G4Media.ro

LIVE Pandemia de coronavirus. Soția premierului Canadei e infectată / Boris Johnson…

LIVE Pandemia de coronavirus. Soția premierului Canadei e infectată / Boris Johnson anunță 10.000 de cazuri în Marea Britanie / Spania impune carantina pentru patru localități / Bulgaria se pregăteşte să declare starea de urgenţă / China a raportat doar 8 noi cazuri

Ora 12.05: O femeie a murit în Delta Nilului din Egipt din cauza noului coronavirus, acesta fiind al doilea deces confirmat în această ţară, informează vineri DPA care citează televiziunea naţională.

Femeia de naţionalitate egipteană, în vârstă de 60 de ani, fusese transferată la un spital din provincia Dakahlia din Delta Nilului cu pneumonie severă unde a fost testată pozitiv pentru COVID-19, a precizat televiziunea naţională care a citat Ministerul Sănătăţii. Pacienta a decedat joi.

Săptămâna trecută, Egipt a anunţat că un turist de naţionalitate germană a murit în staţiunea Hurghada de la Marea Roşie, în urma contractării virusului.

Autorităţile sanitare au înregistrat 13 noi cazuri de infectare, bilanţul din Egipt ajungând la 80, conform ministerului.

Ora 10.06: Companiile aeriene au cerut sprijin financiar de urgenţă din partea guvernelor, din cauza noilor restricţii de călătorie impuse de Statele Unite pe rutele cu Europa care au rolul să combată epidemia de coronavirus, transmite Reuters.

Ora 9.56: Bulgaria se pregăteşte să declare starea de urgenţă pentru a opri răspândirea coronavirusului, premierul Boiko Borisov anunţând că numărul cazurilor de infectare a ajuns joi la 23, de la 7 în urmă cu o zi. Bulgaria a consemnat miercuri şi primul deces.

„Guvernul va cere parlamentului să declare starea de urgenţă, care va permite închiderea şcolilor, grădiniţelor şi universităţilor”, a spus premierul Borisov joi după o şedinţă de guvern extraordinară. Detalii aici

Ora 9.49: Nepalul a închis toate căile de acces spre muntele Everest, transmite Reuters

Ora 8.48: Vaticanul a închis toate bisericile catolice din Roma pentru a preveni răspândirea virusului, transmite The Guardian

Ora 8.38: Premierul Australiei, Scott Morrison, a recomand vineri, într-o conferinţă de presă, să fie anulate adunările în masă care nu sunt esenţiale, în încercarea de a combate răspândirea coronavirusului, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Guvernul recomandă anularea, începând de luni, a tuturor „adunărilor organizate neesenţiale de peste 500 de persoane sau mai mult”.

Morrison a precizat că decizia se bazează pe o recomandare medicală în legătură cu dovezile tot mai multe privind „înmulţirea numărului de cazuri prin transmitere în comunitate a coronavirusului în Australia”.

Restricţiile nu includ şcolile şi universităţile şi nici transportul public sau aeroporturile, a spus Morrison.

În Australia au fost înregistrate 160 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus şi trei decese.

Ora 8.36: China a raportat vineri numai opt noi cazuri de contaminare cu coronavirus, cea mai scăzută cifră de la începutul publicării de statistici asupra epidemiei la mijlocul lunii ianuarie, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Dintre aceste cazuri suplimentare, cinci au fost înregistrate în oraşul Wuhan, epicentrul bolii COVID-19, unde virusul a apărut la sfârşitul lui 2019.

Celelalte trei contaminări înregistrate (două la Shanghai şi una la Beijing) au fost raportate la persoane provenite din străinătate. Nu a fost precizată naţionalitatea lor.

Ora 8.26: Patru localități din Catalonia au fost plasate în carantină, o premieră în Spania, țară în care, rând pe rând, mai multe regiuni au decis închiderea școlilor, în încercarea de a opri răpândirea coronavirusului.

De la începutul săptămânii, cazurile de infectare s-au înmulțit exponențial în Spania, determinând guvernul să ia măsuri din ce în ce mai draconice pentru a evita un scenariu similar cu ceea ce s-a întâmplat în Italia, țara cea mai afectată după China, scrie Le Figaro.

Începând de joi seara, cei 66.000 de locuitori din patru localități din Catalonia nu pot să părăsească localitățile lor, încă nu sunt izolați la domiciliu, a anunțat protecția civilă a acestei regiuni din nordul Spaniei.

Potrivit ultimului bilanț, publicat joi seara, în Spania sunt confirmate 3.052 de cazuri, iar numărul deceselor a ajuns la 84, aproape dublu față de ziua precedentă.

Ora 8: Bursa din Sydney a închis cu o creștere de 4,4% după ce banca centrală australiană a anunțat o injecție masivă de lichidități în piață. În timpul ședinței, principalul index căzuse și cu 7 puncte procentuale

Ora 7.53: Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a avertizat că e posibil ca circa 10.000 de britanici să fie deja infectați, potrivit The Guardian. Marea Britanie s-a remarcat prin faptul că a luat extrem de puține măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Meciurile de fotbal din Premier League continuă și acum

Ora 7.50: Sophie Trudeau (44 de ani), soția premierului Canadei, a fost testată pozitiv pentru infecția cu coronavirus, anunță presa canadiană. Ea era deja în auto-izolare după o vizită în Marea Britanie, la finalul căreia a prezentat simptome de gripă

Foto: Sophie și Justin Trudeau / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Injectie de bani a facut si USA, si dupa o singura zi de recuperare variabila a 4-6% doar la companiile mari, in cateva zile deja cca 30% a fost mancat de baietii care exact asta urmaresc: panica celor mici care acum vand pentru ca ei nu inteleg cum functioneaza bursa.

    Uitati-va la grafice pe ultimile 4 saptamani, respectiv ultimii ani apoi, si veti intelege 😉 2008 a fost o joaca de copii comparativ cu situatia de astazi. Stirile sunt inca incetinite, sa se limiteze panica pe piata.

    Urmeaza piata imobiliara, as zice macar 50% in cateva luni…

    • Daca avalansa asta de stiri plus informatii false se numeste „a incetini stirile”… Nu stiu ce sa zic. Eu vad zilnic stiri despre bursele care cad, procentul cu care cad, gravitatea consecintelor de la bursa etc. Nu mi se pare nimic ascuns. Totul e la vedere, chiar prea la vedere.

  2. _Ora 8.26: Patru localități din Catalonia au fost plasate în carantină, o premieră în Spania, țară în care, rând pe rând, mai multe regiuni au decis închiderea școlilor, în încercarea de a opri răpândirea coronavirusului._

    Aseara au hotarat inchiderea tuturor scolilor oficial pe absolut tot teritoriul Spaniei. Aveti informatii vechi sau eronate. Traiesc aici si informatia este nu numai in presa, dar a venit si pe aplicatia oficiala pentru mobil ce o folosim ca parinti ce avem copiii in scoli.

    PS: mai multe tari deja au luat aceeasi hotarare.

  3. Amindoi sunt asa prosti si Sophie si Justin ca au luat o raceala si se cred Corona Virus. Asta e noul 11 septembrie. Ca sa se uite ca a pornit in China Comunista mincatoare de scirbosenii si campioana a globalismului, au inceput sa creeze confuzia ca e peste tot si nu se stie de unde vine?!!! Dar cum 80% din planeta e locuita de maimute si oi, nu e greu sa-i faci sa behaie…

    • China nu e3ste doar campioana globalismului, ci si marea beneficiara a acestuia. Fara globalizare, China n-ar fi ceea ce este azi, ci aia care a fost in 1990 = la pamant. Norocul chinezesc a fost ca toate firmele occidentale au navalit acolo si au investit, facand din China manufacturierul lumii.

    • Timp in care firmele occidentale au supt din forta de munca ieftina, materii prime ieftine si beneficiile oferite de chinezi. La cum o spuneti, parca lumea i-a facut un mare favor chinei. Simplist vorbind, uitati-va la samsarismele marunte de pe ebay/alibaba/aliexpress/etc venite prin posta romana sau in containere in CT. Realitatea e ca toti au avut de profitat, altfel nu se ducea nici dracu acolo ptr a face business. Dar ipocrizia e mare in ziua de azi, one way only.
      Money makes the world go round.

    • Occidentul i-a facut un mare favor Chinei prin injectia de tehnologie. In prezent China detine secretele de fabricatie nu doar de la bunurile de larg consum ci si de la produsele high-end.
      Foarte multe marci vestice acum concureaza cu clonele chinezesti marca proprie care sunt chiar mai ieftine. Principalele surse ale tehnologiei de care se foloseste China in prezent au fost SUA, Japonia, Germania, UK, Taiwan.

    • Nu contest transferul de know-how, dar greșești fundamental dacă tu crezi ca occidentul a fost asa mărinimos. There is no free pie. Occidentul a avut interese comerciale, nu exista un singur câștigător. Corporațiile s-au umplut de bani pe seama Chinei prin marjele mari de profit, iar China a profitat la rândul ei. Ura ptr chinezi este amplificata în media vestică și se observa imediat de pe alte meleaguri. Parțial, justificată, dar cu siguranță nu în totalitate, cum o prezintă media. În mod normal, corporațiile ar trebui judecate ptr politicile comerciale de a muta producția acolo și lăcomia ptr profit cât mai mare; iar populația ca a vrut produse mai ieftine sau nu a vrut sa facă munci pe care chinezii le-au făcut (voit sau indirect, din bunăvoința companiilor de a muta liniile de producție în China, a normelor de poluare și ascunderea mizeriei sub preș etc discuția e f vastă). Consumerismul e în floare, ipocrizia, la fel.

  4. La 10000 de cazuri de covid-19 ei permit defasurarea meciurilor din cupele europene cu stadioane arhipline.Covid-19 nu stie de Brexit!

  5. „adunările în masă care nu sunt esenţiale” – repet: ce intelegem prin „esentiale”? A te ingramadi la locul de munca, alaturi de un numar mare de persoane, poate mai multe decat in unele adunari „neesentiale” (culturale, sportive etc) ESTE sau NU este esential?

    De ce prezenta la locul de munca ar fi ceva „esential”. Tarii cat mai mult otel (sau carbune)? Cu orice pret? Chiar cu pretul sanatatii? A produce este vital chiar in orice domeniu de activitate? Chiar si producatorii de artocole de lux sunt „esentiali” zilele astea?

    De ce a munci este in continuare ceva ce NU este optional, in conditiile preventiei generale? Cine raspunde la aceste intrebari? Stiu: inchiderea temporara a unor firme ar adanci criza, dar ce alegi intre productie continua si sanatate?