G4Media.ro

Localnicii unei comune din Bihor sunt exasperați din cauza drumului care leagă…

Localnicii unei comune din Bihor sunt exasperați din cauza drumului care leagă două cariere de calcar: Încercăm să facem curat de sărbători, dar tot praful ne ajunge în case  

Localnicii comunei Țețchea (Bihor) au ajuns la capătul răbdării după ce drumul care leagă două cariere de argilă a devenit impracticabil din cauza noroiului abundent. Fiecare camion care traversează drumul Hotar – Subpiatra, sate care aparțin de comuna Țețchea, amplifică necazul oamenilor.

Situația a fost agravată, spun localnicii, de o proastă gestionare a serviciului de curățenie a drumului. Societatea contractată de Primăria Țețchea pentru a remedia starea drumului nu ar fi folosit corespunzător mașina de curățenie, motiv pentru care noroiul s-a transformat în nori groși de praf care acum le învăluie gospodăriile.

”Așa arată rezolvarea din partea administrației locale, uitați-vă la praful care ne intră în case. Gândiți-vă că vin sărbătorile și fiecare încearcă să-și curețe casele, mizeria e dublă”, se arată în mesajul unui localnic.

Oamenii și-au spus nemulțumirile în zeci de comentarii și postări pe un grup de Facebook al comunității și au luat legătura cu Holcim București, societatea pentru care firma Locadin SA transportă argila de la una din cariere.

Compania Holcim le-a răspuns localnicilor că societatea a investit 200.000 de euro în reabilitarea drumului de care sătenii sunt nemulțumiți și că la ieșirea din cariera de calcar a fost instalat un echipament de spălare a roților pentru camioanele care transportă materia primă.

”Holcim România a investit aproximativ 200.000 EUR în lucrări de ranforsare drum comunal constând in asfaltarea acestuia, precum și lucrări de reabilitare a celor 1.100 mp din drumul pe care il mentionezi din comuna Tetchea, constând in: refacerea acostamentelor astfel încât să poată prelua apa de pe carosabil, s-au amenajat rigole deschise și accese la proprietăți în localitatea Subpiatra și s-a amenajat si asfaltat intersecția DC183. Mai mult decât atât, la ieșirea din cariera de calcar pe care o operăm, am instalat un echipament de spălare a roților pentru camioanele care transportă materia primă. Furnizorul nostru de transport este obligat prin contract să se asigure că roțile camioanelor sunt curate în momentul în care părăsesc incinta carierei. Îți mulțumim pentru sesizare, o vom transmite și către partenerii noștri pentru verificări și clarificare”, se arată în răspunsul Holcim București.

Sursa foto: Ionuț Iaz

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Acest articol nu a avut 24 de ore niciun comentariu. Unde sunt fanii Gretei Thunberg? Oare ecologiștii nu știu că industria cimentului este una din sursele majore de gaz cu efect de seră?
    Din păcate asta se întâmplă peste tot unde există cariere și șantiere. Sunt zone în București unde este praf de calcar de un deget din cauza șantierelor aprovizionate fi de holcim sau ceilalți producători de ciment. Iar firea nu le închide ( cum ar fi normal) nu le taxează măcar.
    Probabil la fel și în Cluj Napoca Timișoara Iași