G4Media.ro

Londra estimează că un acord cu UE privind relaţia post-Brexit este posibil…

Foto: Brexit / Pexels.com

Londra estimează că un acord cu UE privind relaţia post-Brexit este posibil în septembrie

Estimarea Regatului Unit este că un acord cu Uniunea Europeană privind relaţia lor post-Brexit poate fi încheiat în septembrie, a declarat joi negociatorul şef britanic David Frost înaintea unei noi runde de negocieri pe care o va avea săptămâna viitoare cu omologul său european Michel Barnier, informează Reuters, preluată de Agerpres.

”Aşa cum o tot spunem, nu căutăm un acord special sau unic. Dorim o înţelegere care să fie în esenţă un acord de liber schimb cum sunt cele convenite de UE cu alte ţări prietene, de exemplu Canada”, a scris Frost pe Twitter.

”Suveranitatea Regatului Unit asupra legilor noastre, tribunalelor noastre, apelor noastre pentru pescuit, desigur că nu este negociabilă şi nu vom accepta nimic care să o compromită – la fel cum nici noi nu căutăm ceva care să ameninţe integritatea pieţei unice a UE”, a adăugat el.

Negocierile între Bruxelles şi Londra avansează anevoios şi ambele părţi s-au plâns de lipsa unor progrese consistente. Principalele divergenţe privesc solicitarea Bruxellesului ca în schimbul unui acord de liber schimb fără cote şi taxe vamale Regatul Unit să aplice în continuare unele dintre normele blocului comunitar, aşa-numitul ”level playing field”, pentru a evita o posibilă concurenţă neloială din partea britanicilor pe piaţa europeană, şi dosarul pescuitului. Bruxellesul doreşte un acord extins care să cuprindă şi norme ale UE privind concurenţa, mediul sau fiscalitatea, în timp ce Londra doreşte doar un acord clasic de liber schimb.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Bruxellesul ar fi în cele din urmă dispus să accepte un compromis prin care să fie creat un mecanism de soluţionare a disputelor privind ajutoarele de stat oferite în viitor de Londra companiilor britanice, în locul aplicării de către Regatul Unit a regulilor de concurenţă comunitare.

Negocierile dintre Regatul Unit şi UE privind relaţia lor post-Brexit vor continua până pe 2 octombrie, înaintea unui summit la care liderii europeni speră să valideze un acord cu Londra.

Premierul britanic Boris Johnson a respins posibilitatea unei prelungiri a perioadei de tranziţie post-Brexit, care se încheie pe 31 decembrie, Regatul Unit continuând să aplice până atunci regulile UE. Dacă până la finalul acestei perioade nu se va încheia un acord, relaţiile economice dintre UE şi Regatul Unit vor fi guvernate de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. au mai fost anunturi de astea. Lumea deja le considera minciuni.

  2. Englezii pot sa plece si sa ne lase in pace. Ei pretind dar nu dau nimic la schimb. Vor ca noi sa ii iubim si ei sa ne intoarca spatele. Pa UK

    • Sergiu

      te rog transmite ca nu mai iau parte la jocuri

      singurul motiv era Fusta dupa care alergam ..
      dar a ales sa-si bata joc de mine

  3. Am fost un fraier ca am alergat dupa Fusta aia.
    Nici nu m-a bagat in seama.
    Un telefon macar ..

    • Sa-i zici Fustei ca am iubito.

    • Care fusta?
      Aia in carouri?
      Ecosez?

  4. O schimbare de limbaj . UE le-a aratat- motanul fermecat- si incaltarile lui supranaturale -nu numai lor ci si turcaletilor, ce si ei au lasat-o mai moale .Au trimis frantujii o nava si se speriara . Anglezii se panicari de niste plimbareti cu barcazurile vor- zor nevoie-sa poseasca definitiv in insula . Asa ca isi adusera aminte de relatile de prietenie

  5. Gloabele neo marxiste de la Bruxelles vor sa impuna reguli fiscale in continuare Marii Britanii, chiar daca aceasta si-a castigat independenta fata de UE si nu mai vrea sa fie subordonata regulilor stupide create de Bruxelles. Arhitectura proiectului UE ar trebui regandita, iar tratatele ar trebui schimbate.

    • UK nu a câştigat nimic, dimpotrivă, pierde foarte mult ieşind din UE, indiferent ce spui tu, postac rus.

  6. Da’ UE stie ce estimeaza Londra?