G4Media.ro

Simona Halep, învinsă de Serena Williams cu 3-6, 3-6 în sferturile Australian…

sursa foto: Australian Open

Simona Halep, învinsă de Serena Williams cu 3-6, 3-6 în sferturile Australian Open. Game over

Simona Halep (2 WTA) a fost învinsă azi de 6-3, 6-3 de Serena Williams (11 WTA) în sferturile de finală de la Australian Open, după un meci de o oră și 20 de minute. Serena o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka (3 WTA), în semifinale.

A fost un meci fără istoric, în care Serena Williams a dominat permanent și a dictat ritmul, în ciuda intenției Simonei de a o duce cât mai departe de linia de fund. Simona Halep a avut și un serviciu mai slab decât în precedentele meciuri de la Australian Open, iar forehandul Serenei a fost impecabil.

Serena Williams a arătat o formă excepțională contra româncei, cu o deplasare impecabilă în teren și lovituri din tot registrul tehnic. La 39 de ani, revenită după naștere, Serena arată ce înseamnă etica muncii la un campion și cât de mult își poate împinge limitele un sportiv de top. Ea continuă la Australian Open cursa pentru cel de-al 24 turneu de Grand Slam.

În ceea ce o privește pe Simona, ea a luptat ca de obicei, a încercat să o hărțuiască permanent pe Serena pe toată lățimea terenului, dar nu a putut face nimic împotriva loviturilor decisive ale americancei.

  • Principalele statistici ale meciului (Sursa: Site-ul oficial al turneului)

Ași: Serena 4, Simona 0

Lovituri câștigătoare: Serena 24, Simona 9

Erori neforțate: Serena 33, Simona 19

  • Cum a decurs meciul:

Halep – Serena Williams 3-6, 3-6. Game, set și meci Serena, cu 5 game-uri consecutive câștigate.

Halep – Serena Williams 3-6, 3-5. Game facil pentru Serena, care e șefa pe teren. Simona nu a găsit răspuns la canonada americancei, o atletă minunată, care arată cât de sus sunt limitele fizice și mentale ale unui adevărat campion

Halep – Serena Williams 3-6, 3-4. Break Serena, care a câștigat trei game-uri consecutive. A fost un game nebun, în care Simona a anulat 6 puncte de break ale Serenei, dar în final a trebuit să se recunoască învinsă. Au fost schimburi ce ne-au arătat un tenis total: scurte la fileu, lung de linie, rever devastator.

Halep – Serena Williams 3-6, 3-3. Serena își câștigă serviciul. Americanca și-a revenit din pumni și a pus presiune exact când a trebuit pentru a egala scorul. Meci teribil pentru Simona, evident incomodată de stilul Serenei

Halep – Serena Williams 3-6, 3-2. Rebreak Serena, care a speculat perfect serviciul mai slab al Simonei.

Halep – Serena Williams 3-6, 3-1. Break Simona! Un game formidabil al Simonei, primul în care amintește cu adevărat de finala epică de la Wimbledon 2019. Ea a stabilit acum ritmul și a riscat permanent cu mingi lungi, împingând-o pe Serena acolo unde se simte cel mai inconfortabil, la 2-3 metri de fundul terenului. Să remarcăm două puncte de mare campioană câștigate de Simona: un duel la fileu și un forehand de manual, fără replică pentru Serena.

Halep – Serena Williams 3-6, 2-1. Rebreak Serena. După un început ezitant de set, Williams a revenit la conducerea jocului și a dictat punctele, ritmul, deplasarea pe teren. Serena reloaded

Halep – Serena Williams 3-6, 2-0. Break Simona! Halep a avut trei mingi de break după o replică solidă. E adevărat că Serenei nu i-a intrat deloc primul serviciul, dar asta nu știrbește cu nimic atitudinea lui Halep: privire fixă, pumnul strâns, determinare feroce

Halep – Serena Williams 3-6, 1-0. Simona și-a păstrat cu mare dificultate serviciul după un game încâlcit, cu multe erori neforțate de ambele părți. Halep a părut în câteva momente descumpănită de returul perfect al Serenei, dar americanca s-a grăbit cu reverul în două momente-cheie și a greșit.

Halep – Serena Williams 3-6. Set Williams.

Serena a închis primul set al meciului cu lovituri ca din tun, cărora Simona nu le-a găsit încă antidotul. Strategia inițială a româncei, de a duce jocul cât mai departe de linia de fund și de a o plimba pe Serena pe toată lățimea terenului, s-a lovit de replica americancei. Serena a controlat autoritar ritmul în majoritatea game-urilor grație forței și preciziei de pe forehand. Reverul a fost la jumătatea setului punctul său slab, dar pe parcurs și backhand-ul Serenei a intrat în parametrii normali.

Halep – Serena Williams 3-5. Halep a închis perfect game-ul

Halep – Serena Williams 2-5. Serena își câștigă facil serviciul și e la un game de primul set

Halep – Serena Williams 2-4. Break Serena. Un game epic, cu puncte formidabile. Serena are momente în care se mișcă pe teren mai bine decât  la 20 de ani: după un rally condus de Simona, americanca a încheiat punctul cu un rever în cross fără replică. Tenis de un nivel tehnic extrem de ridicat, cu două jucătoare fantastice. O plăcere pentru fanii tenisului 🙂

Halep – Serena Williams 2-3. Serena și-a ținut serviciul ceva mai greu, iar Simona a avut două lovituri încântătoare pe contre-pied.

Halep – Serena Williams 2-2. Game perfect al Simonei, care a avut un prim serviciu redutabil și a insistat permanent pe reverul Serenei – punctul slab al acesteia. Singurul punct slab văzut până acum

Halep – Serena Williams 1-2. Rebreak Simona. Halep a beneficiat de un prim serviciu mai slab al Serenei și a atacat permanent, alternând laturile terenului pentru a o ține permanent în mișcare. Strategia a dat roade, mai ales că reverul Serenei este mult sub standard în acest început de meci. De remarcat însă forța și precizia ”Tomahawk”-urilor lansate de Serena pe forehand, lovituri devastatoare, cărora Simona nu le-a găsit încă antidotul 🙂

Halep – Serena Williams 0-2, break Serena. Un prim serviciu șovăitor al Simonei a pus-o pe Serena în poziția de a lovi puternic la retur. Cu câteva forehand-uri devastatoare și cu un joc defensiv impecabil, Serena a făcut primul break al meciului. Simona a încercat să o împingă pe americancă mult în spatele liniei de fund, dar a sfârșit prin a se recunoaște învinsă de unghiurile găsite de Serena din poziții dificile.

Halep – Serena Williams 0-1. Serena și-a câștigat serviciul fără prea mult efort (la 30). Americanca a avut un prim serviciu extrem de puternic, Simona a reușit să țină pasul, dar nu a avut șanse de break

A început meciul. Halep – Williams 0-0. Americanca servește prima.

– A început încălzirea oficială, cele două jucătoare schimbă primele mingi

– Simona Halep așteaptă împreună pe antrenorul Daren Cahill pe culoarul care duce la terenul de joc, în timp ce Serena Williams încă exersează în sala de forță, potrivit imaginilor transmise de Eurosport

– Imagini de la încălzirea Serenei Williams: forță impresionantă a americancei de 39 de ani:

Context. Este a 12-a partidă dintre cele două sportive de top. Serena William conduce cu 9-2 la întâlniri directe, dar ultimul meci a fost câștigat de Simona în finala epică de Wimbledon 2019 (6-2, 6-2). În timp ce Halep încearcă să câștige al treilea trofeu de Gand Slam, Williams are deja 23 și îl vrea pe al 24-lea, cu care ar egala-o pe legendara Margaret Court.

Drumul până în sferturi la Australian Open: Simona Halep a învins-o în turul precedent pe I. Swiatek (17 WTA), cu scorul de 2-1 (3-6, 6-1, 6-4), în timp ce Serena Williams a trecut de A. Sabalenka (7 WTA), cu același 2-1 (6-4, 2-6, 6-4).

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

  1. Hai Simona!
    Victorie!

  2. Mare branza, am mai trecut prin asta , craieasa pierde garantat.

  3. Abia astept sa il vad pe atot stiitorul CTP cum o intoarce si o scoate pe Simonica pentru infringere.

    • Eu abia astept sa-l vad pe Tiriac cum spune ca Serena e prea grasa si batrana si ar trebui sa se retraga din tenis.

  4. Bvvvvv Williamssssssss
    Hai ca se poate

  5. Mă doare gura de la cât am strigat „mută autocarul!”

  6. Cu Serena s-a găsit să servească atât de slab!! N-a fost nici în mână, nici în cap!

  7. Na , ce v am zis ?
    Cota de 1.90
    Bangggg , sa curga banii

  8. Simona Halep este un model de sportiv…este un model de performanta, datorate muncii, sacrificiilor, disciplinei, vointei

    a pus Tara pe harta si a pus Tricolorul in spatiile publice din intreaga lume, tot acolo a fost auzit imnul Tarii..

    respect Simona Halep..

  9. Felicitări Simona, putere pe mai departe, cât despre comentatorii de serviciu….oare au reușit vreodată în viata lor sa ajungă în primii 1.000.000 la nivel mondial pe domeniul lor de expertiza? Ma îndoiesc . Poate doar la dat din gura….

  10. !anca t

    Eu mi-am spus parerea, asa cred, nu am jignit pe nimeni …nimic nu se poate obtine fara sacrificiu…etc…

    banuiesc ca atunci cand mi-ati citit postarea v-a apucat pandemia, ati inceput sa spargeti farfuriile in jurul dumneavoastra, adica chiar in capul sotului…si evident ca ati decis, la nivelul de demnitate pe care-l aveti, sa ma jigniti..

    pe scurt zic, parafrazandu-l de Courteline, ca nu exista satisfactie mai mare decat aceea ca o persoana ca grave carente morale si cu un iq la nivelul unui oligofren sa te injure!

  11. O sportiva incapabila sa schimbe ceva daca merge prost. Sa nu dai tu o scurta tot meciul chiar cu riscul de a nu-ti reusi, asta da realizare. Bufa-bufa de pe fundul terenului poate greseste adversara. Si daca vezi ca te demoleaza pe forehand si tu continui sa-i dai tot acolo, asta da realizare. Da-i rever si mingii mai scurte ca sa o faci sa miste autobuzul…..

    In rest… de-acum Haleapa poate sa manance ciocolata si sa se apuce de cei 3 (planificati) copii. Repeda ca Toni Ciuruc este la o varsta…..

    • Cum de astfel de „valori” ca @Marius, comentează pe G4?
      Ești un hater complexat, cu 0 realizări personale, care caută să iasă în evidență pe un site politic.

    • Banuiesc ca vorbesti de pe pozitia omului cu realizari deosebite. Ai reusit azi performanta de exceptie sa mai postezi cateva ineptii. Mai schimba…

  12. Serena e o masina, toate comentariile dinaintea meciurilor cu halapeno se sting dupa ce pierde. 10 victorii din 12 la confruntari, pt Serena. Inca nu se invata lumea ca atata timp cat e masina aia pe teren, restul sunt detalii? Adica nu ar fi invingatoare daca nu ar fi si invinsi! Hai sa fim realisti inainte de a fi patriHoti

  13. !Marius

    ehei, daca erai dumneata pe teren, altfel ar fi decurs lucrurile!

    ma intreb, oare ai fi fost campion la WTA sau la ATP?

  14. !Alfa

    este extrem de onorant pentru noi, ca natie, sa avem intr-un sport select, in care foarte multi ar dori sa intre in primii 100, o sportiva precum Simona Halep!

    banui ca mai exista tineri de exceptie si in alte domenii…si am sperante ca vor exista din ce in ce mai multi, avand in vedere accesul la universitatile occidentale la care alte generatii nu au avut!

    si asa suntem necajiti si coplesiti de nulitatile ce apar in spatiul public, oameni ca Simona Halep sunt datatori de speranta!

    evident ca Rica Venturiano apare din cand in cand si semneaza pe-acilea Marius, iar Mita Baston posteaza si ea sub nickul Anca T!

  15. „According to the Fancy Bear group, which released WADA documents after hacking the agency, former No. 1 tennis player Serena Williams was allowed to take banned substances such as oxycodone, hydromorphone, prednisone and methylprednisolone in 2010, 2014 and 2015.”

    Ori romanache si-a extradat pana si propriul Assange (pe Guccifer), si s-a bucurat foarte mult cand eliberatorii deveseleni cu mataranga intunecata i-au luat aurul olimpic Andreei Raducanu.

  16. Simona Halep e ,,terminata” inca din vara lui 2019 cand a fost batuta tot de o negresa din SUA in august la US Open.
    Locul real al Simonei Halep este vreo 20 Mondial si in nici un caz locul 2. E prea in varsta fata de statura ei mica.
    Serena Wiliams, chiar daca imbatraneste si ea, se simte mai putin asta datorira staturii mai inalte. Sportivii inalti nu trebuie sa fuga atat cat o fac cei scunzi.
    Adevaratul care s-a facut de ras e Ion Tiriac care in mod arogant a cerut Serenei sa se retraga.

    • catre @Alfa . Serena Halep, datorita ca este mai inalta, atunci cand vine o minge a Simonei Halep trebuie sa- si miste centrul de greutate mai putin decat e nevoita sa faca asta Simona Halep atunci cand vine o minge a Serenei Williams.
      Treaba asta era valabila si acum 2 ani. Dar diferenta este varsta mai mare a ambelor sportive face ca situatia sa fie cu totul diferita ca acum 2 ani. Reactia la venirea unei mingi puternice venite de la ,,matahala” de Serena Williams nu mai poate fi compensata la fel de bine de Simona Halep la 29 de ani decat o facea cand avea 27 de ani.
      ,,Matahala” Serena Wiliams, pe de alta parte impreuna cu antrenorul ei, au facut o tactica de ,,formare fizica” a corpului lui Serena Williams in care odata cu cresterea in varsta isi creste si masa musculara si greutatea pentru a compensa pe cat posibil reducerea mobilitatii datorita varstei.
      Tactica asta merge la sportive mai inalte dar nu merge la (mai scunda) Simona Halep.
      Dovada tehnica este: Se ia meciul de ieri dintre cele doua sportive si se masoara raportul dintre viteza medie a mingilor trimise de Serena Williams si viteza medie a mingilor lui Simona Halep apoi si se compara cu viteza medie ale celor doua sportive de acum 2-3 ani atunci cand Simona Halep a putut putea sa o bata de Serena Williams. Cared ca se pote constata ca raportul vitezelor medii a mingilor s- a modifiat in favoarea Serenei.
      Ar trebuii modifiat Regulamemtul in care, odata cu varsta, sportivele tenismen nu au voie sa creasca in greutate peste un anumit procent normal biologic.
      Adica Serena Wilima sa fie oprita de la joc daca si- ar fi crescut greutate cu mai mult de 0,5kg / an incepand cu varsta de 25 de ani.
      Serena Wiliams are acum 39 de ani, adica fata de varsta de de 25 de ani au trecut 14 ani. Adica Serenei Williams trebuia sa i se permita maxim 7 kg spor in greutate.
      In realitate Serena s- a transformat intr- o ,,matahala” cu vreo 10-15-20 kg mai mult decat avea la 25 de ani. Acesti 10 – 15 kg de muschi in plus asigura o stabilitate sporita la returnarea mingilor compensand (cat de cat) scaderea in mobilitate datorita varstei.

  17. !Rahan5
    evident ca suferiti de sindromul Dunning-Kruger!

    deci sa inteleg ca dupa domnia-voastra, sistemul WTA este depasit/neconcludent, ca nu conteaza rezultatele si punctele atribuite acolo, ci ce spuneti dumneavoastra?

    se vede ca ati fost secretar de partid pcr…pana unde ati urcat in ierarhie?

    mai multa modestie nu v-ar strica..

    • Daca rahan5 spune că Simona este de locul 20, mâine cei de la WTA vor opera în viteză modificarea 😉
      Și vor institui o regulă noua: au inaltimea sub 1.70, trebuie sa pui racheta in cui la 25 ani, altfel, te poți retrage la 50 cu pensie „specială”.
      Și încă un detaliu pt colegul nostru rătăcit pe-aici: fetele astea, tenismenele, scunde sau înalte, nu concurează la proba de alergare.
      Mai sunt multi că Rahan, Marius, Anca T?!

  18. !Alfa

    ce este suparator, absolut deranjant la toti *criticii* astia este faptul ca in mentalul lor nu opereaza o gramada de cuvinte, * sacrificiu, munca, abnegatie, daruire, vointa*..

    al ei totul se rezolva prin cuvinte si butonare la calculator, nu simt lucrurile

    • Când noi eram copii, ne jucam și ne distram zilnic, nu aveam responsabilități. Aceste sportive muncesc de la 5 ani, zilnic, începând cu vârsta de 8 ani incep primele competiții, care presupun deplasări, dormit și mâncat în afara casei, de multe ori fără părinți alaturi. Altfel spus și&au sacrificat copilăria pt un sport in care au crezut că vor obține performanțe.
      Așa cum spui tu, macar sa respectam munca Simonei de 25 ani, daca nu ne place jocul, *alergarea”, forehandul, etc. Mai mult, a ajuns in sferturi Intr&o competiție cu 128 fete pe tabloul principal (din care 16 provenite din calificări, unde s-au prezentat tot 128), deci nu d puțin lucru sa fii printre primele 8 din lume, într-un context pandemic mai puțin obișnuit.
      Hai Simona! Succes!
      Sofia kenin (Sonia, după cum îi spun prietenii), ex campioana de la Melbourne, a ieșit prematur din competiție și nimeni nu își permite un limbaj atât de jignitor la adresa ei, ar trebui să învățăm de la americani să ne respectăm sportivii, ăia putini pe care-i avem și aia și mai puțini care performeaza.

    • Pierdu și Rafa Nadal în sferturi! Unde sunt experții sa ne spună dacă îl mutam pe locul 20 sau pe 18?!

  19. !Alfa

    ar trebui ca raportul vitezelor mingilor sa fie egal in turneele de tenis, ca sa aiba si Nadal o sansa sa castige!

    si de vina a fost raportul dintre inaltime si masa musculara la cei doi jucatori, plus faptul ca grecul provine din tara lui Platon si Aristotel si Nadal, doar a lui Cervanes! pai care a fost impactul in cultura a lui Platon si Aristotel in comparatie cu Cervantes?

    trebuie modificat regulamentul, toti sporitivii sa aiba aceleasi lecturi parcurse!

    si daca tot a pierdut in 4 ore, nu era mai bine sa fi pierdut in 30 de minute? omul asta nu are caracter, consuma timpul!

    • Superb! Delicios comentariul tău!
      Tsitipas are un numitor comun cu Serena, Patrick Mouratoglu (sper că i-am scris corect numele)!