VIDEO Ciolacu, la congresul PSD: Bine ai venit Crin, sper că ți-a fost dor de PSD! / Crin Antonescu este omul potrivit care știe și poate să scoată țara din această hipnoză colectivă / Antonescu: Nimeni vreodată în partidul meu nu a vorbit așa frumos despre mine/ Voi fi un președinte puternic
Crin Antonescu a fost votat, duminică, la Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat de la Palatul Parlamentului drept candidat la alegerile prezidenţiale. Au fost 5400 de voturi pentru, 18 împotrivă și 14 abțineri.
”Asta poate fi începutul unei frumoase prietenii. Tot ce-mi doresc pentru țara noastră e ca această lungă și complicată frumoasă să aibă happy end, o România stabilă, cu un raport înfine normal între președinte, parlament, partide politice, deci cetățeni. Mulțumesc mult tuturor”, a declarat Antonescu după vot.
- UPDATE 12.10 Discursul liderului PSD, Marcel Ciolacu: Vă mulțumesc că sunteți prezenți, aici sau în organizațiile din țară, la Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat.
Întotdeauna m-am ferit de cei care spun pe un ton grav cum le știu ei pe toate și au soluții la orice. De aceea, astăzi mi-am propus să fiu foarte direct și la obiect. - Știți, noi, oamenii politici, de multe ori ne uităm în oglindă și ne vedem frumoși, deștepți, responsabili și iubiți. Din păcate, imaginea proiectată nu este aceeași cu modul în care ne percep mereu oamenii. De aceea, cred că a venit timpul să acoperim oglinzile propriului ego și să le demonstrăm românilor că înțelegem cu adevărat ce defecte avem și unde am greșit.Am crezut că este suficient să construim autostrăzi, să pornim spitalele regionale, să facem dreptate pensionarilor și să creștem veniturile românilor. Am crezut că este suficient să intrăm în Schengen, să ridicăm vizele pentru SUA sau să unim pentru prima dată toate provinciile istorice- Moldova, Ardealul, Oltenia, Dobrogea și Țara Românească prin autostrăzi și drumuri de mare viteză.
Am crezut că este suficient să reușim ca limba română să fie limbă oficială pentru românii din Ucraina și Republica Moldova, să obținem recunoașterea Bisericii Ortodoxe Române din Italia sau să călătorim în Turcia doar cu buletinul.
Am crezut, de fapt, că este suficient să avem o bună guvernare pentru a duce un președinte de stânga la Cotroceni după 20 de ani. Am greșit. La fel cum au greșit în trecut și Victor Ponta sau Adrian Năstase. Pentru că românii își doreau de fapt un profil de președinte și nu unul de premier. - Pentru realizările de la guvernare nu ne-a aplaudat nimeni. Din contră. Oamenii ne-au spus că asta era datoria noastră, pentru că de asta ne-au dat voturile. Acesta este de fapt rolul nostru și fișa postului. Foarte corect!
Iar eu, personal, am greșit că am avut încredere într-un partener care n-a găsit maturitatea de a respecta o înțelegere politică și de a avea alegeri prezidențiale în septembrie, candidat comun și listă comună la parlamentare. Un lider politic care s-a lăsat dus de val și a uitat că atunci când am mers împreună la alegerile europarlamentare am luat 50%. S-a pierdut momentul oportun, iar apoi orgoliile stupide au făcut să candidăm separat și să ne umplem de noroi unii pe alții în fiecare seară pe toate televizoarele. N-au mai contat realizările, pentru că am generat doar silă. Iar rezultatul a fost că românii ne-au întors spatele și au îmbrățișat alternativa carismatică a unui fals-Mesia.
Da, am greșit. Dar nu în egală măsură. Unii au dispărut la pensie, în timp ce noi încă suntem aici și ținem frontul parcursului democratic al țării.
Să renunțăm și noi acum ar fi cel mai convenabil. Dar vă amintesc că am venit la guvernare în cel mai greu moment, când era pandemie și criză energetică.
Noi la PSD nu am renunțat niciodată atunci când a fost greu. De aceea, trebuie să ne asumăm și acum momentul cu mult curaj.
A lăsa acum țara pradă naționalismului mistic ar fi o lașitate față de oameni și o trădare de neiertat pentru viitorul României.A repeta aceleași greșeli la alegerile prezidențiale din mai, ar însemna să dăm ceasul României înapoi cu 35 de ani.
De aceea, astăzi suntem obligați să venim în fața românilor uniți și cu o alternativă corectă. Trebuie să venim în fața românilor cu un om care are cu adevărat un profil de prezidențiabil. Un om capabil, cu experiență, educat, onest și patriot. Un om cu principii puternice care a știut să lupte pentru valorile sale și care, în același timp, a putut să spună NU atunci când a fost cazul.
Acest om este Crin Antonescu! Bine ai venit Crin, sper că ți-a fost dor de PSD!
Tu ai trăit timpurile când PSD poate nu a fost corect cu tine. Dar stai liniștit, eu am trăit timpurile când PNL și-a luat revanșa și nu a fost corect față de mine! - E timpul să lăsăm trecutul în spate și să ne respectăm cu toții promisiunile. Am încredere că atât domnul Bolojan, cât și domnul Kelemen Hunor își vor ține cuvântul dat. Nu există alternativă. De data aceasta, încălcarea promisiunilor ar însemna ruperea acordului politic care stă la baza acestei coaliții și aruncarea României într-o aventură. Iar acest lucru cu siguranță nu ni-l permitem!Stimați colegi,
Știu, Crin Antonescu nu este membru PSD. Dar nu este nici membru UDMR și după 10 ani nu cred că este la zi nici cu carnetul de membru PNL.
Cred că după 20 de ani de eșecuri, trebuie să înțelegem cu toții că ideea ”să fie de-al nostru” a fost complet falimentară. Domnul Crin Antonescu va fi președinte, deci va fi al tuturor românilor din țara asta, indiferent de doctrină.
Știu și că mulți ați vrea să avem de data aceasta candidatul perfect. Dar știm cu toții că doar cei care își spun cu aroganță că sunt ”aleșii” se cred perfecți. Nu există perfecțiune. Dar există alegeri potrivite. Iar Crin Antonescu este candidatul potrivit pentru aceste alegeri prezidențiale care vor hotărî destinul României. - Crin Antonescu va câștiga pentru că este omul care folosește dialogul pentru a convinge și nu arme precum ura și anxietatea socială.
De aceea, vă spun că așa cum ne-am mobilizat după șocul turului întâi și am reușit să ne situăm pe primul loc la parlamentare, cu tot asaltul care a fost pe noi și cu toate partidele inventate doar pentru a ne fura voturi, vă rog să trecem cu bine și peste încercarea alegerilor prezidențiale.
Am câștigat alegeri pentru că am fost întotdeauna alături de oameni. De data aceasta trebuie să fim cu toții alături de Crin, pentru că prin alegerea unui președinte democrat vom putea fi în continuare alături de oameni și de România. Acesta este brandul și crezul nostru. Și trebuie să luptăm până la capăt cu toată forța pentru lucrurile în care credem!
România a suferit o adevărată traumă socială odată cu anularea alegerilor prezidențiale. Frustrarea acumulată în timp în toate straturile societății s-a transformat în ură și a izbucnit acum sub forma unei furii dezlănțuite anti-sistem. Și din păcate, ne place sau nu, partidele tradiționale, adică și noi, suntem văzuți ca fiind parte a acestui sistem. -
Dar soluția nu este nicidecum să i se interzică cuiva candidatura în mod arbitrar. O astfel de decizie trebuie să se bazeze doar pe probe solide și concrete, pentru că altfel va genera și mai multă furie în societate.
Trauma socială suferită după alegeri nu poate fi depășită dacă românii nu vor primi răspunsuri clare și precise din partea instituțiilor statului. Și nicidecum nu ne putem vindeca prin tăcere. Adevărul este că tăcerea prezidențială din ultimii zece ani a eliberat acest virus perfid în societate.
În noiembrie, am trăit cu toții un șoc artificial indus de cei care vor să captureze România și destinul ei european. În noiembrie, am suferit un atac grav la stabilitatea României. Dar cei care au făcut asta și continuă să corupă suflete de români trebuie învinși exclusiv prin mijloace democratice și prin domnia legii!
Aceasta este singura soluție dacă vrem ca normalitatea să nu mai umble năucă și în cârje în țara noastră.
- Suntem în cel mai bun moment economic al istoriei noastre, depășind state precum Ungaria, Croația sau Grecia la care în trecut ne uitam ca la niște uriași.
Companiile românești nu mai sunt vândute pe nimic, ci au ajuns ele să cumpere active străine. În 2024, firmele românești au investit 350 de milioane de euro în afara țării. Capitalul românesc a ajuns la maturitate și se impune și peste hotare.
Mai nou, am reușit să facem autostrăzi, să începem reindustrializarea României și să ne manifestăm cu adevărat patriotismul economic prin investiții de miliarde în industria alimentară și de construcții. Am început să facem investiții masive în canale de irigații și să ne dezvoltăm industria națională de apărare.
Am contribuit cu 30 de miliarde la Uniunea Europeană și am primit în schimb aproape 100 de miliarde de euro. Suntem protejați de cea mai importantă alianță militară din istorie – NATO, și avem un parteneriat strategic cu Statele Unite pe care îl vom duce la un nou nivel economic sub administrația președintelui Trump.
Astăzi, producem de 8 ori mai mult ca pe vremea lui Ceaușescu, unde vor alții să ne întoarcă. Ce s-ar întâmpla dacă după alegeri, am alunga toți investitorii din România?! Ar putea oare suplini ”industria calului” închiderea uzinelor Dacia și Ford și zecile de mii de șomeri, de exemplu?! Suntem pregătiți să stăm iarăși la cozi să ne luăm vize pentru a petrece un concediu banal în Europa?! Economia nu crește prin firul divin, ci cu bani! Cu fonduri europene! Și cu multă seriozitate!
De aceea, este o erezie mizerabilă să contești apartenența României la lumea occidentală și să o îndrepți către ”înțelepciunea rusească”. - Faptul că cineva vrea să dea foc la tot ce am construit vreme de 20 de ani, nu înseamnă că lumea în care trăim este perfectă. Și cred că e timpul să vorbim mai deschis și mai apăsat despre curentele externe care ne-au adus aici. Europa este deja de mult timp într-un declin ideologic, demografic și industrial.
Sunt multe lucruri care pot fi spuse, de la nevoia de a avea energie ieftină pentru industrie, până la reducerea drastică a birocrației și reglementărilor care au ajuns să sufoce orice inițiativă. ”Green deal-ul” a fost o idee bună, dar aplicată greșit și impusă fără a ține cont de economia fiecărui stat. Fluxurile mari de capital vor ocoli Europa dacă politicile UE vor continua să fie neadaptate la realitatea economică.
Dar dincolo de aceste aspecte, una dintre cele mai grave greșeli care a alimentat revolta peste tot în Europa a fost agresivitatea progresistă. Am ajuns să vorbim în șoaptă, inclusiv în România, despre credințele noastre, doar pentru a nu deranja. Am spus-o în trecut și o spun și acum. Românii sunt un popor tolerant și deschis către diversitate, dar atunci când vorbim despre familie, aceasta nu poate fi formată decât între un bărbat și o femeie. Suntem creștini. Punct! - În final, cred că trebuie să le mai spunem oamenilor un lucru simplu. Atunci când votați gândiți-vă: cât de tare mă poate dezamăgi omul pe care îl votez?! Pentru că atunci când nu știi nimic despre cineva răspunsul la această întrebare este infinit. Pe Crin Antonescu îl cunoașteți toți. Știți de ce trebuie să fie votat.
Dar în noiembrie anul trecut, 40% dintre cei care au pus ștampila pe un anumit candidat au spus că n-au știut cine este. Iar asta ar trebui să ne sperie, pentru că din ură, frustrare și scandal se poate naște orice.
În momentul acesta, scopul nostru principal trebuie să fie să ducem la Palatul Cotroceni un om care să asigure stabilitatea democratică în România. Iar Crin Antonescu este omul potrivit care știe și poate să scoată țara din această hipnoză colectivă și să o mențină pe drumul corect.
Eu cred că nu există români care să nu fie suveraniști. Asta scrie în Constituție și toți ne dorim binele României. Așadar, nu ne luăm în piept cu suveranismul sau cu patriotismul pentru că acestea sunt trăiri pe care le avem natural.
Toți suntem patrioți. Dar aici este vorba despre a stopa populismul anarhic ascuns în spatele unor concepte nobile precum suveranismul și patriotismul.
De aceea, este momentul să le arătăm românilor cu adevărat cine sunt cei care le vor binele și cine îi hrănește cu povești. Nu mai este loc de simpatii politice, de orgolii și aprecieri personale.Este despre România. Despre țară. Și despre români.
Este timpul pentru echilibru și stabilitate. Este timpul pentru Crin Antonescu! - UPDATE 12.35 Discursul lui Crin Antonescu: Am vrut și vreau să vorbesc puțin, clar și fără să dau frâul liber tantațiilor polemice sau ironice. Nu că n-ar fi material. Nu pot începe decât printr-o glumă. Mulțumesc domnule prim-ministru, nimeni vreodată în partidul meu nu a vorbit așa frumos despre mine.
- Este o mare onoare pentru mine să fiu azi împreună cu dvs, să fiu în fața dvs și să fim fiecare pe măsura lui asociați într-o misiune pe care ne-o asumăm conștienți de ce înseamnă, de importanța și de urgența ei. Noi trăim de aproape două luni într-un vârf al unei nemulțumiri și chiar isterii generale împotriva a ceea ce se numește indistinct sistem, împotriva partidelor, împotriva politicienilor, politicii, împotriva democrației și libertății. Partidele și sigur partidele care în acești 35 de an au asumat și povara guvernare, au făcut și bune, au făcut și rele, aceste partide par a fi pentru mulți oameni răul cel mare al României. Ei bine eu sunt aici și am răspuns chemării dvs și intru cu toată încrederea în acest rol pornind de la covingere nu că partidele sunt minunate, nu că n-au dezamăgit, ci de la părerea că românii noi toți avem de ales între discursul și îndemnul falsei icoane făcătoare de false minuni care ne anunță liniștit și ușor voios că partidele vor dispărea și credința și dorința mea ca acest lucru să nu se întâmple. Dispariția partidelor însemnă dispariția democrației, pluralismului, liberatății. Acest Petrache Lupu cu ambiții geopolitice nu ne spune ce se întâmplă mai departe, după ce lichidăm partidele. Au mai fost licchidate și am văzut ce a urmat.
- Aceste partide cu bune cu rele sunt cele care pot apăra și pot schimba ceea ce trebuie schimbat în anii următori în politica din România. Alternativele le-am văzut și nu înțeleg de ce noi suntem atât de defensivi. De parcă am fi vinvați de faptul că dorim să apărăm un sistem decmocratic. De parcă suntem vinovați că suntem exact acolo, în cea mai bună situație de securitate, în cea mai bună situație geopolitică internațională, în cea mai bună situație economică din istoria sa. Or, noi avem de gândit la un lucru clar. Oameni simpli sau cărturari, activi sau rezerviști, trebuie să răspundem clar dacă o anumită rânduială a lucrurilor trebuie să ne facă să reparăm toată casa sau ne trebuie să ne facă să îmbunătățim niște lucruri.
- Răspunsul pentru mine e clar și nu văd de ce trebuie să fim defensivi. Dvs din nou ați vost desemnat prin același vot primul partid al României, cel mai mare partid al României ca număr de voturi. Partidul care în 35 de ani de democrație a obținut însumat și aproape de fiecare dată cele mai multe voturi ale românilor, care trăiesc și azi. Partidul care împreună cu altele a creat dezamăgiri, a creat frustrări, a făcut greșeli, dar a creat și toate aceste lucruri care azi ne duc în cea mai bună situație a României din istorie. Azi românii sunt cu adevărat europeni în drepturi, în mentalitate. Costat că unii geopoliticieni de ocazie, le-a rămas Europa prea mică ca să zic așa. Noi avem șapci cu Donald Trump, noi facem America Mare. America se face singură mare, nu are nevoie de noi. Noi avem nevoie să ne apărăm condiția de țară a UE, NATO, a parteneriatului strategic cu SUA. Avem câteva lucruri de făcut după ce câștigăm aceste alegeri. Eu cred ă marea bătălie pe care o vom da împreună nu e doar aceasta, electorală, care nu e ușoare, ci este după aceea. Avem turbulențe majore în relațiile internaționale, avem și înlăuntru de rezolvat niște lucruri.
- În ce-l privește pe președinte, raportul său cu partidele, câteva lucruri trebuie clarificate. Voi fi un președinte puternic, nu prin încălcarea Constituției, nu prin interpretarea ei abuzivă, nu prin intrigi cu serviciile speciale, secrete, discrete, nu prin influențarea justiției, care a fost una din marile nenorociri în ultimii 20 de ani în România.
- Noi n-am sărit în piața Victoriei proclamând un nou principiu, cine nu sare, ia condamnare. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple niciodată. Voi fi un președinte puternic prin atitudine, prin angjamanet, prin parteneriat. Deviza mea este partener totdeauna, niciodată complice.
- Sunt multe lucruri care trebuie să le punem în ordine. Nu mă refer aici la servicii secrete, mă refer la elite academice care au rămas datoare cât și au rămas politicienii. Mă refer la toate acele elite care au cerut de la partide și un statut, și un prestigiu și bani, și le-au primit. Și a venit vremea să vă întrebe, dar voi ce ați făcut pentru români, pentru acastă națiune ale cărei elite sunteți.
- Aceste convingeri ale mele ca președinte nu pot influența legislația. Legile le dă Parlamentul. Politica o face Guvernul iar președintele inclusiv în politica externă le face Guvernul. Pe mine m-a ajutat viața să știu câteva lucruri. Știu ce înseamnă să fii sărac, știu ce înseamnă să fii un copil din marginea țării și societății. Știu ce însemană să fii al nimănui, să n-ai pile. Știu toate aceste lucruri și nu le uit.
- Noi vorim în politică de dreapta, stânga, de profit, de dreapta, de stânga, dar când vorbim despre o națiune, națiunea nu poate fi nici de dreapta, nici de stânga. E națiunea. Națiunea înseamnă performanță și solidaritate. Națiune înseamnă oameni care sunt legați nu doar de istorii și credințe, ci și de responsabilitate. Suntem egali pe lumea asta când plecăm.
- Dacă un singur copil nu are cu se încălța, nu mai poate merge la școală, acela este un eșec pentru acea țară. Nu se pot rezolva toatea aceste lucruri, dar o țară și o națiune este puternică atunci când există această preocupare care nu este doar compasiune. Națiunea înseamnă performanță și solidaritate, înseamnă identitate. Noi suntem puși în situația să luăm lecții de patriotism. Fiecare din noi a încercat să-și servească țara. Este posibil să aflăm, în 2025, e nevoie să se ducă oameni, să traveseze oceanu, să ne aducă buna vestire, hei, avem voie să fim patrioți. Nu trebuie să-mi dea voie Donald Trump să pun țara pe primul loc.
- Identitatea nu este o fantasmă pe care o vinzi făcută din patru cinci cuvinte. Identitatea înseamnă istorie reală, înseamnă ce am făcut, performanțele acestui popor de-a lungul timpului, înseamnă competiție, înseamnă niște lucruri reale. Identitatea autentică este drumul spre casă. A-ți păstra identitatea înseamnă a ști drumul spre casă chiar dacă trăiești la mii de km, este suflet. Identitatea nu poate fi în periol decât dacă este falsificată. De aceea avem nevoie să facem ordine și în politică, și în instituții publice și în școală. Avem nevoie de tineri îndrăzneți și nu obraznici, care să înțeleagă că respectul pentru un om în vârstă este fundamental în lumea civilizată.
- Cred asemenea președintelui SUA și primului ministru că familia este formată dintr-un bărbat și o femeie. Cred că trebuie să garantăm libertatea, dar cred că în ce privește familia trebuie să rămână opțiunea nostră intimă. Nu-mi doresc o țară în care să avem într-o săptămână parada hetereosexuală și în celalată parada homosexuală. Fiecare în intimitatea lui, fără nici o paradă.
- Legile, cutuma, practicile trebuie să apere și să garanteze respectul acelor forme care sunt definitorii pentru identitatea națională, tradiția națională.
- Avem nevoie să facem chiar și în stradă mai multă decât e. Majoritățile parlamentare, guvernul în anii următori vor trebui să vegheze la faptul că s-a ajuns la o desconsiderare a forței de ordine publică care nu este tolerabilă nicăieri într-o țară democratică și într-o țară puternică. Nu există și nu trebuie să existe toleranță pentru intoleranță și libertate pentru extremism.
- Imi pot imagina foarte bine cum toate aceste lucruri pot fi puse în practică de o majoritate, de un guvern, de instituții care iau deciziile, inclusiv președintele. Cel mai important lucru este să ținem dreaptă politica României în politica externă. Noi suntem parte a Occidentului, suntem acționari în UE, suntem parteneri cu SUA și suntem membri NATO. Nu dezvolt acum aberațiile despre neutralitate. Nu există pentru o țară ca România neutralitate. Aceste lucruri nu sunt ușor de apărat, nu sunt ușor de întreținut, de construit, pentru că lumea este în mișcare. Se petrec mutații importante.
- Aș vrea să închei spunând că știm cu toții că de 20 de ani PSD nu ap romovat un membru al PSD președinte. Nu se va întâmpla nici de data aceasta. Dar ce se va ântâmpla este că veți avea un președinte, fără să asumtă, fără să mobilizze împotriva celui mai votat politic din România. Veți avea un președinte care va avea un partener pentru PSD, veți avea un președinte care va ști să respecte care va ști să respecte un partid care este deja în democrația post-comistă a României un partid istoric.
- Toate aceste lucruri nu sunt ușoare dar sunt foarte posibile. E alarmă, e urgență, dar nu avem nici un motiv de panică. Ne trebuie doar credință, putere, curaj. Mă rog lui Dumnezeu să mi le dea, să vi le dea și să binecuvânteze România!
- UPDATE 13.26 Crin Antonescu după ce a fost votat canidat la congresul PSD: ”Asta poate fi începutul unei frumoase prietenii. Tot ce-mi doresc pentru țara noastră e ca această lungă și complicată frumoasă să aibă happy end, o România stabilă, cu un raport înfine normal între președinte, parlament, partide politice, deci cetățeni. Mulțumesc mult tuturor.
- Este un moment de maximă resposabilitate. Cel mai important partid din România mi-a încredințat susținerea pentru candidatura la președinția României. Nu cred că trebuie să spun multe lucruri despre cât de importantă și onorantă este această misiune, doresc să le mulțumesc celor din PSD, începând cu președintele Marcel Ciolacu și activiștilor acestui mare partid românesc. Voi fi un președinte al României care va avea un raport corect, democratic, de respect de conclurare cu PSD, precum și cu toate partidele democratice de la putere sau din opoziție din România. Despre toate lucrurile pe care le vom face în campanie vom vorbi atunci. Procesul de validare PSD, PNL, UDMR fiind încheiat, vom trece la treabă.
- UPDATE 13.35 Marcel Ciolacu: Acordul politic pe care l-am semnat împreună cu liderul PNL , UDMR și liderul minorităților a fost trecut statutar și democratic prin forumurile partidelor. Întraga procedură statutară a fost îndeplinită. Candidatul PSD, PNL și UDMR este Crin Antonescu începând de azi. E normal să fie și alte opinii. PSD are un candidat, eu nu pot opri un alt mebru al PSD să candideze. În cazul în care va face acest lucru, ori va demisiona, dacă noi voi fi obligat să-l excludem. Sunt ferm convins că dacă va exista un astfel de caz își va depune demisia. Credeți-mă pe cuvânt, știrea de azi nu e Victor Ponta, e Crin Antonescu. Înțeleg că căutați să fie o discuție și un scandal, nu e nici un scandal. Mi se pare corect ca și alții să aibă alte opinii. Părerea mea e că Crin Antonescu va fi președintele României, cu sau fără candidatura Elenei Lasconi, a lui Nicușor Dan sau a altuia.
- În acest moment suntem uniți cu toții în jurul unui candidat, am și spus că nu există persoane perfecte. Există decizii perfecte și candidat potrivit. Da, Crin Antonescu este candidatul potrivit.
- Mai sunt două luni până vom avea… nu eu influențez demsisia președintelui. Când i-o ceremam nu mă dădeați la televizor. Acum înțeleg că e de bon ton. Nu i-o cer și nu mă interesează. Eu sunt de vină că Iohannis nu-și dă demisia? E o temă falsă. România este într-un pericol real,eu am trăit și în comnism, am trăit și cu fosta Securitate, cu un președinte care împărțea dreptatea prin justiție….
Lucrările congresului au fost deschise de social-democratul Bogdan Ivan, care a declarat că alegerile prezidenţiale din 4 mai sunt despre „viitorul nostru şi al copiilor noştri”. El a punctat că e nevoie de un preşedinte care să iubească România şi să ofere sprijin guvernării.
La reuniune, alături de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi Crin Antonescu, se află, între alţii, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Daniel Băluţă.
Pe 21 ianuarie, Consiliul Politic Naţional al PSD a validat candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale.
Crin Antonescu este candidatul comun al PSD – PNL – UDMR – Minorităţi la alegerile prezidenţiale din 4 mai.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
17 comentarii