G4Media.ro

Locuitorii unui oraș german au votat la un referendum că sunt de…

Sursa foto: Pixabay

Locuitorii unui oraș german au votat la un referendum că sunt de acord cu sacrificarea sutelor de porumbei care le fac probleme/ Activiștii pentru drepturile animalelor se declară șocați și amenință cu acțiuni în justiție

O luptă continuă între locuitori și activiștii pentru drepturile animalelor cu privire la sacrificarea porumbeilor într-un mic oraș german a dus la o revoltă – chiar dacă majoritatea locuitorilor au votat în favoarea sacrificării păsărilor în cadrul unui referendum la începutul acestei luni, scrie AP.

Joi, oficialii din orașul Limburg din centrul Germaniei încă se gândeau dacă să dea curs rezultatelor referendumului.

„Nu există un calendar pentru punerea în aplicare”, a declarat purtătorul de cuvânt al orașului, Johannes Laubach, pentru The Associated Press. „Rezoluția stipulează că va exista o altă analiză cuprinzătoare de la caz la caz înainte de implementare.”

De ani de zile, problema porumbeilor din oraș a frustrat mulți dintre locuitori și proprietari de afaceri. Lupta juridică a fost declanșată de plângerile privind găinațul păsărilor din partea rezidenților, proprietarilor de restaurante și a vânzătorilor din piața centrală Neumarkt din Limburg.

O numărătoare recentă a porumbeilor a arătat că în oraș trăiesc aproximativ 700 de păsări, a relatat agenția germană de știri dpa.

În noiembrie anul trecut, consiliul orașului a decis ca un șoim să fie însărcinat să decimeze populația de porumbei din Limburg, ucigându-i probabil prin ruperea gâtului. Decizia a fost întâmpinată cu proteste vehemente din partea activiștilor pentru drepturile animalelor și cu o petiție de strângere de semnături, după care a fost inițiat un referendum, potrivit dpa.

După referendumul din această lună, primarul din Limburg, Marius Hahn, a declarat că cetățenii au decis „ca populația de porumbei să fie redusă în următorii doi ani de către un șoim care asmute și ucide animalele”, adaugă raportul.

Cu toate acestea, grupurile pentru drepturile animalelor s-au declarat, de asemenea, șocate de rezultatul referendumului din 9 iunie, numindu-l o „condamnare la moarte” și amenințând cu acțiuni în justiție.

Joi, purtătorul de cuvânt Laubach a declarat pentru AP că încă se așteaptă o revizuire finală a punerii în aplicare a referendumului.

Într-o decizie din 2011, o instanță administrativă din Kassel, în landul Hesse, unde se află Limburgul, legase uciderea porumbeilor de diverse condiții, precum mărimea populației, riscurile pentru sănătate sau deteriorarea clădirilor.

„Acest lucru înseamnă că trebuie să verificăm cu atenție dacă îndeplinim cerințele tribunalului administrativ din Kassel”, a declarat Laubach. „Întrebarea care se pune aici este dacă porumbeii cauzează daune clădirilor, dacă provoacă riscuri pentru sănătate sau dacă populația este atât de mare încât se pot lua măsuri. ”

Reprezentanții orașului, primarul și și oficialii administrativi au avut și ei partea lor de suferință, fiind de mult timp țintele insultelor și e-mailurilor, scrisorilor și apelurilor telefonice amenințătoare din partea „activiștilor pentru bunăstarea porumbeilor”, a spus Laubach.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Oare câți dintre activiștii care se declară șocați locuiesc in acel orășel in zonele afectate?