G4Media.ro

Locuitorii din Cisnădie nu mai au voie să se aşeze pe băncile…

Sursa foto: Pixabay.com

Locuitorii din Cisnădie nu mai au voie să se aşeze pe băncile din oraş/ Băncile din Gheorgheni, ridicate de Primărie, pentru a îi determina pe oameni să rămână în casă

UPDATE: Zeci de bănci de pe spaţiul public din municipiul Gheorgheni, județul Harghita, au fost strânse de angajaţii Primăriei şi au fost depozitate la sediul societăţii de gospodărie din oraş, pentru a-i determina pe oameni să stea în casă şi să nu mai iasă la plimbare.

Primarul municipiului Gheorgheni, Nagy Zoltan, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, că o parte dintre bănci au fost adunate de pe spaţiul public, iar cele care erau prinse în beton au fost delimitate cu cordoane de izolare şi pe ele au fost lipite afişe prin care li se spunea oamenilor că este interzis să se aşeze.

„A fost nevoie să facem acest lucru pentru că, din nefericire, având în vedere că nu se simte prezenţa virusului încă în judeţ, oamenii nu luau în serios problema. Şi acum am luat decizia să fie luate fiecare bancă din spaţiul public şi să le depozită, la sediul gospodăriei municipale, iar pe cele care erau prinse în beton le-am delimitat cu cordoane”, a declarat primarul Nagy Zoltan.

Tot la Gheorgheni, voluntari din oraş au scris mesaje de atenţionare pe trotuarele din zonele frecventate, folosind şabloane speciale. Oamenii sunt atenţionaţi să stea acasă, pentru că în acest fel contribuie la limitarea răspândirii noului coronavirus.

De asemenea, de trei ori pe zi, maşina Poliţiei Locale merge prin oraş, iar cu ajutorul unui megafon se transmit mesaje de atenţionare în legătură cu pandemia de COVID-19.

„Măsurile acestea încep să aibă efect, acum realizează lumea că chiar se întâmplă ceva şi e mai bine să stea acasă. Cel mai mare efect l-a avut maşina Poliţiei Locale, care merge cu megafonul şi atenţionează oamenii”, a mai spus primarul Nagy Zoltan.

În Harghita nu a fost confirmat, deocamdată, niciun caz de infecţie cu noul coronavirus.

Un număr de 20 de persoane se află în carantină, iar 1.532 sunt în izolare la domiciliu.

Știrea inițială: Locuitorii din Cisnădie, județul Sibiu, nu mai au voie să se aşeze pe băncile din oraş, după ce angajaţi ai Primăriei au pus afişe cu mesaje care-i îndeamnă pe oameni să stea acasă, măsura fiind menită să prevină răspândirea infectării cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

„Una dintre măsurile Primăriei Cisnădie a fost aceea de a pune afişe pe băncile din oraşul Cisnădie cu mesajul de recomandare „Interzis să vă aşezaţi pe bancă! Evitaţi aglomeraţia. Staţi acasă!’ şi de a dezinfecta spaţiile publice. De asemenea, locurile de joacă au fost închise, tocmai pentru a convinge oamenii să nu mai socializeze afară din case şi pentru a-i proteja de contactarea virusului”, a declarat sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cisnădie, Daniel Mihăilescu.

Potrivit acestuia, pe site-ul Primăriei Oraşului Cisnădie există o secţiune specială dedicată informaţiilor despre COVID – 19.

„Mai multe informatii găsiţi pe site-ul nostru, la noul buton creat, COVID – 19, unde veţi găsi comunicatele privind măsurile luate la nivel local, precum şi hotărârile adoptate la nivel naţional”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cisnădie.

Citește și

Băncile au fost luate de pe străzi în mai multe orașe din Turcia, după ce oamenii au refuzat să stea în case

Sursa foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Prostia nu scapa nicio ocazie de a se revarsa.
    Mentalitatea de sclav care cerez zilnic pedepse si intedictii de la stapan este mai adanca in unii.

    • Nu va funcționa doar interzicerea. La fel ca în turcia, trebuie demontate băncile din parcuri și depozitate.

  2. Asta cu băncile chiar e o măsură bună, că zici că se lipiseră de ele toate babele și toți moșii , dar și boschetarii!
    Cu închiderea locurilor de joacă nu știu cum o sa fie, întrucât unii vor sări gardul, sau vor forța ușile, pt a putea juca fotbal, sau baschet!

  3. ” Nu va funcționa doar interzicerea. La fel ca în turcia, trebuie demontate băncile din parcuri și depozitate. ”

    Exact , oamenii nu vor realiza gravitatea decat daca vad ca bancile de fapt au disparut ! Va fi un soc vizual pt multi , ceea ce-i va face (sper) sa-si dea seama .

    Se spune ca Napoleon care a pornit razboiul impotriva imperiului tarist in vara anului 1812 , cu o armata impresionanta pentru acea vreme , 771.500 de oameni , incercuit fiind la un moment dat de armatele tariste , in plina iarna ruseasca , cand oamenii lui erau sleiti de puteri , cu moralul la pamant , unii dintre ei chiar cu degeraturi – a realizat ca e posibil sa se confrunte cu o atitudine de noncombat de la proprii oameni .

    Ia venit ideia geniala si a rostit ceva de genu : ” Soldati ai Imperiului Francez , comanda la mine !!
    Toata lumea de la soldat la general , SPALATI-VA pe fata cu zapada ! EXECUTAREA !! CHIAR ACUM ! ! ”

    Se spune ca a fost un soc atat de mare , incat si cei cu degeraturi au pus zapada pe fata , sa execute ordinul Imparatului !!

    Ce a urmat ? O mobilizare de nedescris , si-au revenit ca prin minute din starea letargica si au luptat pana au reusit sa iasa din incercuirea Armatei Tariste !

    Ca s -a retras ulterior Napoleon , e alta poveste …

  4. Mie mi se pare fabuloasa taria de caracter al lui Napoleon , de a iesi dintr-o situatie aparent fara iesire .

    A reusit sa iasa din incercuirea Armatei Tariste , si a plecat linistit spre casa (fara sa mai cucereasca /supuna ce-si propusese) , dar si-a crutat oamenii !