pacientii ATI sunt pe ventilator.

    Daca e secret, daca e mai important sa vorbeasca premierul cu ghiorlaitorii sau cu operatorii de pacanele, daca ne preocupa codurile QR, nu mai intreb.

    • Trebuie sa ne preocupe si codurile QR, caci astfel ducem catre puscarie pe aia care alaltaieri spuneau ca nu exista Covid, ieri spuneau ca e o raceala usoara si azi fraudeaza alegeri!

      Ce vroiai sa faca guvernul? Sa le puna botnite cu lacat prostilor si sa le lege sapunul de gat?

    • Nici nu e de mirare că julienilor ”ghiorlaitori” care-i slujesc pe ”operatorii de pacanele” de la mafia PRO-USL-PSD. Fiind analfabeți, trolilor ”preocupați” le ia ”6 luni sa vadă informațiile”, ei citesc mai greu. Mai ales când sunt deranjați de ”planeta” care le ”urlă” continuu în ureche.

    • Ia cu lamaie, Bad@, scumpete! Poate mai dispar si ghilimelele…

    • Îl chinuie rău ”ghilimelele” pe hoțul pesederast care fură numele bad@. Se chinuie de un an să afle la ce se folosesc și a obosit, d-aia ar vrea să ”dispară”, că leșină când le vede și trebuie să i-o dea ”cu lamaie” stăpânii lui de la mafia PRO-USL-PSD, ca să-l trezească.

    • Si avem si apogeul postacului diliu: ghilimelele puse intre ghilimele. Am stiut eu ca poti mai mult, scumpete ofuscata! Acum, ia comanda: la ghilimea, baiete!

  2. Unul din ăia care spuneau că e o răceală ușoară este președintele republicii pnl, klaus. Corect, la pușcărie!🤐🤥🤔

    • ”Corect” și în locul lui punem un ciolac covidiot, ”unul din ăia neîmbotnițați care spuneau că” nu există.

    • Va rog sa precizati cand si cu ce ocazie a spus dl. presedinte Iohannis ca e o simpla raceala? Cred ca il confundati cu D. Trump sau cu… dl. Cercel.

    • Cadavrele de pe trotuare promise prin media la început acestei pandemii unde sunt?

    • La cimitir sau făcute cenușă. Vreo 5,000 în România și 1, 000, 000 în toată lumea. Erau mai ”cadavre” dacă stăteau ”pe trotuare” sau care a fost sensul acestei întrebări idioate?

    • cand? in martie ?

  3. Nu prea înțeleg cum s-au pregătit Orban &Comp. pentru situația asta. N-au avut timp 6 luni să facă un plan. Unde naiba sunt spitale, paturi, medicamente, medici? PSD a fost un dezastru pentru România. PNL e o eternă dezamăgire.

  4. Politicieni și medici au devenit hoți cu acte în regulă. TE DUCI LA DOCTOR, COMPLETEZI FORMULAR CA N.AI COVIDU,TEMPERATURA VARSATURI,ETC. DACA SCRII CA AI VREUNA PROBABIL NU INTRI. PENTRU CE LE MAI PLATIM CAS SI IMPOZITE?? DOAR SA NE IA TEMPERATURA CU UN TERMOMETRU DE 10 LEI ?? SAU FACEM PUSCARIE CA AVEM GRETURI SAU FRISOANE ?? SI UITE ASA O SA ASTEPTAM AFARA IN FRIG ,APOI CHEMAM SALVAREA PENTRU CA AM COMPLETAT UN FORMULAR EMIS DE OAMENI CU SCOLI MULTE. SI REGULI MAI MULTE !!!!

  5. E bine ca directoarele spitalelor sunt mini-vedete pe la Antena3, cred ca apar mai des pe sticla decat pe la spital. Interviuri, interventii in direct, reportaje la fata locului, astea sunt lucruri esentiale.
    Legat de numarul paturilor, au ei grija sa „elibereze” zilnic cateva. Partea a doua e ca se imbolnavesc mai multi decat pot ei sa omoare.
    Fun fact: inca mai sunt spitale in Romania care dau Kaletra la pacienti deoarece au primit en-gros prin primavara si nu au ce face cu el, chiar daca e perimat (nu prea il mai foloseste nimeni din afara).

    • Kaletra e pe filiera lu’ Cercel, sponsorii lui. Se foloseste si se raporteaza efectele secundare , alt scop nu are. Orice alt medicament e injurat pe toate posturile si site-urile ca fiind periculos. Inclusiv tratamentul cu plasma are si in prezent parte de articole pline de ura pe diverse site-uri mituite de guvern

  6. Nu mai stiu cum sa vanda covidul si au inventat si harta asta. Locuri la ATI sunt mai multe; se pot face realocari.

  7. Cate paturi de ATI complet dotate exista in prezent si cate erau in martie 2020, asta pentru stiinta noastra ca cetateni???