G4Media.ro

VIDEO Joe Biden: I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este…

Sursa foto: captură video

VIDEO Joe Biden: I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este împotriva Rusiei, este pentru poporul american. Tonul întâlnirii a fost pozitiv / Pentru Vladimir Putin, discuțiile au fost „foarte constructive”, iar Biden este un om de stat cu experiență 

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat într-o conferință de presă separată, după întâlnirea cu Vladimir Putin, că i-a spus președintelui rus că nu are o agendă împotriva Rusiei, ci „pentru poporul american”.

„Unde avem diferențe, vreau ca președintele Putin să înțeleagă de ce spun ceea ce spun și de ce fac ceea ce fac”, spune Biden.

Președintele SUA a catalogat tonul întâlnirii ca fiind unul bun, „un ton pozitiv”.

De ce a vrut să se întâlnească cu Putin: Joe Biden a spus că i se pare important să se întâlnească personal cu Vladimir Putin, pentru ca să „nu existe nicio greșeală cu privire la ceea ce am vrut să comunic” și pentru ca să fie stabilite „clar prioritățile și valorile țării noastre, astfel încât să le audă direct de la mine”.

Joe Biden a mai spus că nicio „măsură stridentă” nu a fost luată și că a făcut ceea ce a „venit să facă”

 

Despre Alexei Navalnîi: Președintele SUA a declarat că i-a spus lui Vladimir Putin că va continua să vorbească despre cazuri în care există „îngrijorări privind încălcarea drepturilor omului” și a dat ca exemplu cazul disidentului Alexei Navalnîi.

Consecințele asupra Rusiei ar fi devastatoare, în cazul în care Navalnîi ar muri, a spus Biden.

Despre securitatea cibernetică: Joe Biden a spus că o „o mare parte din timp” au discutat despre securitatea cibernetică.

„Țările responsabile trebuie să ia măsuri împotriva infractorilor care desfășoară activități de ransomware pe teritoriul lor”, a spus Biden.

Întrebat despre posibile consecințe în cazul în care vor mai exista „amestecuri electorale sau alte atacuri de securitate cibernetică” împotriva SUA, Joe Biden a răspuns: „știe că există consecințe, știe că voi lua măsuri”.

Joe Biden a criticat Rusia, spunând că „încearcă cu disperare să-și mențină poziția” de putere mondială, iar „prețul” pe care îl va plăti pentru posibile amestecuri este pierderea acestui statut.

Biden a mai spus că lunile următoare vor fi un „test” care va arăta dacă discuția cu Putin va aduce „națiunile mai aproape de progres”.

Declarații ale președintelui Vladimir Putin, în conferință de presă separată:

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține o conferință de presă după întâlnirea cu președintele SUA, Joe Biden, afirmând că, în timpul întâlnirii, ambele părți și-au arătat hotărârea de a o înțelege pe cealaltă și că discuțiile au fost „foarte constructive”.

Întrebat despre aderarea Ucrainei la NATO, Putin a spus: „nu cred că este ceva de discutat” cu privire la acest lucru.

Vladimir Putin a confirmat că la discuția cu Joe Biden au discutat și despre Ucraina.

Despre ambasadorii SUA și ai Rusiei: Vladimir Putin a spus că atât ambasadorul SUA, cât și ambsadorul Rusiei se vor întoarce la posturile diplomatice, își vor prelua funcțiile

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, Putin a spus că este o problemă „strict tehnică”.

Despre securitatea cibernetică: Putin a spus că subiectul a fost discutat cu președintele SUA și că securitatea cibernetică este „extraordinar de importantă” pentru ambele țări.

El a mai spus că Rusia a furnizat „informații exhaustive” către SUA cu privire la presupuse atacuri cibernetice, dar că Statele Unite nu au răspuns.

Despre Alexei Navalnîi: Vladimir Putin a refuzat să rostească numele opozantului Alecsei Navalnîi, atunci când a fost întrebat, afirmând că „această persoană” s-a întors în Rusia pentru a fi reținut, pentru că știa că a încălcat legea

„A fost condamnat de două ori ”, a spus Vladimir Putin, adăugând că a „ignorat” legea și a încâlcat condițiile legii atunci când a plecat în străinătate, dar că s-a întors pentru a fi arestat.

Despre Joe Biden: Putin a spus că Joe Biden este „foarte diferit” de predecesorul său, Donald Trump.

Subliniind că discuțiile au durat două ore, Putin a spus că Biden este un politician „cu experiență”.

Despre Tratatul New Start: Putin a spus că ambele țări sunt responsabile de stabilitatea nucleară și că au convenit să analizeze modificările aduse acordului privind controlul armelor.

Știre în curs de actualizare

Sursa foto: captură video

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Acum sa bage chiftele.

  2. Care sunt implicatiile pentru Marea Neagra? Este ca Sefului lui Ramzan si Tatalui lui Hunter li se rupt ula? Trebuie continuata lupta anticoruptie, rezilienta sa fie maxima, vaccin prin botnita si sa ne vedem la capsuni.

  3. Câștigătoare.. partea rusă. Oare de ce nu ma mir?

    • Pentru ca acum are dreptate.
      Iar daca ai dreptate, gargara anti-rusa mioritica se va dovedi curand destul de contraproductiva. 🙂

    • Pentru că așa ai primit punctajul?!

    • Gloaba KGB-ista ce esti! Faceti foamea in Rusia, iar vouă va arde de summituri?

  4. O sa aiba si Biden conferinta de presa?

    • Un fel de declaratie de presa pt. ca intrebarile sunt usurele ca la casele de batrani.Biden a avut o prestatie jalnica, de lider slab, pus la coada de un comunist autoritarist cu care impartaseste metodele de coruptie. Robinette a folosit un vocabular sarac, simplist, presarat cu expresii penibile de mediu familiar . Un batran manipulat de globalistii care il au la mana cu fiul hunter si toate porcariile aferdnte unei familii corupte.
      Daca mai sta la carma SUA, rusii sunt calare pe noi.

  5. Explicațiile au fost satisfăcătoare, nu ne-am certat, el m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdrențe, dar nu ne-am certat !!
    Va gândeați ca se poate și la nivelul asta ??

  6. Ceva mai la obiect :
    Analiștii politici ( de la Washington Post, Politico ) subliniază așteptările modeste cu care Biden a abordat întâlnirea, punând accentul pe înțelegerea pozițiilor celor doi. Politico caracterizează această abordare în titlul articolului care analizează întlnirea ( Biden către Putin : Ajută-mă să te pot ajuta ) iar WP enumeră micile progrese înregistrate, în pofida faptului că relațiile celor două puteri au înregistrat o înrăutățirea accentuată în trecutul recent.Aceste progrese sunt în contradicție cu proiectele mai ambițioase ale președinților anteriori care au abordat o agendă mai substanțială și nu au oținut mare lucru (sub George W Bush Rusia a invadat Georgia, sub Obama a fost intervențiile Rusiei în Ucraina și Siria, a primit azil Eward Snowden, iar cu toată admirația lui Trump față de Putin, nu s-a înregistrat nici un progres în relațiile celor două puteri )
    În primul rând, amândoi ambasadorii (Anatoli Antonov în Washington, John Sullivan la Moscova ) îș vor relua posturile, după ce luni de zile au stat ”rechemați acasă” pentru ” consultări”.
    Se reiau discuțile privind stabilitatea strategică, în vederea reducerii riscului unui conflict neintenționat între primele două puteri nucleare ale lumii
    Experții în securitatea cibernetică trec la consultații tehnice, siguranța cibernetică fiind considerată de primă importanță de amândouă țările. Americanii au înaintat o listă de 16 sectoare care ar trebui să fie ”out of bound” – ocolite de atacuri distructive, fiind vitale ( industria alimentară, agricultura, comunicațiile baza industrială de apărare etc )
    Caracterul pragmatic al întâlnirii a fost sublinat de amândoi
    Biden : Nu este vorba de încredere. E vorba de autointerese și verificarea lor.
    Putin ( citat de WP ) :Nu trebuie să ne privim în ochi și să ne scrutăm sufletul, jurând dragoste și incredere eternă. Amândoi ne apărăm interesele țării și popoarelor noastre și relațiile noastre au avut întotdeauna un caracter pragmatic.

    • Un comentariu echilibrat 👍

      Putin ( citat de WP ) :Nu trebuie să ne privim în ochi și să ne scrutăm sufletul, jurând dragoste și incredere eternă.

      Am senzatia ca Putin vrea specific sa il trolleze pe Trump cu comentariul asta.
      Dupa ce s-au privit dragastos in ochi facandu-si unui altuia complimente dulci la Helsinki, acum Putin ii spune ca doar s-a folosit de el si ca a mimat admiratia reciproca.
      Baiat rau pana la capat Vladimir asta.

    • Este o referire directă la George W. Bush care a relatat după întâlnirea cu Putin că ”l-a privit în ochi și i-a intrezărit sufletul” – un fel de innuendo fin că ”l-a citit”. )))