VIDEO Iohannis: Noul guvern trebuie să găsească soluții pentru a face România bine / Orban: Voi constitui un consiliu consultativ cu mediul de afaceri pentru deciziile la nivel guvernamental
Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Topul Național al Firmelor Private din România, că noul guvern trebuie să găsească soluții pentru a face România bine. Premierul Ludovic Orban a anunțat a luat decizia de a constitui un consiliu consultativ cu mediul de afaceri care să participe cu adevărat la fundamentarea oricărei decizii la nivel guvernamental.
„Prima măsură necesară este reducerea birocrației. Trebuie eliminate procedurile inutile. (…) Visez la o Românie în care să legiferăm exhaustiv, să nu fie necesar ca pentru orice lege să apară zeci de hotărâri de Guvern. O dereglementare e necesară pentru că izvorul birocrației e de multe ori în această legislație secundară”, a mai declarat premierul.
Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:
Mă bucur că s-a terminat și ultimul capitol din cartea neagră a guvernării PSD, care știu că a fost un adevărat test de anduranță pentru dumneavoastră. Lipsa de competențe, deciziile proaste și managementul public haotic, marca PSD, au bulversat întreaga societate.
Noul guvern trebuie să găsească soluții pentru a face România bine.
Am constatat că la nivelul întreprinzătorilor revine treptat speranța. Oamenii de afaceri încep să devină optimiști în legătură cu șansele economiei noastre.
Este timpul să regândim relația autorităților publice cu mediul de afaceri. Grija noastră trebuie să se îndrepte acum spre măsurile necesare pentru a avea un cadru instituțional stabil, simplu și echitabil, fără decizii arbitrare, piedici injuste sau exces de birocrație, așa cum, din păcate, am văzut în guvernările din ultimii ani.
Am convingerea că antreprenoriatul depinde nemijlocit de calitatea guvernării, și aici am motive de optimism acum. În acest sens, digitalizarea administrației și centrarea sa în jurul contribuabilului trebuie să demareze de îndată. Este momentul să renunțăm odată pentru totdeauna la practica „statului la coadă pentru orice”.
Proiectele de antreprenoriat social reprezintă inițiativele și angajamentul oamenilor cărora le pasă de ceilalți, ca răspuns la promisiunile deșarte și la inerția politicienilor social-democrați, cărora, în realitate, nu le pasă de nevoile societății. Când autoritățile eșuează, oamenii buni se mobilizează.
Oricât ar fi de mare nepăsarea sau incompetența celor puși să acționeze în interes public, oamenii buni răzbesc.
Principalele declarații ale premierului Ludovic Orban:
Vă garantez că Guvernul nostru este un guvern pro-business, care va susține inițiativa individuală, investitorii și care va avea grijă ca mediul de afaceri să fie înfloritor.
Suntem pe un minim istoric de investiții publice din ultimii 10 ani. Cu toate acestea, deficitul bugetar este mare. Dar în realitate este mascat, pentru că deficitul bugetar este mai mare. A fost susținut pe spinarea mediului de afaceri.
O șmecherie este întârzierea rambursărilor de TVA. Este probabil de peste 90 de zile întârzierea. Sumele restante se cifreazî la cel puțin 5 mld. Adică Guvernul a menținut deficitul folosind banii firmelor.
O altă șmecherie e neplata lucrărilor atât pe Ministerul Transporturilor, cât și pe Ministerul Lucrărilor Publice. De exemplu, la PNDL sunt lucrări care trebuiau plătite de peste 5 miliarde.
Vă anunț în premieră că am luat decizia ca să constitui un consiliu consultativ cu mediul de afaceri care să participe cu adevărat la fundamentarea oricărei decizii la nivel guvernamental.
Prima măsură necesară este reducerea birocrației. Trebuie eliminate procedurile inutile.
Visez la o Românie în care să legiferăm exhaustiv, să nu fie necesar ca pentru orice lege să apară zeci de hotărâri de Guvern. O dereglementare e necesară pentru că izvorul birocrației e de multe ori în această legislație secundară.
Drumul spre iad e pavat cu bune intenții. De multe ori, creșterea salariului minim se întoarce împotriva celor pentru care este prevăzută, pentru că își pierd locul de muncă.
Mărirea salariului minim crește cheltuielile pentru fiecare companie, pentru că e o grilă de salarizare în fiecare companie.
Sigur că vom crește salariul minim, dar vom face astfel încât să nu creăm o frână sau un handicap pentru mediul de afaceri.
Să fie liniștiți din sistemul public că nu tăiem niciun salariu, dar în același timp trebuie să creezi un mediu de afaceri care să permită plata cât mai bună a angajaților.
O țară în care afacerilor le merge bine e o țară care prosperă și duce la o viață mai bună pentru toate categoriile de cetățeni.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
13 comentarii