G4Media.ro

LIVE TEXT Nicușor Dan, bilanț la 10 luni de mandat: Din cele…

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

LIVE TEXT Nicușor Dan, bilanț la 10 luni de mandat: Din cele 16 companii municipale pe care am luat decizia să le închidem, 2.700 de oameni ar urma să fie disponibilizați, mulți dintre ei au plecat deja. Au mai rămas de închis două companii

Nicușor Dan susține marți o conferință de presă în care prezintă un bilanț al primelor 10 luni de mandat în fruntea Primăriei Capitalei:

Principalele declarații:

-Bucureștiul, așa cum l-am preluat, era un pacient în comă la terapie intensivă și trebuie să îl stabilizezi. Cea mai mare parte a acestor 10 luni au fost dedicate stabilizării acestui oraș.

-Am preluat o primărie în faliment. Adică nu ai bani să plătești ce trebuie să plătești. Asta ne-a costat sute de ore de muncă.

-Am fost în pericol să nu organizăm EURO 2020 în această vară pentru că ne obligasem la niște lucrări și conturile noastre erau blocate.

-Am fost în pericol ca Comisia Europeană să înceapă să aplice acea amendă zilnică pentru procedura de infringement pe calitatea aerului din București.

-O să încep cu zona financiară. Prima întrebare pe care am pus-o când am intrat în primărie a fost câți bani avem.

-Noi aveam de dat de 1000 de ori mai mulți bani decât aveam în cont. Toți furnizorii puteau, în orice moment, să ne blocheze conturile. Așa cum am spus, primăria era într-un faliment nedeclarat. Conturile erau blocate, creditele pentru investiții erau blocate.

-Cunoaștem cu toții autobuzele Otokar, datoria pentru ele-165 milioane de lei.

-Unde suntem azi? Avem o situație financiară stabilă, am deblocat investițiile și suntem credibili pe piață. Toată lumea știe că, dacă ne angajăm să facem o plată, o facem. Am restructurat cheltuielile primăriei.

-Încă un lucru foarte important pentru consolidat imaginea primăriei, am avut zeci de discuții cu acești oameni, pentru că nimeni nu mai credea pe nimeni. Am făcut toate aceste discuții pentru a reclădi încrederea în aceste instituții.

-Legat de chestiunea companiilor municipale, n-o să repet cheltuielile pe care acestea le-au produs, aducând un prejudiciu de sute de milioane de euro. Din cele 14 companii, vor fi disponibilizați 2700 de oameni, mulți dintre ei au plecat deja. Cheltuielile salariale ale acestora-150 milioane de lei pe an.

-Au mai rămas de închis companiile de parcuri și protecție civilă, le vom închide curând.

-Așa cum am spus de la începutul mandatului, o să păstrăm STB, Termoenergetica și Energetica și trustul de clădiri metropolitane pentru că se ocupă de marile lucrări de infrastructură și am pierde un an să le restructurăm.

– A închide aceste companii nu a fost o simplă operațiune administrativă.

-Tot ce înseamnă informatică la Arena Națională era la Compania de Informații, n-am putut să o închidem înainte de Euro2020.

-Multe din aceste companii au utilaje importante cumpărate din bani publici și vrem ca utilajele astea să revină în spațiul public.

-Am reușit să deblocăm marile lucrări de infrastructură: Stația de la Glina va fi finalizată în 2022; Circulația de la doamna Ghica va fi finalizată în septembrie; Prelungirea Ghencea, lucrările vor începe în această săptămână; Blocul social Ghencea lucrările au început; Lucrările din Henri Coandă vor fi făcute în octombrie; Continuă lucrările de pe Elisabeta, vor fi finalizate în 2022.

-Administrația Firea s-a apucat să ia proiecte de la sectoare, spre exemplu anvelopări de blocuri, pe care bineînțeles că nu le-a făcut. În disperare, în campania electorală, s-a apucat să asfalteze în Ghencea înainte să exproprieze oamenii care acum, pe bună dreptate, ne dau pe noi în judecată.

-O să vorbesc de domeniul juridic, înainte de alte domenii, pentru că este coloana vertebrală a unei administrații. Am găsit jale în domeniul juridic: o instituție cu 5000 de litigii. O instituție care avea contracte cu firme de avocatură, dar pe care nu le mai plătise de 2 ani.

-Vă închipuiți că cineva să aibă un litigiu de 900 milioane de euro și să aibă avocați pe care nu i-a plătit de 2 ani?

-Am găsit mize de milioane de euro care nu erau atribuite caselor de avocatură respective, pentru că primăriei îi era rușine că nu îi plătise de 2 ani. Am reușit să recâștigăm încrederea caselor de avocatură, le-am dovedit că suntem parteneri de încredere și am angajat firme de avocatură specializate, pe licitație, evident.

-Vom face analiza juridică pe mai multe terenuri care sunt de interes pentru municipalitate, pentru viitoare mari investiții.

-Am alocat analiza și propunerea de modificare a Codului Fiscal în ce privește taxele de mediu între Primăria generală și primăriile de sector. Primăria Capitalei plătește 1 miliard subvenția pe transport în comun, dar amenzile călătorilor merg la primăriile de sector respective.

-Încercăm să reducem numărul acestor litigii. Primăria s-a angajat să plătească lucrări și nu a plătit. Alte litigii vin de la lucrări care s-au prelungit la nesfârșit.

-Același haos pe care l-am găsit în zona juridică l-am găsit și în zona administrativă.

-În ședința de Consiliu General desființăm regia de apă, precursoarea Apa Nova, este o regie care nu mai funcționează de peste 25 de ani, dar nu a fost desființată până acum.

Pe zona de transporturi: Am semnat contractul pentru achiziția a 100 de tramvaie, bani europeni, de 180 milioane de euro. Primul tramvai o să vină vara viitoare.

-Dincolo de licitațiile eșuate ale fostei conduceri, s-a văzut și principiul ”Hai să facem ca să vadă lumea că facem”

-Am moștenit licitația tramvaielor de 18 metri, prea mici pentru București și prea scumpe. Avem obligații juridice, sper să nu fim nevoiți să le cumpărăm.

-Am moștenit un contract provizoriu atât în relația cu STB, cât și cu ceilalți operatori.

-Au fost nevoie de zeci de ore de discuții, ale viceprimarului Bujduveanu. Faptul că avem acest contract de delegare pe termen lung era o condiție pentru a lua tramvaiele și autobuzele electrice.

-Au început să fie aplicate amenzi pentru șoferii care pleacă mai târziu sau mai devreme de la cap de linie față de orar.

-În acest moment, biletele sunt 90 de minute în care poți să schimbi orice mijloc de transport în comun. Avem tarife comune cu Metrorex.

Pe zona de termie: Venim după 12 ani de bătaie de joc în care sistemul a ajuns în pragul colapsului. Am semnat contractul de finanțare cu Comisia Europeană, de 300 de milioane de euro. Am compensat 320 milioane de lei la sfârșitul anului trecut, datorii pe care le aveam.

-Am reușit să însănătoșim sistemul. Am parcurs pași importanți spre achiziția Elcen. Așteptăm întreg sectorul energetic local pentru ca această achiziție să se petreacă până la sfârșitul acestui an.

-Avem în procedură de achiziție 40 de km împărțiți în 4 loturi. Pentru unul din aceste loturi rezultatele vor veni azi, pentru trei loturi rezultatele vor veni luni și urmează perioada de contestare. Imediat după această achiziție o să începem achiziția pentru cei 210 km, mare parte din bani europeni.

Zona de urbanism: Ori de câte ori o să am ocazia o să spun și o să repet cât de important este urbanismul pentru dezvoltarea unui oraș. Degeaba faci 100 de lucrări de infrastructură dacă dai drumul la construirea haotică în oraș. Problema e că nici nu a făcut lucrările de infrastructură și a și dat drumul la construirea haotică, de-aia stăm atâtea ore în trafic azi.

-Apogeul dezvoltării speculative au fost aceste PUZ-uri de sector.

-Dacă ne uităm înapoi la aceste 10 luni de mandat, cele mai importante lucruri după scoaterea primăriei din faliment este hotărârea prin care am suspendat PUZ-urile de sector.

-Să nu credeți că am dat acea hotărâre și lucrurile s-au oprit acolo. Am avut un atac violent în instanță din partea unor ONG-uri paravan care au angajat mari case de avocatură din București împotriva hotărârilor de suspendare a PUZ-urilor din sector.

-Vă închipuiți ce înseamnă să dispară PUG? Înseamnă să nu mai existe nicio regulă de construire, ca fiecare să poată construi orice. Din fericire am câștigat 12 din cele 12 procese din această zonă de urbanism.

-N-am semnat ca primarul, ci am verificat cu echipa mea toate autorizațiile care au venit. Și am trimis înapoi și am transmis că primăria își schimbă politica: în primul rând respectă legea.

-Avem 80 de litigii în care sunt contestate autorizații și 60 de litigii în care sunt contestate PUZ-uri. Situația în care ei vor constata că autorizațiile și PUZ-urile sunt nelegale vom merge și vom spune că sunt nelegale. N-am venit aici să acoperim nelegalitățile fostei administrații.

Pe zona de Mediu:

-Am oprit acele avize generale de defrișare și toaletare pe care primăria le dădea la început de an și nenoroceau mii de copaci în fiecare an.

-Mâine vom depune dosarul pentru preluarea Parcului Văcărești. Cu Primăria Sectorului 4 și orice altă parte interesată și competentă din această zonă vom amenaja și vom face din Parcul Văcărești o zonă de atracție.

-Câteva cuvinte pe zona economică: Avem în lucru cu echipele de avocați două regulamente care au fost solicitate cu insistență de mediul de afaceri.

-Un regulament unitar pentru avizarea funcționării operatorilor economici. În acest moment, sunt 6 regulamente diferite. O să avem un regulament unitar. Avem un regulament simplu, suplu, pentru terasele care funcționează pe domeniul public.

-Prin hotărârea CG s-a redus semnificativ taxa turistică. Am făcut asociația pentru promovarea turismului care lucrează cu principalii operatori economici.

-Am făcut funcțională structura care se ocupă de învățământul dual. Există un necesar de forță de muncă calificată pe care învățământul profesional și dual trebuie să o genereze, iar noi am făcut pașii care țin de noi pentru a se implementa în următorii doi ani.

Despre Arena Națională: Euro 2020 a fost un mare succes care a pus Bucureștiul pe harta globală.

-Am avut câteva luni în primăvară să facem tot ce nu s-a făcut pe Arena Națională și nu s-a întreținut în ultimii 10 ani pentru că nu au existat contracte de mentenanță.

-Vom organiza pe Arena Națională, în octombrie, cel mai mare eveniment de sporturi electronice, care va fi privit de 100 de milioane de oameni, cu premii de 40 milioane de dolari.

-Am încasat prin închirierea Arenei Naționale 5,6 milioane de lei, fără Euro 2020. Administrația Firea a avut o medie de 2 milioane de euro pe an.

-Vom închiria Arena Națională pentru evenimente culturale. Am avut o discuție cu un mare organizator care ne-a spus deschis că toate turneele europene ale marilor artiști au ocolit Bucureștiul pentru că se știe în piață că București nu are o administrație transparentă. Le-am transmis deschis că de acum Bucureștiul are o administrație transparentă și veți vedea evenimente din toamnă.

-A fost o perioadă în care mare parte din energie a fost dedicată stabilizării. Mai avem de stabilizat anumite chestiuni, dar începe procesul de construcție.

Întrebări și răspunsuri

Q: Ați primit aproape 700 cereri de audiență din partea bucureștenilor și nu ați răspuns niciuneia. De ce??

A: Am primit și mii de solicitări scrise. Cel mai eficient pentru administrație e să rezolve problemele structurale care afectează mii de oameni. În momentul în care vom regla problemele structurale ale orașului, pentru că este mai eficient astfel, decât să rezolvi problema unui om sau doi (întrebat când va avea program de audiențe, n.red.)

Q: V-ați vaccinat anti-COVID?

A: Am fost în izolare în luna mai pentru că, inițial, fiica mea a fost infectată, am fost și eu, am avut coronavirus. O să fac vaccinul după ce medicul îmi va spune că e bine să îl fac.

Q.: Cei 2700 de oameni de la companiile care au fost închise vor pleca acasă cu compensații financiare?

A: E puțin mai complicat, în sensul că, așa cum am spus, procedura de închidere a unei companii se desfășoară pe mai multe etape.

Q: Astăzi e oficial ultima zi de vară. Ce se va întâmpla la iarnă? Cât de pregătit e sistemul și bugetul?

A: Promisiunea a fost că iarna aceasta va fi puțin mai bine decât iarna trecută și asta se va întâmpla. Lucrul nou este că s-au făcut mai multe lucrări de întreținere în această vară. Au fost mai multe întreruperi în cartiere, dar e mai bine vara decât iarna. Și sunt în lucru procedurile pentru centrala provizorie. Așa cum am spus, am luat un sistem în stare de colaps: Cât timp îți ia să te îmbolnăvești, atât îți ia să îți revii.

Q: Poate fi gata acea centrală provizorie? Și unde e?

A: În locația CET Titan și care va aduce energie în plus în sistem față de celelalte CET-uri. N-o să fie gata în octombrie, ci probabil în ianuarie.

Q: Ce investiții s-au făcut la rețeaua de termoficare și ce lucrări se vor face?

A: Avem compania Energetica care o să finalizeze proiectele începute anii trecuți, Bobocica și zona de Vest, 4-5 km. Mai aveam cei 13 km în zona Ferentari și, din cei 40 de km, o să vedem după atribuire cât de repede vor reuși să se miște.

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

57 comentarii

  1. Greaua moștenire a lui Nimicusor.

    • @Gugu Sa treci pe la Kiseleff sa-ti iei aia 50 de lei si felicitarile pentru cat de scatofil esti. Tine-o tot asa, in curand la ce minte de pitecantrop ai o sa te duca astia la Antipa.

    • când firea lasa 3 milioane în cont și 3 miliarde datorii curente cum se cheamă meștere?
      bogăție???
      aaa?

    • Firea nu era în stare să prezinte situația, dar avea tot timpul pixuri cu pesede sa le faca cadou. Amorezatii de pesede nu se întreabă pe ce a cheltuit banii împrumutați?

  2. Halucinogenele vorbesc!

    • Votăm PNL la primarie, NU!

  3. Destept rau Nicusor asta ,orasul e plin de gunoie ,sobolanii te musca pe strada,parcurile sunt praf si el se lauda ca lasa oamenii someri.Nicusor ,te-ai dovedit a fi un incompetent.

    • Lasa parazitii someri. Adica soferii si amantele care au devenit speciali intre timp. La munca cu voi!

  4. E foarte bine ce a decis Dan. Capitala nu are nevoie nici de servicii, nici de locuri de munca. Ne mai spalam cu apa rece, mai recoltam un sparanghel, mergem inainte.

    Stiti cum se zice, „mai bine mort decat comunist”? Acum e omorat orasul, de dragul de a demonstra lui Marx ca greseste.

  5. Pe Firea o dădeau pe toate posturile. La Nicușor e liniște totală.

    • Pai nu prea mai sunt bani de propaganda de 2 lei ca duamna a facut ce a stiut ea mai bine cu banii, i-a aruncat pe porcarii si kitsch-uri

    • nu mai merge cu victimizarea si cu „sobolanii rosii”. eu am vazut declaratiile pe antena3 in timp ce mancam.

    • ND a fost întrebat dacă resimte scumpirile în familie.
      Răspunsul a fost catastrofal. De facturi se ocupă soția.
      Așadar ND nu e responsabil în propria casă dar în schimb a ajuns primul gospodar al Bucureștiului.

      ND este slăbuț rău pe acest important post.
      Pe deasupra mai are și guvernul de partea sa.

  6. Ce inseamna să fii un om dedicat, calculat, responsabil si frumos!
    Dacă justiția ar funcționa, multi ar sta prin pușcării, in loc sa-si bată joc de oameni si asta pe pensii speciale.

  7. Si blonda si proasta – pleonasm clasic !
    PS. La fel e Barbu si Gheorghe ! 🙂

  8. Si? Cam putin! De fapt nu a facut nimic!

    • Tu ai fi făcut mai mult, dacă te-ai fi trezit nu doar cu vistieria goală, ci și dator vândut?

    • @prieten
      1. Nu eu sunt PGB, ci ND!
      2. Nu stia pentru ce candideaza?
      3. Daca nu era „sprijinit” nu iesea in vecii vecilor PGB.
      4. Eu il platesc pe el si nu el ma plateste pe mine! Eu am un contract social cu el, in care el este executant si eu sunt beneficiar! Am tot dreptul din lume sa imi exprim nemultumirea! Orasul arata mai rau ca pe vremea lui Halaicu! Este mizerabil! Este o aventura sa iesi pe autostrada A1 : ND nu vrea sa inteleaga prioritatile orasului. Incep sa le dau dreptate celor care spun ca este mana in mana cu mafia dezvoltatorilor imobiliari!

    • Prieten- taxele și impozitele pe afaceri, clădiri,terenuri,pe salariile angajaților etc nu le-a încasat Firea pe acest an și două luni de anul trecut .Nicușor să pună osul la treabă daca a vrut să fie primar…că și pe vremea adormitului Lis ,Bucureștiul era mai îngrijit și mai curat.

    • Bine că vă amintiți de Halaicu și de Lis, dar uitați de mai actualii Oprescu și de Firea. Ați umblat pe Magheru în urmă cu 2-3 ani? Pe la Sala Dalles spre Patria? Cât de curat era? Dacă vreți realizări de la Nicușor la 10 luni de mandat, spuneți-mi ce s-a făcut în București în 4,5 ani cu Firea și 8 ani cu Oprescu?
      Lulup, a avut Primăria încasări, zici. Sigur că a avut, altfel n-ar fi putut spune acum Nicușor că a ajuns la ‘o situație financiară stabilă’. Dar ăsta a fost un lucru care a trebuit câștigat.
      Normal ar fi ca supărarea noastră să se îndrepte împotriva celor care au jefuit Bucureștiul atâția ani, lăsându-l în schimb cu o infrastructură ca după bombardament și căpușat de companiile municipale de partid.
      Nu-mi pot explica opoziția față de actualul primar decât prin susținerea complice a celor dinainte.

  9. Din pdv managerial activitatile de evaluare sunt lunar, trimestrial, semestrial, 9 luni, anual-normal, iar exceptional …oricand.Dar bilant la 10 luni??????Dupa ce manual????S-au descoperit noi metode de management profitabil???

    • Corect! Este cam „incropita” conferinta asta de presa! L-au tras de maneca sustinatorii sa iasa, sa spuna ceva! Asta nu stie pentru ce ia salariul! Se crede la ONG ul lui!

    • Foarte bine ca a iesit si a inceput sa ne prezinte situatia, acum cand discutiile despre mizeria din Bucuresti si din parcuri s-a amplificat. Ce spui tu cu trimestrial, semestrial etc. este treaba lor interna. Comunicarea cu noi este un raspuns dat noua oricand se acumuleaza nemultumiri, intrebari, exasperari. Sau cand se intamola ceva, bine sau rau, de interes pentru noi. Sigur, poate fi si planificata, iesiri la scena la fiecare luna, de ex. Fiecare job, este ceea ce face omul din el, ND are libertatea de a-si creea scenariul si ce imi doresc este sa fie un altfel de scenariu decat am avut pana acum. Mi-ar place ca incet incet sa vad o echipa in jurul lui, sa se profileze si alti oameni in care noi sa avem incredere.

  10. Gata postacei? Ati iesit la atac

  11. Un discurs profi administrativ, nu paine si circ, ce ne arată in sfârșit ordinea făcută in dezastrul lasat de administrațiile PSD de dinainte. Pacat ca lumea doar paine si circ așteaptă si nu înțelege ca o metropola nu se administrează cu carnati si lautari in piata centrala. In 3 ani cu Nicusor Bucureștiul o sa inceapa sa iasa in sfarsit din zona turco-balcanica.

    • Romanica Liberalo-USR-istă , va fi minunată pentru 1% din traitorii acestei colonii periferice .

  12. Nicușor Dan e un matematician de elită, mulți constructori povestesc și că ar fi un om cumsecade, dar pare un pic bezmetic, nu poate să-și întrețină nici freza, așa că nu-i de el munca asta cu apa caldă la bloc și curățenia în Cișmigiu.
    Mătreața domnului primar confirmă cele scrise

  13. In acest moment pare că face ceva și sper sa fie și așa în viitor, chiar să mărească motoarele pentru a se vedea și practic unele schimbari. Din păcate această conferință de presă suna mai mult a campanie pentru alegerile interne de la PNL. Mai avea un pic să spună că fără viceprimarul de la PNL nu mai aveam transport in comun în Bucuresti. La întrebarea mai incomoda cu cei 2700 a răspuns evaziv deci mai mult că sigur nu e așa cum o prezintă ca o victorie pe faptul că a tăiat din cheltuieli inutile. As fi insistat cu mai multe întrebări pe domeniul asta. Nu a zis nimic despre o alta gaura neagra ce a insistat sa o controleze doar el, spitalele. In fine momentan nu are șanse daca o sa continue sa se asocieze cu PNL.

  14. Al treilea mesaj poate il posteaza G4media de data asta:

    Apa calda si caldura vom avea la iarna?

  15. Bravo Nicușor ești mare primar.In 10 luni ai rezolvat toate problemele din București.Sa nu? Cine mai știe in vacarmul asta.

  16. Principala observatie este ca nu a creat un sistem de aplicare amenzi drasticd pentru parcare trecere de pietoni, aruncarea de gunoaie oe strazi si parcuri. Apoi firmele de paza din psrcuri fac treaba de mantuiala, nu dau amenzi. In parcul Tei, pe marginea lacului au distrus toate lampile de iluminat, situate pe sol. Au rupt treptele de acces, etc. Restaurantul si piscina nu au ce cauta in parc, un club pentru copii nu exista, un spatiu de teatru de vara nu exista. Dar bodegi in fiecare parc.

    • Da, bodegile se insira ca margelele in orice zona care a intrat de multi ani in revirul clanurilor. Curatatorie de bani ilegali. Vezi bodegile dintre Piata Sudului si intersectia Racovita- Obregia. Sunt acolo de ”sute” de ani, kitsch spoit. Nu ar adauga un metru patrat de parc, de cultura mai mult decat a lasat istoria. Aleea Castanilor nu numai ca nu au daramat-o, cred ca acum o reconstruiesc sa nu o mai darame niciodata. Sarmana Manastire Vacaresti, o placa, un muzeu nu-si gaseste locul pe acolo pe unde a fost. Primarul este pus acolo pentru chioscuri, de fapt primaria este condusa de Clanul nu stiu care. Darama fabrica de paine, si construiesc ghici ce? Un Kaufland si un Lidl, ca nu este zona sufocata de magazine oricum. Asta inseamna logistica, noaptea, zgomot, strigaturi, ciment, ma intreb cat o sa mai cimenteze primarul sectorului 4? Politia nu patruleaza niciodata noaptea cand se intampla vandalisme, cand fac curse de masini, cand cei cu procente si droguri in sange fac galagie.
      Nu am vazut oras care sa fie mai plin de Kaufland, Selgros, MegaImageuri mici si mari. Consumati, please! De unde bani? Din afaceri murdare. Dar nu un Coop asa cum exista in toata lumea, magazin al producatorilor interni in majoritate.
      Sunt lucruri care poate trebuie rezolvate pe sectoare, dar partea de urbanism, arhitectura, concept nu poti sa o lasi la mana unor rechini imobiliari, care la noi au crescut din mafii si clanuri obtuze si tatuate.

  17. s-au activat postacii lui fire-rea …

    tot ce s-a spus are sens si e spus cu decenta, pentu mizeria lasata de PeeeeSeeeeeDeeeee
    sa speram ca PeeeeNeeeLeee intelege ca e pe faras daca nu face treaba

  18. Observați ca nimeni din PNL USR plus nu a explicat de ce companiile municipale sunt in sine o idee proasta, nu doar șefimea pusă de fii rea. Adică de ce e mai bine sa dai serviciile publice la privați (vezi Romprest), decât sa le faci singur.

  19. Am o intrebare pentru toti nemultumitii de aici : voi ce faceti pentru orasul vostru? N-am vazut locuitori ai unui oras care sa-si urasca locul in care traiesc zi de zi atat de mult ! Pastrati voi curatenia? Respectati voi pe cel de langa voi? Toata lumea are drepturi dar are si obligatii si pina acum n-am vazut un singur comentariu in care se mai face si putina auto-critica. Schimbarile mai pornesc si de jos in sus, nu sint doar uni-directionale.

    • Nu suntem primari.Nici macar consileri.Pentru asta sunt ei platiti regeste.Daca nu sunt capabili,demisia.

  20. Tot cu frizura afro,parca e vreun boschetar sau aurolac.Du-te omule si te tunde.Majoritatea matematicienilor innebunesc dupa o varsta.

    • Aduce cu Tudor Chirilă, e geek, ce vrei.
      Decat vopsit, pensat, parfumat mai bine unu cu manecile suflecate de care sa se fereasca toti care nu-si fac treaba

    • Cand singura narativa este frizura iti dai seama ce postaci de 2 lei mai are psd-ul. Sunteti platiti cu bonuri de masa?

  21. sincer. ce i-as reprosa făgarasanului meu, fost rezolvitor de probleme grele in GM si olimpic de aur este prioritatea care a dat-o ptr a rezolva si a plati toate facturile caselor de ..avocați.
    ok. trebuia sa dea un semn de responsabilitate dar litigiile juridice nu erau dupa umila mea parere cea mai stringenta problema. in propria casă si curte ne facem curat macar o data pe saptamana, nu suntem blocati neaparat ca nu ne-am platit avocatul ptr litigiile cu vecinul.
    in fapt lucratorii municipali ce au facut toata vara? au fost toti in concediu? si-au primit salariile mari sefimea din birouri? i-as fi scos sincer la munca vu tara in parcum Cismigiu!! nu le cadea rangul 😉
    a ignora de a fi gospodar, de a face curatenie pentru a demonstra ca platim la timp milioane de euro caselor de avocatura? bizara alegere Peano!
    esalobari, un scheduling clar si cred ca gasea intelegere!! păcat. sper sa recupereze si sa demareze actiuni pentru cetațenii capitalei.

    • @FF Leagu00
      N-ai fost atent ! A motivat ca i-a platit pe avocati mai ales pt faptul ca are nevoie de ei in cateva spete insemnand milioane de euro si nu poate apela la ei daca nu plateste onorariile restante de pe vremea lui Firea !

    • ok. recitit. mea culpa. dar .. textul initial, prea rapud a fost modificat. sensul frazei era ca a platit totusi milioane -de lei, euro – restante caselor de avocatura.
      apoi rezultatele?
      nu am nimic cu avocații, dar ..cu ce rezultate?
      sistemul juridic e lent, ok, atunci nu ne bagam in toate procesele. usor de zis sunt de acord.
      „divide and conquer”, si cost/ beneficii stie domnu’ ND 😎
      am înteles ca si dupa 10 luni nu are bani.

    • @FF Leagu00
      Obligatia avocatilor este o obligatie de diligenta si nu de rezultat !
      In general avocatii sunt alesi de clienti intuitu personae ! In acest caz e normal sa platesti restantele pt ca nimeni, cand esti Primaria Bucurestiului, nu te apara pro bono !

  22. macar in asta am incredere ca repara tevile de apa cald si inchide firmele pline de lipitori ale Firei.
    daca mai statea 4 ani in bucuresti ne umpleam de trasee la manastiri ca in voluntari si mai puneam 2 clopotnite de aur la catedrala!

  23. Dacă e matematician….restul sînt proști ,dar nu e așa greu de calculat.Decît să cheltuiești bani prin companii municipale,cheltuieli prin care banii nu ajung în buzunarele camarilei politice,mai bine declarăm acest sistem falimentar ,și cheltuim după aceea prin intermediul ,,firmelor”( camarila mafiotă politică)la prețuri de trei ori mai mari ,dar eficient.Eficient pentru ei (băieții deștepți) care au pîndit ciolanul cu colții rînjiți și balele curgînd .Cărți cu ceea ce faceți voi acum ciocoilor ,s au scris acum mai bine de o sută de ani ,și se știe cît de mult fosta boierime pnl a asuprit și omorît poporul.

  24. Toti infractorii pesedisti din administratia escroacei Firea si nu numai, atarnatorii si pomanagiii de la stat la Stat se zvarcolesc in comentarii mai cu mansa sau pe fata. Cum anunta ND, in jur de 2500 vor fi dati afara economisindu-se astfel cateva sute de milioane anual!

  25. Putina munca patriotică nu ar strica daca nu sunt bani. Lumea nemulțumită dar nimeni nu pune mana sa faca ceva. Firea arunca cu bani pe gazon pe chioșcuri, sine de tramvai si vaucere de vacanță.

  26. Mucisor, fa-te ca muncesti. 😂

  27. ND a fost întrebat dacă resimte scumpirile în familie.
    Răspunsul a fost catastrofal. De facturi se ocupă soția.
    Așadar ND nu e responsabil în propria casă dar în schimb a ajuns primul gospodar al Bucureștiului.

    ND este slăbuț rău pe acest important post.

    • Se numește delegare, da la cum iti pute gura a pesedeu…
      Postacii pesedei/firicei sunt pe cai de carton, nu înțeleg nimic din analiza lui ND, ei sunt obișnuiți cu flegme, sârme, sa se dea cu spray…nu mai muriți odată sa scăpați de noi! 😀

  28. Încă nu a dispărut nicăieri, din păcate.

  29. Domnule Primar General!
    Vreau să vă amintesc că a-ți tăiat din drepturile cetățenilor .
    Ajutorul la persoanele în vârstă, al tinerilor căsătoriți, mamelor…etc.
    Doamna Firea ,poate că a făcut greșeli dar să nu uităm că a făcut și lucruri bune.
    De când sunteți Primar ,numai pe tăiat și scumpiri sunteți pus. Nimic bun pentru cetățeni.
    Ca să mărăști transportul trebuie să oferiți și condiții cetățenilor, igienă, organizare și oameni competenți.
    Nu controlori nesimțiți care atacă persoanele și trag de ele să le dea jos cu japca din mijlocul de transport și jigniri,șoferi care îți închid ușă în nas și nu respectă orarul…
    Oamenii au crezut în dvs. Nu ne dezamăgiți și faceți ceva constructiv pentru noi.

  30. Cum,ma?! COMPANIA PROTECTIE CIVILA !!!
    Nici nu am auzot de asa ceva…a fost secreta sau cum?!
    Oricum companiile au fost facute pentru plata voturilor venite din Voluntari pentru Bucuresti.
    Statele de plata erau pline cu angajati din Voluntari,acei oameni,care au adus voturi pentru duamna Firea.😉