G4Media.ro

VIDEO Planul de relansare economică. Iohannis: Guvernul m-a asigurat că vor fi…

VIDEO Planul de relansare economică. Iohannis: Guvernul m-a asigurat că vor fi finalizate lucrările de infrastructură aflate în mare întârziere / Orban: Ne propunem ca în maximum o lună să adoptăm toată legislația necesară pentru a implementa măsurile

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au participat, miercuri, la evenimentul de lansare a planului economic al Guvernului, care cuprinde zeci de măsuri de sprijin pentru economie, inclusiv granturi nerambursabile.

Președintele Iohannis a declarat că Guvernul l-a asigurat că, în anii următori, vor fi finalizate lucrările de infrastructură aflate în prezent în mare întârziere și că vor fi demarate noi proiecte consistente. Președintele a enumerat autostrada Pitești-Sibiu, drumul expres Pitești-Craiova, autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni, autostrada Ploiești – Comarnic – Brașov și Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Suceava.

Premierul Orban a promis că în maximum o lună va fi adoptată toată legislația necesară pentru a implementa toate măsurile prevăzute în programul economic. „Ne-am propus ca toate măsurile să fie ușor accesibile și să fie disponibile digital”, a adăugat Ludovic Orban.

Planului Național de Investiții și Relansare Economică elaborat de Guvern este lansat cu puțin timp înainte de începerea campaniei electorale.

Evenimentul a început cu intonarea imnului de stat.

G4Media.ro a transmis LIVE principalele declarații

Klaus Iohannis:

Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi, alături de dumneavoastră, la acest moment de importanță majoră pentru România de mâine. Cu toții traversăm o perioadă deosebit de dificilă, cu restricții și constrângeri, ale căror efecte le-am resimțit din plin în plan sanitar, social, dar, din păcate, și economic.

Chiar dacă avem de gestionat în continuare provocările actualei crize sanitare, trebuie, în egală măsură, să pregătim cele mai potrivite instrumente economice pentru a merge mai departe, cu hotărâre și optimism, pentru a face posibilă dezvoltarea României. Depinde numai de noi să transformăm provocările actuale în oportunități, să înțelegem mai bine problemele cu care ne confruntăm și să identificăm cele mai bune soluții.

Pe fondul pandemiei generate de noul coronavirus, România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, moment care a scos în evidență lipsa cronică de preocupare și de viziune a guvernărilor anterioare, care nu au lăsat resurse economice și sanitare suficiente pentru o reacție urgentă în fața unei crize.

În acest context, activitatea Guvernului s-a concentrat pe identificarea rapidă de soluții. Prin implicarea maximă din partea autorităților s-a reușit gestionarea unei situații foarte complicate și în permanentă evoluție, care a necesitat o continuă reajustare a măsurilor.

De aceeași seriozitate și implicare avem nevoie și în continuare, pentru că, de acum înainte, eforturile trebuie canalizate cu și mai mare forță spre identificarea oportunităților care să genereze dezvoltare pe termen mediu, dar și pe termen lung.

În contextul socio-economic actual, tot mai complex în plan regional și global pe fondul crizei COVID-19, trebuie să ne adaptăm la noile condiții, să devenim mai competitivi, să devenim mai flexibili.

Traversăm o criză mondială fără precedent, iar răspunsurile noastre trebuie să fie pe măsură. Avem nevoie să direcționăm resursele și energiile noastre, în mod inteligent, înspre susținerea economiei, ca element vital pentru asigurarea coeziunii economice și sociale.

A venit astăzi momentul ca toate măsurile pe care le adoptăm în domeniul economic să fie incluse într-un plan, într-un singur plan, și să turăm motoarele pe calea relansării economice.

Așa cum știți, m-am implicat direct, împreună cu premierul și cu membrii Guvernului, în dezbaterea și identificarea celor mai bune măsuri de relansare economică, pornind de la consultările cu mediul de afaceri, de la nevoile economiei, dar și ale salariaților. Am susținut, de la bun început, necesitatea unei abordări pro-active, care să mențină locurile de muncă și să sprijine companiile românești.

Această abordare presupune un nou model de dezvoltare economică, bazat pe măsuri adaptate noii economii, un model economic axat pe investiții în infrastructură, pe digitalizare și inovare, pe competitivitate și export de produse cu valoare adăugată ridicată.

În toamna anului trecut, am propus o nouă viziune economică, România prosperității și a competitivității, România creșterii sustenabile, prin investiții, exporturi, inovare și spirit antreprenorial. Românii au arătat clar că își doresc o dezvoltare sănătoasă și durabilă, care să ofere speranță și predictibilitate pentru mediul antreprenorial și să ducă la creșterea reală a nivelului de trai.

Modelul economic al guvernării sau al guvernărilor PSD din ultimii ani, bazat exclusiv pe consum și fără nicio viziune pe termen lung, a neglijat total așteptările românilor, care au sperat că viața lor se va îmbunătăți semnificativ și durabil. Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură de transport modernă și europeană, de școli demne de secolul XXI, de spitale performante, de acces la rețeaua de gaze, de securitate energetică, de industrie competitivă și agricultură prosperă, pe măsura potențialului de care dispunem noi în România.

În schimb, România este pe ultimul loc din Uniunea Europeană la calitatea drumurilor și în jumătatea inferioară în clasamentul eficienței transportului.

În ceea ce privește digitalizarea – adică vârful de lance al economiei moderne, lucrurile, din păcate, stau la fel de rău. Ne situăm pe locul 26 în Uniunea Europeană, iar relația dintre stat și cetățean este continuu îngreunată de absența pe scară largă a serviciilor publice digitale.

Am realizat, în această perioadă dificilă, că ceea ce ani de zile a fost imposibil a devenit, iată, posibil și trebuie să se transforme, cât mai curând, în normalitate. Sub presiunea crizei provocate de coronavirus, au fost găsite soluții pentru digitalizarea activității în administrația publică și nu numai. Este important să înțelegem că toate aceste progrese acumulate acum în criză trebuie accelerate și duse mai departe.

Avem o singură cale de a ne dezvolta economic, sănătos și durabil: să investim în viitorul nostru și să reclădim România din temelii. Acesta este îndemnul pe care l-am adresat Guvernului, să avem un plan de investiții prin care să refacem încrederea mediului economic, dar și a românilor în perspectivele noastre de dezvoltare. Numai prin investiții vom putea relansa economia, numai prin investiții vom putea oferi speranță și oportunități întreprinzătorilor, dar, în același timp, și angajaților.

Lecțiile dure ale acestei pandemii ne-au arătat că este absolut obligatoriu să ne consolidăm securitatea sanitară, alimentară, energetică și tehnologică.

Am încurajat Guvernul să ia în considerare toate aceste aspecte în pregătirea Planului de relansare economică, axat pe rezultate concrete. Am lucrat împreună pentru a ne asigura că Planul este fundamentat pe baze solide și că include cele mai importante și mai urgente proiecte de investiții, de care România are mare nevoie acum și în viitor.

Românii merită o rețea de autostrăzi la nivel european, un sistem energetic puternic în plan național și regional, industrii și servicii competitive. Putem avea toate acestea numai prin accelerarea proiectelor majore de investiții, într-o manieră eficientă, profesionistă și transparentă. Sunt obiective majore care se pot atinge prin muncă și dedicare, nu prin declarații populiste, precum cele ale guvernanților din ultimii ani, lipsite de orice efect și rămase la stadiul de promisiuni deșarte.

Guvernul m-a asigurat că, în anii următori, vor fi finalizate lucrările de infrastructură aflate în prezent în mare întârziere și vor fi demarate noi proiecte consistente. Între acestea se află autostrada Pitești-Sibiu, drumul expres Pitești-Craiova, autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni, autostrada Ploiești – Comarnic – Brașov și Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Suceava.

Însă orice plan de investiții ambițios necesită finanțare pe măsură. Din acest motiv, fondurile europene trebuie să devină pilon esențial al dezvoltării noastre.

România nu mai are voie să rateze nicio oportunitate de finanțare și de dezvoltare, și nici să urmărească mize mici, de moment, legate eventual de interese electorale. Este important să valorificăm cât mai bine mecanismele europene de finanțare, cum sunt, de exemplu, inițiativa SURE și Planul european de redresare economică. De exemplu, SURE este un instrument deosebit de util, deoarece sprijină atât angajații, cât și companiile, prin posibilitatea păstrării locurilor de muncă.

Avem datoria ca, în următorul exercițiu financiar european, să fructificăm pe deplin oportunitățile de dezvoltare oferite de fondurile europene.

Cu sprijinul acestora, vom putea susține întreprinderile mici și mijlocii, cercetarea și inovarea, investițiile în rețelele de transport transeuropene, toate cu scopul de a stimula creșterea economică și de a crea locuri de muncă productive și cât mai bine plătite, pentru românii din țară, dar și pentru cei care se întorc acasă din străinătate.

Aveți oportunitatea, dar mai ales datoria de a accelera implementarea măsurilor și a programelor de investiții din acest Plan de relansare, cu rezultate concrete și efecte directe asupra prosperității cetățenilor noștri. Eu am toată încrederea că, împreună cu românii, vom depăși dificultățile actuale și vom pune bazele României Normale, care să ne ofere tuturor un viitor mai bun în țara noastră.
Vă mulțumesc și vă doresc succes și spor la muncă!

 

Ludovic Orban:

Programul „Reclădim România” e un program de investiții și susținere economică.

Schimbarea modelului de dezvoltare economică – model bazat pe investiții, digitalizare, inovare, creșterea competitivității, a productivității.

Am constatat că accesul companiilor la capital, la resurse, la tot ce înseamnă resursele care pot fi mobilizate din fonduri europene, zona financiar-bancară este extrem de dificil și extrem de restrâsn. Din acest motiv am gândit de la începutul crizei să asigurăm cât mai multe lichidități pentru companii. Cele mai multe măsuri pe care le-am luat au urmărit acest obiectiv.

Vă anunț că în curând vom primi aprobarea și pentru schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor și care nu sunt IMM-uri.

O altă problemă pe care am constatat-o și pe care încercăm să o remediem este fluiditatea circulației banilor între companii. Am gândit o schemă prin care să asigurăm creditul comercial.

E momentul ca liderii politici să iasă din mlaștina demagogiei și populismului, din discursul SF care nu are nicio legărtură cu legitățile economice. Vremea când politicienii promiteau marea cu sarea și ofereau praful de pe tobă trebuie să înceteze.

Din partea Guvernului trebuie să se audă vocea rațiunii.

În perioada care va veni trebuie să vă spun limpede că investițiile care se derulează de către Guvern, companiile statului se vor accelera, care trebuie să vină dintr-un management corect.

Nu putem să dezvoltăm infrastructura atât timp cât o procedură de licitație durează și 5 ani de zile.

Guvernul și administrația trebuie să își schimbe mentalitatea, o administrație care să accelereze toate procedurile necesare. Criteriul de evaluare a celui care lucrează în administrația publică trebuie să fie eficiența.

Guvernul și administrația trebuie să fie un partener al mediului de afaceri.

România are o șansă uriașă. Avem oportunități pe care unii nu le-au identificat până astăzi. Nu avem voie să ratăm nicio oportunitate.

Ne-am propus ca în maxim o lună de zile toate măsurile prevăzute în programul economic să fie implementate prin adoptarea tuturor actelor normative. Ne-am propus ca toate măsurile să fie ușor accesibile și să fie disponibile digital.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

  1. Doi cai frumosi … Au dreptate USR-istii … Astia fac propaganda socialista pt. un sistem imperialist … Am mai dat un comm. dar nu s-a postat, wondering why, baremi sa faca ce-a facut Japonia cu Toyota … Chiar sa puna mana pe carte, ca sigur n-au citit altceva de categoria ‘Colt Alb’ anul asta … N-au avut timp, saracii … Fac pomeni electorale in mare stil mafiot. Sa vedem cum si-o joaca PSD-istii … In Capitalism trebuie sa existe Competitie reala ca sa rasara si eficienta … Daca PNL-istii n-au fost in stare atatia ani de o Opozitie Demna, sa vedem dac-o fac mafiotii de pe partea stanga a lui Ludovic(Al XIV-lea, sa ne intelegem …

    • P.S. : Se zvarcoleste Lenin in mormant sa vada cum au ajuns sa fie exploatata munca contribuabililor pt. unii care n-ar trebui sa aiba probleme … Macar sa fie obligati sa returneze tot ceea ce primesc de la Stat cand intra pe profit… Asa mi se pare corect.

      Restul e vrajeala .

    • P.S. : Se zvarcoleste Lenin in mormant sa vada cum a ajuns sa fie exploatata munca contribuabililor pt. unii care n-ar trebui sa aiba probleme …

      Macar sa fie obligati sa returneze tot ceea ce primesc de la Stat cand intra pe profit… Asa mi se pare corect.

      Restul e vrajeala .

    • In cazul in care partidul lui klauSS , va forma viitorul guvern , in mod sigur in colonia Romanica , se va instaura un SOCIALISM pentru BOGATI (socialism corporatist ).
      EXEMPLU : Dacă esti Amazon, primeşti ajutoare de stat şi nu plăteşti impozite, în schimb dacă eşti o afacere mica şi rămâi în urmă cu chiria, beneficiezi de piaţă liberă, adică primeşti ordin de evacuare , sau daca ramai in urma cu plata taxelor iti sunt blocate toate conturile , si afacerea este distrusa .

    • Este un paradox aparent iremediabil, trebuie rezolvat ca Nodul Gordian … Politicienii sa nu mai fie curve ale votului ci sa-si castige meritocratic functia, aia e, terminam cu „Democratia” pt. ca asa ceva nu exista.

      Politica rezulta din ignoranta majoritatii, deci total opusul unui sistem condus de vointa perpetua a majoritatii.

      Conceptul de Homo Politicus inca n-a ajuns pe la noi …

      Este un abuz dement dar cine nu-l constientizeaza si nu se revolta isi merita soarta. (Pt. ca e strigator la cer ce se intampla-n lumea asta.

    • E un demers curajos când lumea nu prea călătoreşte pe pandemie şi mult electorat aşteaptă măriri la pensii şi alocaţii.

  2. Cred ca Daddy se rasuceste in puscarie de necaz, in bratele lui nea Alifie…

  3. Ce lansare frumoasa !
    La fel a fost si la Titanic.

  4. Incet, incet normalitatea se intoarce in tara . Guvernul si Presedintele se prezinta periodic in fata natiunii si ne arata situatia la zi economica si politica si iata ca azi ne aduc in fata , spre dezbatere si modelul de dezvoltare liberal , al PNL , ce va face parte din dezvoltarea viitoare a Romaniei .Intr-o situatie mondiala dificila si sub presiunea coronavirusului , guvernarea , ca un intreg , a reusit in citeva luni ceea ce guvernari repetate de stinga(cu mici exceptii guverne de dreapta ) nu au facut in 30 de ani . Evenimentul, prin care atit presedintele cit si premierul vor aduce spre stiinta cetateanului drumul de urmat este fara indoiala primul eveniment de acest fel in care atit presedintele tarii (sa nu uitam cele 70 de procente obtinute in alegerile de anul trecut ) cit si premierul sunt impreuna si decid impreuna (conform dorintelor cetatenesti ) viitorul Romaniei . Desigur este si un eveniment electoral de amploare ,dar nu va fi singurul de acest fel . Evenimentele electorale produc ,asa cum bine se stie , prezentarea pachetului de masuri viitoare(in cazul nostru masuri de dreapta ) ce sunt supuse dezbaterii in societate si care determina cetateanul sa se alature unor idei , modalitati , principii de guvernare viitoare . Toate partidele fac acest lucru si nu este nimic in neregula cu aceaste proceduri politice . Avantajul partidul de la guvernare este chiar participarea presedintelui ce va pune in valoare toate deciziile luate de comun acord . Tandemul Orban – Iohannis face posibila o guvernare de dreapta ce poate produce modificari majore daca PNL cistiga alegerile viitoare . Cetatenii vor afla in aceasta seara propunerile tandemului si vor decide (fiecare asa cum crede ) catre cine se indreapta votul lor . Politica de dreapta nu isi desminte conceptul economic de investitii majore in punctele economice ce produc plusvaloare si ce produc locuri de munca bine platitee . Noutatea absoluta se refera la procedeul prin care firmele vor avea acces la granturi . Nu putem decit sa asteptam alegerile cu speranta unui vot masiv exprimat in procente , vot masiv ce poate aduce puterea in mina unui guvern de dreapta pentru urmatorii 4 ani .Presedintele va sustine toate aceste noi atitudini economice si politice si impreuna cu guvernul va produce o democratizare majora a tarii .

    • Sa dea Doamne-Doamne!
      Am cateva comentarii:
      1. Cu CINE va reusi Guvernul Orban sa puna in aplicare aceste marete promisiuni cand STIM bine ce incompeteta, ce clientelism PSDist colcaie in toate Institutiile Statului roman, a spus-o de cateva ori chiar Minsitrul de Finante Fl Catu, dupa ce au venit la guvernare!?
      CINE va reusi asa ceva, ca MINISTRUL singur nu poate face, ori in Ministere colcaie clientelismul politic adunat de 30 de ANI!?
      Mi-amintesc cum Corina Cretu a spus si ea nu o data, ca si Rapoartele Comisiei Europene, ca PROBLEMA Romaniei in ce priveste absorbtia fondurilor de la UE este SLABA Capacitate Administrativa, cu CINE va reusi Guvernul aceste performante marete?!
      2. Sursele de finantare mentionate in Plan sunt Fonduri europene si Fonduri nationale:
      – CATI Bani estimeaza Guvernul ca vor veni din fonduri UE, stiind ca Romania NU e campioana absorbtiei fondurilor UE, dimpotriva!!!
      -CATI bani vor fi din fonduri nationale, adica din IMPRUMUTURI externe si la CAT va ajunge Deficitul bugetar, stiind ca Agentiile de rating sunt cu ochii pe Romania iar Sursele de finantare Externe se uita la ce spun Agentiile de rating?!
      3. Premierul Orban a spus ca PNL vrea „ca în maximum o lună să adoptăm toată legislația necesară pentru a implementa măsurile”
      Cate bete-n roate vor baga PSD+ALDE+PRO-Romania?!
      4. Mi se pare prea ambitios, sa nu zic chiar fantezist…stiind istoria noastra in materie de a FACE,(vedem bine CE am FACUT in 30 de ANI…), cred ca nu ajunge stilul german al Presedintelui de „a face lucrurile bine si pana la capat”, modelul asta NU e modelul majoritatii romanilor, mai ales al majoritatiii politicienilor, dimpotriva!
      Lalaiala, LIPSA de Responsabilitate, „merge si-asa” sunt caracteritice majoritatii romanilor, adica FIX ce NU avem nevoie pentru a REUSI!
      Pentru Presedintele Johannis cat va fi pus in aplicare din acest Program conteaza si nu prea(alt mandat nu mai poate avea, iar la Sibiu se intoarce asteptat cu bratele deschise), dar DACA acest Program va avea soarta Programului PSD din 2016, atunci si PNL va avea soarta PSD: adica ADIO!!

    • Lili sunt intrebari legitime ,intrebari ce sunt parte a unor indoieli generate de trecut . Cineva a zis in timpul prezentarii programului ca presedintele este girantul inten si extern al tuturor spuselor de azi , dar ca intelegere generala doar votul in alegerile viitoare cu accentul pus pe cele parlamentare este singurul ce garanteaza viitorul celor vazute si afirmate .Avem si eu si tu indoieli , este normal , dar daca ma uit in urma vad un presedinte ce de unul singur (cu putin ajutor de la cetatenii protestari ) s-a impotrivit unui drum non european ce era parte a vechii guvernari . Putea sa nu faca asta si sa isi consume mandatele in liniste . Increderea mea se indreapta catre presedinte si premier(undeva ascunsa in bara de jos a intelegerii , am inca o urma de indoiala ,dar mizez pe nevoia premierului de a avea visuri mai mari decit cel de fata, visuri ce nu pot fi atinse fara cuvintul actualului presedinte ) si catre ministri ce pare a stii ceea ce fac . De altfel si la nivel european o data cu preluarea mandatului de catre Germania lucrurile vor intra in linie dreapta . Discutia pragmatica , punctuala este prea lunga si obositoare tehnic si nu isi are locul aici . Feelingul meu spre asta duce , batrina Europa este greu de invins si din fericire presedintele este un anticomunist si un european – nascut si nu crescut- . Surprize multe ne vor astepta in acest sfirsit de an 2020 .

    • @Mafalda: Nu sunt deloc increzatoare… am 2 copii, mari la casele lor… in 2007, jumate din gasca fiicei mele, 4 Familii tinere, au plecat in Canada… sunt bine mersi TOTI!!
      Ea si sotul ei nu au plecat, pentru ca mama lui e singura si nu voia s-o lase singura…acum, vorbesc iar despre plecare…
      Avem un nepotel de la fiul nostru… e bucuria si minunea noastra..
      Ma gandesc cum sa fie ca ea sa aiba in viitor un copilas iar noi sa-l vedem pe ecrane, cand in cele aproape 2 si 1/2 LUNI de interdictie de pandemie abia am rezistat fara sa-l vedem pe nepotel…
      Viitorul e al lor, decizia le apartine, dar nu va fi deloc usor nici pentru ei, nici pentru noi..
      Dar, aici in Romania, ei NU se mai vad.
      Nu mai rezista, sunt scarbiti si nu vad nici o sansa de schimbare, s-au saturat sa munceasca, sa plateasca TAXE uriase Statului roman si sa vada tot soiul de analfabeti numiti la Curtea de Conturi, la ASF etc pe Salarii de MULTE MII de EURO, analfabetul fost sot al Olgutei e Vicepresedinte la ASF cu 14000 Euro/Luna, „din BANII nostri, din munca noastra e platit, mama”, imi spune ea..
      Si ii dau dreptate…
      Nici eu nu as sta, daca as fi tanara..as pleca imediat din Romania asta.
      Romania nu va fi altfel nici in alti 30 de ANI!(ati citit ce NUMIRI pe functii a facut si PNL, exemplu, Claudia Boghicevici fosta invatatoare, cu Colectie de 2 licente, 3 Masterate si 1 Doctorat plus Diplome peste Diplome TOATE in timp ce MUNCEA zi de zi si a nascut si 1 copil, a fost numita la Curtea de Conturi, 5000 Euro/Luna, desi NIMIC din ce a FACUT la viata ei NU o recomandain acea functie!)!)

    • Si in cazul meu copii sunt in Franta , dintre prieteni prietenii multi au plecat , altii au ramas . Stiu foarte bine si cum s-au obtinut , masterele , doctoratele si intreaga motivatie din spatele obtinerii acestor diplome si avantajele uneori si politice din spatele modalitatii lor de obtinere si cine a gestionat toate aceste posibilitati viitoare in unele cazuri (destul de multe astfel de cazuri ). Dar nu generalizez niciodata . Cazuri punctuale exista ,dar o generatie ce vine din urma este chiar altfel . Desigur multi vor pleca din tara sa studieze in strainatate ,dar acum avem o sansa de relansare cu cei care sunt inca cu noi . Poate chiar ultima sansa . Ca idee punctuala nu ma refer decit arar la persoane . Exista mereu si bine si rau ,depinde din care parte a baricadei privesti . In principiu fiecare om are sansa lui , faptul ca eu sau tu nu il agreem sau ca particica noastra de cunoastere raportata la celalalt ne face sa avem o parere personala despre altcineva , uneori partial gresita , nu ma motiveaza a generaliza. Pina la urma distantele se scurteaza si UE devine din ce in ce mai mica ,iar noi ca cetateni ai acestei tari nu stim ceea ce va sa vina , doar privim impartiali , ca la teatru , jocul politic si nu numai . Doza noastra de romanism se contopeste incet, incet ,cu doza de europenism si viitoarele generatii vor arata altfel decit ceea ce noi suntem azi . Un pic de optimism nu strica , dar fara a fi candid -desigur – .

  5. Deci se confirma:
    USL=PSD + PNL

  6. PNL a inceput sa promita marea cu sarea, la fel ca PSD in 2016. Este exact acelasi scenariu dar fara promisiuni, chiar si exagerate, nu te poti astepta sa fii votat.

  7. program electoral si nimic altceva

  8. Adevarul scrie ca bietul Habarnam s-ar fi suparat ca nu i s-a cerut parerea inainte de publicarea acestui document si nici n-a fost invitat de Iohannis la lansarea acestuia. Pai ce sa va fac bre, daca criticati din toate pozitiile (in engleza: shoot from the hip), vreti sa fiti si bagati in seama? Haida de!

  9. Dar cine a demolat Romania de trebuie reclădită?

  10. De când începe relansarea economică?Din 2021,dupa cum spune pnl și gașcă din curtea clubului de fite!!!Pana atunci?Scapa cine poate!Multa sănătate pnl-ului și votanților lor pentru a reuși ce si-au propus în decada 2021-2031!!!Cei care, în 2020 sunt în situația pe care au creat-o pnl-ul prin incompetenta,inconsecvență,instabilitate psihică trebuie să ne luăm soarta în mâini și,să rezolvăm ceea ce mai putem!!!Speranța….a murit!!!la clubul diplomatilor!!!

  11. Sa vedem cu ce vin USR-istii … Tare mi-e c-o sa se compromita si-o sa se dizolve in galbeneala … Astia vor toti sa le mearga bine, nu ma convinge nimeni ca chiar vrea sa schimbe ceva in tara asta … Oricum, raul cel mai mic in Ro. se numeste USR, pe care o sa-i votez, chiar daca Dan Barna nu-i cel mai bun/demn reprezentat al partidului … (E Nicusor autist ca altfel aveam alta discutie …

  12. Programul de guvernare al PSD era bun, iar dovada e ca astia il tot copiaza! Si o fac deja a treia oara in 8 luni! Nu-i bai, azi PSD a mai pus 2-3%

  13. Astăzi a fost varianta românească a lui Stan și Bran la Clubul Diplomaților!!!!Am urmarit fără sonor,dar am inteles….mascarada!PENIBILI!!!!Dar,am râs cu lacrimi.Ma doare ce mi se întâmplă mie,și altora ca mine dar,am avut și bucuria de a constata ce fericire îi așteaptă pe fanîi acestor indivizi începând cu 2021……muuuuulta miere până în 2031!!!Sa trăiți bine!!!!!