G4Media.ro

Liviu Dragnea: ”Putem discuta, dar nu un pact pe legile justiţiei, ci…

Liviu Dragnea: ”Putem discuta, dar nu un pact pe legile justiţiei, ci un acord politic pe un set de acţiuni care trebuie să refacă încrederea în sistemul de justiţie”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis că PSD nu susţine „un pact pe legile justiţiei”, ci „un acord politic pe un set de acţiuni care trebuie să refacă încrederea în sistemul de justiţie din România”. El a spus că președintele Iohannis nu poate fi un mediator între partide.

„Nu ştiu cine a vorbit de pact în afară de presă. Eu n-am vorbit de pact, am înţeles că nici domnul preşedinte n-a vorbit de niciun pact (…) Dacă principiile pe care noi le-am prezentat astăzi vor fi însuşite de cineva, sigur că putem discuta, dar nu un pact pe legile justiţiei, ci un acord politic pe un set de acţiuni care trebuie să refacă încrederea în sistemul de justiţie din România, care să garanteze că în România nu se vor mai întâmpla abuzurile la care au fost supuşi mii de cetăţeni români, care să garanteze că judecătorii nu vor mai fi intimidaţi, presaţi sau chiar şantajaţi de către instituţii sau de către oameni din anumite instituţii sau de către structuri oculte (…). Preşedintele ne-a spus (…) că n-a avut niciodată ideea unui pact între noi şi dumnealui”, a spus Dragnea, potrivit Agerpres.

Șeful PSD a mai spus că i-a transmis președintelui un set de 10 recomandări (vezi mai jos).

Declarații Liviu Dragnea după consultările cu Klaus Iohannis:

A fost o discuție pot zice relativ așezată. Dl președinte ne-a exprimat punctul său de vedere despre legile Justiției, că ar trebui reluat procesul legislativ. Nu e nevoie, există OUG 82 în Parlament, care cuprinde o mare parte dintre recomandările Comisiei de la Veneția. OUG a fost propusă de ministrul Toader în urma întâlnirilor cu Comisia de la Veneția

Nu am respins niciodată o discuție despre justiție, dimpotrivă, a fost un obiectiv asumat. Am decis din 2016 să nu facem greșeala să ne facem că nu vedem abuzurile la care sunt supuși cetățenii. Nu putem să ne facem că nu există protocoalele secrete, înțelegeri neconstituționale, nelegale, care au alimentat organizații oculte.

Nu putem să ne angajăm într-o discuție amplă, serioasă dacă nu dăm răspunsuri la întrebări importante, că trebuie să se stopeze abuzurile și să se stabilească efectele.

I-am lăsat un set de zece principii. Le poate citi. Și un set de 7 întrebări. Vă citesc cele 10 principii:

1) Respectarea Constituției României în litera și spiritul ei, inclusiv în ceea ce privește statutul procurorilor și judecătorilor
2) Stoparea abuzurilor din justiție împotriva cetățenilor și înlăturarea efectelor produse.
3) Respectarea drepturilor fundamentale ale omului, garantate de Constituția României și de tratatele internaționale, precum dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil, prezumția de nevinovăție, dreptul la viață privată și inviolabilitatea secretului corespondenței.
4) Garantarea independenței judecătorilor care înfăptuiesc actul de justiție – atât față de mediul politic, dar și față de orice alte forme de presiune exercitate din partea parchetelor sau din partea serviciilor de informații.
5) Garantarea independenței procurorilor în instrumentarea cauzelor, în acord cu respectarea principiului constituțional al subordonării ierarhice.
6) Răspunderea magistraților pentru reaua-credință și grava neglijență în îndeplinirea atribuțiilor pe care le au.
7) Lustrația magistraților care au fost colaboratori ai serviciilor de informații au pus în aplicare protocoalele secrete prin încălcarea Constituției și a legilor în vigoare.
8) Garantarea independenței sistemului judiciar față de orice imixtiune a serviciilor de informații.
9) Principiul celerității în instrumentarea și soluționarea cauzelor penale și civile.
10) Principiul meritocrației și al probității morale și profesionale în promovarea magistraților în funcțiile superioare din sistemul judiciar.

Dragnea:

  • Nu aș vrea să fac publice cele 7 întrebări
  • Iohannis nu poate fi mediator între partide. Poate fi mediator între instituțiile statului
  • OUG va deveni lege după dezbaterea în parlament
  • Vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția, cu toate că printre ele se regăsesc două care cer modificarea Constituției, altul cere desființarea secției speciale pentru magistrați. Or, secția își dovedește utilitatea, cu informații despre sute de dosare deschise împotriva unor magistrați din CSM. CCR a spus în decizia sa că utilitatea acestei secții e evidentă, deci PSD nu va susține desființarea acestei secții
  • Nu cred că e corectă formularea de pact, eu nu am vorbit de pact, înțeleg că nici dl președinte nu a vorbit de pact.
  • Dacă principiile prezentate azi de noi vor fi luate în calcul, suntem gata să punem umărul la un acord politic, nu un pact
  • Președintele ne-a spus nouă că nu a avut niciodată ideea unui pact între noi și dumnealui
  • Dl președinte putea fi mediator până acum. Nu noi am incitat, alimentat ura, dezbinarea, scandalul pe marginea legilor justiției. Doar am rezistat la aceste atacuri violente, mergând pe obiectivele noastre și acum avem trei legi ale justiției promulgate
  • Nu ne-a cerut demisia niciunui ministru
  • Lupta anticorupție e susținută de noi cu precizarea că susținem lupta împotriva adevăratei corupții, nu acțiunile unor procurori pe ținte stabilite anterior cu probe mai mult sau mai puțin falsificate
  • Când am discutat cu aproape toți oficialii străini ce se întâmplă la noi, au fost destul de mirați și contrariați
  • OUG 92 modifică legile justiției, deci procedura a început, și cu aceste întâlniri, și fără ele
  • Mie îmi trebuie timp ca să caracterizez acest demers. Au fost perioade în care m-am lăsat păcălit de asemenea demersuri
  • PE nu are nici un motiv să adopte rezoluții împotriva României

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

34 comentarii

  1. Principiile 1 – 10: Fără penali în funcții publice.

    • EXACT!!!

    • Da. Unde s-a mai pomenit lupul paznic la oi?!

    • Presedintele nu s-a lamurit ca nu se poate negocia cu infractorii ?
      Doar UE ne mai poate ajuta.
      UE trebuie sa faca mai mult pentru Romania, decit sa-si exprime ingrijorarea.
      Comisia Europeană, condusă de Jean-Claude Juncker, trebuie sa procedeze la fel cum a procedat cu Polonia, trebuie sa dea în judecată Romania la Curtea Europeană de Justiție, reclamând încălcarea independenței judiciare si sa oblige Romania sa abroge toate legile adoptate in favoarea infractorilor, sa oblige Romania sa o repuna in functie pe fosta Sefa a DNA.

    • Decalogul Chomsky
      1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
      Pentru aceasta: Să distragi permanent atenția de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoțional.

      2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai națiunii
      Pentru aceasta: Inventează false amenințări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real opinia publica, iar apoi oferă soluțiile.
      Un exemplu: Favorizeaza insecuritatea cetățenilor, apoi guvernarea providențială salvează națiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu prețul limitării propriilor libertăți democratice.

      3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
      Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumata de guvern), “gri” (parțial asumată) și “negre” (niciodată asumata) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamență preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porții anuale, conform unui program anunțat.

      4. Poporul trebuie să creadă ca și ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trăi mai rău este tot pentru binele său
      Pentru aceasta: Să obții acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obișnuiește cu ideea îi înghite tot, dacă e prevenit îi amânat.

      5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu îi permită sesizarea legăturii dintre cauze și efecte
      Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca și cum ar avea cu toții o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepti mulțimile spre un tip de gândire superficială, naivă și cu predispoziție la intoxicări informaționale.

      6. Poporul trebuie dezobișnuit să problematizeze realitatea și să acționeze sub impulsul emoțiilor
      Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente și la reacții glandulare, nu la rațiune. Să încurajezi reacțiile emoționale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

      7. Poporul trebuie obișnuit cu satisfacții ieftine, care să îi ocupe timpul și să îl demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
      Pentru aceasta: Un sistem de învățământ corupt și nefuncțional este instrumentul ideal de a ține cetățenii în ignoranță și a manipula opiniile colective după bunul-plac.

      8. Poporul nu trebuie să aibă acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă și obiectivă
      Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul și îl țin legat de emisiuni și seriale vulgare, ce trag inteligența în jos.

      9. Poporului trebuie să îi fie indus spiritul turmei
      Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputință. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turma și sunt ușor de controlat.

      10. Poporul nu trebuie să creadă în existența strategiilor și mijloacelor oficiale de manipulare
      Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle științelor pentru a cunoaște punctele slabe din psihologia individului și a mulțimilor. În același timp, să discreditezi aceste cunostințe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele și strategiile statale de manipulare.

  2. 10 principii pe care tocmai ei le încalcă. Dar dă bine să le susții în gura mare.

  3. lol…principiile pesede:
    1. vrem sa furam si sa nu fim prinsi
    2. vrem sa furam de la toata lumea si sa nu fim trasi la raspundere
    3. cine nu e cu noi, e impotriva noastra, e soros, e forta oculta etc
    4. vrem ca ro sa devina dictatura in care cei multi sa munceasca, sa plateasca taxe, pt ca noi sa le furam.
    5. vrem sa ii furam atat pe romani, cat si pe urmasii urmasilor lor
    6. vrem sa facem ce avem chef in tara asta, avem drept de viata si propriatate asupra tuturor., ca ne au votat 1.8 mil de retarzi
    7. vrem sa furam
    8. vrem sa furam
    9. vrem sa furam
    10. toti sunt tradatori, daca se pun in calea noastra din a fura cat vrem noi

    • + puteti fura si voi pe linga noi, doar nu suntem absurzi

    • Excelent punctat! Cam astea sunt principiile dupa care respira acesti penali…si nu doar PSD-istii ca mai sunt si in UDMR, ALDE si in PNL din astia

  4. CEI MAI MARI BANDITI DIN ISTORIE, JEFUITORI PRIN PROGRAM, COMUNISTII, REPREZENTATI PRIN FILONUL LOR CEL MAI DUR, PESEDE – ALDE, VORBESC DE LUSTRATIE…

    TICALOSIE, NUMELE TAU E PEDESE – ALDE.

  5. Uite inca 2 principii : MUIE PSD e primul si Dragnea la puscarie al doilea.

  6. Da nesimțiți mai sunt!!! Ei se șterg undeva cu ele și au tupeul sa le prezinte președintelelui!!!
    Tupeu de borfaș!!!
    Adică toată lumea (inclusiv Comisia de la Veneția) țipă că prin legile date încalcă independenta justiției, a procurorilor, iar ei au tupeul sa vina cu lista asta!!! când legile sunt făcute de infractori și incompetenți ( cu diplome cumpărate la bătrânețe…)
    Deja e penibil!!!

  7. Phii, ce s-au mai scremut sa scoata zece principii de bla-bla.
    De altfel pezede le incalca cu voiosie.
    Parca ar fi placinta cu ravase, sau bilete de papagal.

  8. Dragnea, in prostia lui, nici nu-si da seama ca in urma acestei intrevederi si-au semnat sentinta. Ultimele lor intentii sunt acum clare pentru CE. Singura solutie ramane chemarea in judecata a Guvernului Romaniei de catre Comisia Europeana, urmata de inlaturarea tuturor modificarilor si revenirea in functie a Codrutei Kovesi si eventual, a lui Augustin Lazar.

  9. CE CREDETI CA SE DISCUTA IN SEDINTELE PESEDE, ALDE SAU ALTE SUBUNITATI ALE PARTIDULUI ?
    DESPRE PRINCIPII ? CE CREDETI CA SE HOTARASTE ? INDEPENDENTA JUSTITIEI ?

  10. – Răspunzi pentru faptele tale și nu încerci să le schimbi că sa scapi tu
    – Nu furi de la copiii sărmani
    – Nu furi de la poporul român
    – nu distrugi învățământul românesc
    – nu distrugi sistemul medical
    – nu promiți și apoi uiți după ce ești votat
    – nu pui tu pe cine vrei in toate funcțiile de conducere
    – nu pui prim ministru și miniștri analfabeți, trebuie alesi doar pe criterii de performanță
    – muncești pentru poporul care te-a angajat, nu pentru bunăstarea ta
    – fără penali în funcții publice, nu mai ai ce caută în conducerea statului

  11. ARE DREPTATE DRAGNEA. NUMAI CONDAMNATII SI INFRACTORII POT.

  12. Despre ce principiu al meritocrației e vorba în ce face PSD? Vreau un singur exemplu de om pus în funcție pe baza exclusivă a meritelor!!!

  13. Sa-ti dau la mumu mai infractorule,tu vorbestii de principii ?Auzi la el,, principiul meritocratiei si probitatii morale”- gatu m@tii de jegos ,pai la tine principiul asta lipseste decand te-ai nascut mai scarnavie.

    • Scuze pentru limbaj dar nu mai rezist sa vad acest infractor pozand in cel ma mare sfant.

    • Macar aici nu trebuie sa ne mai si cerem scuze. Ai dreptate. Descarca-te linistit. Se pare ca doar asta-i rostul acestui site, pentru ca ceva constructiv n-am vazut.

    • DIN DRAGOSTE DE TARA A PUS ASTA IN CELE MAI inalte FUNCTII TOATE PROSTELE DIN VIDELE CARORA LE-A FACUT FELUL. IAR TERICEANU II TINEA TUCALUL: CELE MAI BUNE, PARTENERE.

  14. nu il duce capul pe mult pe asta, din moment ce afirma ca presedintele nu poate fi mediator intre partide , adica exact ce propaganda psd si alde insinueaza de 2 ani ca nu e mediator

  15. Aceasta jigodie absoluta are tupeul sa puna el conditii !?! Asta arata ca n-au de gand sa dea niciun centrimetru inapoi, or fi crezand ca opiniile Comisiei de la Venetia sunt ca legile romanesti, sa-si bata ei joc de ele cum vor. Se apropie si sfarsitul meu, monstrule …. te trage ata la puscarie, ca tot acolo ajungi, oricat te-ai zbate

  16. Bai Dragnea, din cele 10 Porunci biblice tu a incalcat ultimile 4. Dar, pentru fraieri, te consideri trimisul lui Dumnezeu pe pamant.
    Ai saracit un judet intreg, de ce nu ai saraci o tara intreaga? Nu te recomanda nimic, esti doar un hot nenorocit, fiul diavolului.
    You even stole the EU money!
    Junker, this fucker stole your money!

  17. La punctul 2 am o observatie. 2) Stoparea abuzurilor infractorilor împotriva cetățenilor și înlăturarea efectelor produse. Unii dintre cetateni au si murit dinc auza abuzurilor. Dreptate pentru dansii cand se mai face? Se face vreodata? Cum avem dreptul sa ne facem dreptate? Sa zicem ca ne omoara un copil? Asteptam 7 ani sa se judece, dupa care se reia procesul de la zero, dupa care se prescrie, daca nu se prescrie, se abroga prin OUG? Asteptam asa? Fara violenta! Hai sictir!

  18. Ciordache se asteapta ca din clipa in clipa sa fie trasniti de ceL de Sus pentru prostiile pe care le debiteaza Livache !

  19. Cat de frumos spus! Mai ca-mi vine sa plang!

    • Ciordache are mina clasica a celui care asista la rostirea unor tampenii, asa ca e de ras nu de plans…!

  20. Ma intreb, oare cum poti sa ajungi la un acord cu unul care a subjugat tara doar pt a „nu iesi din politica si din viata ca un prost”. (Tradus: „adica pt a nu intra in puscarie precum prostii aia de Adrian Nastase si Dan Voiculescu”) ?

    PS. Si cum e sa-ti dea penalul extemporal despre respectarea legii ?

    PPS. Dinti de Grebla i-a facut-o : el nu a semnat un pact cu Iohannis asa cum facuse Ponta cu Basescu, ba mai mult, si-a batut joc de actualul Presedinte dandu-i un extemporal cu 7 intrebari !
    Dar ce pretentii sa ai de la unul care gandeste in germana si apoi traduce vorbele in romana inainte sa le spuna !

    Atat de simplu era sa lectureze rapid intrebarile si apoi cele 10 „Principii” dupa care sa i le returneze. O timitea apoi pe sefa de Protocol dupa un exemplar al Constitutiei sii-l dadea cadou lui Dragnea, dupa care declara incheiate consultarile cu PSD !

    PS. N-a fost sa fie ! :))

  21. Frectie la picior de lemn , cam asta este initiativa asta . Dovada cea mai buna discursul lui Dragnea si componenta echipei. Ei fac ce trebuie in justitie oricum acum daca e si Johannis de acord , el n-are nimic impotriva.
    Eu nu stiu cam cit timp ne mai trebuie , sa ne dam seama ,ca astia nu pot fi potoliti decit cu ciomagul .
    Problema arzatoare ,este ca fiecare isi vede de interesul lui : UE , KJ , PSDragnea toti au agende pe care statul de drept din Romania , nu ocupa o pozitie importanta .
    Gasca de infractori si-au dat seama ca este cel mai bun moment sa forteze nota.

  22. Cine ne dă lecții de morailtate, un pușcăriaș? Penibil! E vina celor care l-au votat și celor care nu au votat!

  23. DOMNU’ CONDAMNAT, DOMNU INFRACTOR, CAND VA BAGAU LA PARNAIE AVEAM INCREDERE IN JUSTITIE.
    ACUM CAND PUTETI SPALA BANI PRIN LEGE, IO ZIC SA RENUNTAM LA CHELTUIALA ASTA INUTILA CU UNELTE SI SLUGI PRECUM TUDOREL. SA AVETI NEVOIE SA TINETI HOTII DE MANA A DOUA LA PRADA CEA MARE ?
    DECIZI TU SI TERICEANU. CA DE AIA FACE ACEST CHELTUITOR DE BANI AI PROSTIMII MINISTERUL ADEVARULUI.
    CHIAR ASA, CAT A ARS TERICENE INSITITUTUL FRIPTURISTILOR LUI TAPU’ CEL INVINS DE SECURISTII TAI ?