Locurile aglomerate, prost ventilate, în care oamenii vorbesc tare pentru a se face auziţi reprezintă risc major de infecţie cu noul coronavirus
Un factor major în răspândirea infecţiei cu Covid-19 îl reprezintă o activitate aparent banală: vorbitul (tare) în public, mai ales dacă acesta se petrece într-un spați/loc mai aglomerat și prost ventilat, resiese dintr-o analiză Wall Street Journal.
De asemenea, în cazul cântatului, lucrurile pot fi şi mai periculoase, cum s-a întâmplat pe 10 martie 2020 în statul Washington, când 87% dintre participanţii la o repetiţie de cor bisericesc s-au infectat cu noul coronavirus. Lea Harmer, epidemiologist în cadrul departamentului de sănătate publică din comitatul Skagit (care face parte din statul Washington) a atras atenţia asupra rolului pe care îl pot juca astfel de evenimente „super contagioase” („superspreader”, în limba engleză), în care un număr mic de persoane poate infecta majoritatea celor prezenţi.
O dinamică similară a transmiterii coronavirusului poate avea loc în spaţiile în care oamenii sunt nevoiţi să vorbească tare, de-a lungul unor perioade îndelungate de timp. Astfel de spaţii pot fi sălile de gimnastică, spectacolele de teatru sau de muzică, nunţile sau petrecerile.
În Japonia, din 61 de cazuri studiate în intervalul 15 ianuarie – 4 aprilie, multe au avut legătură cu aglomeraţia şi vorbitul tare – petreceri karaoke, cluburi sau baruri aglomerate, conform unui studiu citat de Wall Street Journal.
Sursa Foto: G4Media
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu